Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 27.01.2020, 23:50   #1
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Erdoğan: Suriyeli Mahmut’a ve Ailesine Vatandaşlık Veririz

Son dakika… Erdoğan: Suriyeli Mahmut’a ve Ailesine Vatandaşlık Veririz


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Suriyeli Mahmut'a ve ailesine vatandaşlık veririz. Burada okuyor. Türkçe de biliyor" dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir ziyareti sonrası medya temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

“HAFTER'İN DURDURULMASI GEREKİYOR”

Bölgesel konularda da Cezayir ile yakın iş birliği içerisinde olacaklarını aktaran Erdoğan, Libya konusunda Cezayir ile ortak harekete devam edeceklerini söyledi.

Cezayir'in, Libya'nın en önemli komşusu olduğunu ve siyasi süreçte önemli roller oynayabileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Libya sorununun çözümü için yol haritası artık bellidir. Birleşmiş Milletler(BM) çatısında, uluslararası meşruiyeti olan hükümetin öncülüğünde, ateşkesin derhal uygulanması ve siyasi sürecin ilerletilmesi gerekiyor” dedi.

Erdoğan, “Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) bugüne kadar alınan tüm kararlara uydu. Hem Moskova'dan hem Berlin'den kaçan Hafter ateşkesi ihlal etmeye devam ediyor. Libya'da barış olacaksa Hafter'in durdurulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

DEPREMDEN ZARAR GÖREN KOBİ'LERE DESTEK

Elazığ'da gerçekleşen 6.8 büyüklüğündeki depreme ilişkin de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölgeye 24 bin 402 çadır, 26 bin 500 yatak, 40 bin gıda kolisi şu an itibariyle sevk edilmiştir. Günlük 50 bin kumanya dağıtılıyor ve dağıtılacaktır. Bakan arkadaşlarımız ve ilgili kurumlarımız şu anda oradalar, kamu kurumları normal mesailerine başladı. Hayatın hızla normale dönmesi için, çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz” diye konuştu.

Elazığ ve Malatya'da, KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı'nı devreye alacaklarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Depremden zarar gören KOBİ'lerimiz anlaşmalı bankalarda işletme başına 100 bin TL'ye kadar 1 yıl ödemesiz 24 ay vadeli faizsiz kredi kullanabilecekler. Ayrıca, KOSGEB'e bu yıl ödenmesi gereken borçları da 2020 yılının sonuna erteliyoruz. Son olarak, bankalara KOSGEB borcu olan KOBİ'lerin bu yılki ödemelerini de 1 Ocak 2021'e erteliyoruz” dedi.

“DÖRTLÜ ZİRVE MART’A SARKABİLİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye-AB ilişkileri anlamında bitme noktasına gelen ilişkilerin tekrar canlanması gündemde mi? Herkesin merak ettiği vize serbestisi çözüme ulaştı mı? Dörtlü Zirve ne zaman gerçekleşecek?” sorusuna ise şu cevabı verdi;

*AB'nin sağı solu belli olmuyor. Yani, bir taraftan iyi niyet gösterisi yapıyorlar, bir taraftan bakıyorsunuz, hala aynı yerdeler. İşte şimdi sadece olay vize serbestisi değil; 2014'ün sonunda bitecekti, biz her şeyimizi yaptık ama onlar şunu yapmadınız, bunu yapmadınız deyip bizi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar.

*Aynı durum, biliyorsunuz, Gümrük Birliği'nde de var. Bazı farklı başlıklar var. Ben şahsen bunlara cevap vermekten bıktım ama onlar köşeye sıkıştırmaktan bıkmadı, sürekli bir şeyler üretiyorlar. Ben size çok daha basitini söyleyeyim.

*Biliyorsunuz, özellikle Sarkozy, Merkel bunlar ülkelerinin başına geçmeden önce bizler AB liderler zirvesine katılıyorduk. O zaman Fransa'da Chirac, Almanya'da Schröder vardı.

*Türkiye ve Hırvatistan beraber katılıyorduk. Şimdi Hırvatistan bakın AB dönem başkanı. Bakın nereden nereye. Bunlar da insaf yok, vicdan yok.

*Bu arada tabi, 15 ülkeden sayı çıktı 27-28'e. Adil değiller, adil davranmadıkları gibi de Türkiye için gerekçeleri malum. Şu anda söyledikleri: ‘Türkiye nüfusu büyük bir ülke; Türkiye'yi alamayız.' Şimdi yine bahaneler, bahaneler devam ediyor.

*Öyle de olsa, böyle de olsa, biz şu anda sabır modundayız. Bu şekilde devam ediyoruz ve nereye kadar devam ederiz Allah bilir. Dörtlü zirve konusuna gelince, Dörtlü Zirveyi biz Şubat diye planlamıştık ama Mart'a sarkabilir.

“HAFTER ÜCRETLİ BİR LEJYONERDİR”

Bir başka gazetecinin, “Rusya'nın, Libya'da istediği nedir? İdlib'de kan durmuyor. Her ne kadar Türkiye devreye girse de Esad, Rusya ile beraber hareket ediyor. Orada da bir güvensizlik ortaya çıkmıyor mu Rusya açısından? Rusya ne yapmak istiyor?” sorusuna karşılık Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Rusya'nın Wagner'le Libya'ya girmesi doğru bir hareket değil. 2 bin 500 kadar lejyoner var. Fazlası var azı yok. Ama bunun bedelini neresi ödüyor? Abu Dabi ödüyor. Aslında Hafter de ücretli bir lejyonerdir.

Bunlar müşterek çalışıyorlar, orada bütün silah mühimmat araç gerek vesaire malum ülkelerden alıyor. Mısır da çok ciddi destekler veriyor. Doğu Akdeniz'e gelince malum biz kıyı şeridi en uzun olan ülkeyiz. Biz şurada şimdi yani bizim şuradan başlıyoruz böyle gidiyoruz devam ediyor burası.

Şu bant tamamen bizim ikili mutabakat metnimizdeki banttır. Kuzeyi Türkiye var güneyinde Libya var ve biz bunu imzaladık. Bu metni imzaladıktan sonra biz kalkıp burada kimse ile ya gel ne diyorsun diyecek halimiz yok biz burada Sarrac ile imzayı attık iş bitmiştir.

Yani bu Hafter'le birilerinin yaptığı anlaşmaya benzemez çünkü Sarraç BMGK'nın kabul ettiği, ben artık ona devlet diyorum devlettir. Öbürü ise darbecidir onun devlet kimliği yok burada ne yazık ki birileri Hafter üzerinden bir şey devşirmeye çalışıyor yaptıkları bu biz inşallah bu fırsatı vermeyeceğiz.”

“ZEMİN ETÜDÜ İLE İNŞAATLARIMIZI YAPACAĞIZ”

Elazığ'da gerçekleşen deprem sonrası atılacak adımlara ilişkin bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi;

*Çevre Şehircilik Bakanımıza talimat verdim. Hemen çelik konstrüksiyondan tek katlı konutlar yapalım ve yanlarına ahırlarını koyalım ve burada yaşayan vatandaşlar hemen evlerine yerleşsinler. Şu an itibariyle Çevre Şehircilik Bakanlığı çalışmayı yoğun bir şekilde başlattı.

*Zemin etüdü ile inşaatlarımızı yapacağız ve vatandaşın kendi evlerine taşınması fırsatını hazırlayacağız. Fakat sıkıntı şurada biz hani dikey mimarı uyarısı yapıyoruz ya bunu boşuna söylemiyoruz. Bizim kültürümüzün de reddettiği bir şey dikey mimari.

*Türkiye fay hattında olan bir ülke, yatay mimari yapsak yapsak sıkıntıları yaşamayız. Türkiye deprem ülkesi. Biz son depremle bir şey kazandık. AFAD, Kızılay, Jandarma, Silahlı Kuvvetlerimiz çok ciddi bir koordine içinde buradaki mücadeleyi başarılı şekilde verdiler.

*Tabi gönlümüz bırakın 39'u bir kişinin vefatına bile razı olmaz. İnşaatlarda hassas olmamız gerekiyor. Belediyelerin ruhsat verirken dikkatli olması, zemin etüdü yapılması önem arz ediyor.

“İstanbul ciddi deprem riski ile karşı karşıya. Kentsel dönüşümün deprem odaklı olması konusunda yol haritanız nedir?” sorusuna ise şu cevabı verdi:

“Planlama konusu Şehircilik Bakanlığı uhdesinde ve bölgede özellikle bizler belediyelere uyarılarımızı yapıyoruz. Diyoruz ki gelin buralarda konut yapımını bu şekilde başlatalım ama tabi üzülerek söylemem lazım bu bölgelerdeki vatandaş da evlerinin kentsel dönüşüme gitmesini istemiyor, direniyor.

“SURİYELİ MAHMUT'A VE AİLESİNE VATANDAŞLIK VERİRİZ”

Elazığ'da enkazı elleriyle kazıp Dürdane Aydın ve eşi Zülküf Aydın'ı kurtaran Suriyeli üniversite öğrencisi Mahmud el Osman ile ilgili konuşan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü;

*Mahmut tırnaklarıyla kazıyor, kardeşimizi ve eşini enkazdan çıkarıyor. Sonra evinde ziyaret ediyor.

Bu iş herkesin karı değil. Biz kardeşlik duygusuyla bugüne kadar bu mücadeleyi veriyoruz. Bu arada Fahrettin Bey, Mahmut kardeşimize vatandaşlık verilebilir mi diye soruyor şimdi.

*Ne demek verilebilir mi? Tabii ki verilir. Verdik gitti. Burada okuyor, Türkçe de biliyor. Ailesine de vatandaşlık veririz.

“ŞÜKRANLARIMI İFADE EDİYORUM”

Twitter hesabından da paylaşım yapan Erdoğan, şunları belirtti:

* Elazığ’da meydana gelen deprem sonrası Devletimizin yanında yer alarak, yaraları sarmak için yürüttüğümüz mücadelede yurt içinden ve yurt dışından bizlere destek olan tüm kardeşlerime, Türkiye Cumhurbaşkanı olarak şükranlarımı ifade etmek istiyorum.

* SMS bağışları ile destek olan, TV programlarıyla büyük bir farkındalık oluşturan vatandaşlarımız ve bölgedeki ihtiyaçların karşılanmasında yardımcı olan sivil toplum kuruluşlarımız, Türk Milleti’nin birlik olduğunda neleri başarabileceğini dünyaya bir kez daha göstermiştir.

* İlk andan itibaren birbirine kenetlenerek felaket bölgesindeki kardeşlerimize desteklerini esirgemeyen Milletimizin her bir ferdine bir kez daha teşekkür ediyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

* Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın.

Elazığ'da meydana gelen 6.8’lik depremin ardından enkaz altında kalan Dürdane ve Zülküf Aydın çiftini altında kaldıkları enkazdan Suriyeli Mahmud el Osman kurtarmıştı.

kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.01.2020, 00:29   #2
Çevrimdışı
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan: Suriyeli Mahmut’a ve Ailesine Vatandaşlık Veririz

Alıntı:
Erdoğan: Suriyeli Mahmut’a ve Ailesine Vatandaşlık Veririz

Veee, bunun sadece AKP Algi Operasyonu oldugu, en Yüksek taraftan aciklanmis oldu!.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.01.2020, 12:15   #3
Çevrimdışı
Bursalı68
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan: Suriyeli Mahmut’a ve Ailesine Vatandaşlık Veririz

Merhaba,

İpini koparana vatandaşlık...! Gel vatandaş gel, batan geminin malları bunlar...!

Doğal felaketlerin hemen hemen hepsinde öyle veya böyle canını dişine takıp yardım eden bir çok insan var...Bunların hangisine devlet ne yapıyor, ne veriyor da Suriyeliye, hatta ailesine yani soyuna sopuna, yedi ceddine neredeyse vatandaşlık vaadi veriyor...? Neden, çünkü dert, OY KAZANMA DERDİ...!

Gerçi zaten vatandaşlık verip duruyorlar...Bu görüntü de RTE için tam cuk oturdu ve bunu kullanıyor...

Sürekli, ülkeyi " virüs " gibi saranlara destek, yardım, vatandaşlık...!

Sağlıcakla kalınız...
__________________
Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların bir şey yapmaması kafidir...
Edmund BURKE
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Bursalı68'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.01.2020, 20:55   #4
Çevrimdışı
Cimcimecik
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan: Suriyeli Mahmut’a ve Ailesine Vatandaşlık Veririz

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Bursalı68 Mesajı göster
İpini koparana vatandaşlık...! Gel vatandaş gel, batan geminin malları bunlar...!

Doğal felaketlerin hemen hemen hepsinde öyle veya böyle canını dişine takıp yardım eden bir çok insan var...Bunların hangisine devlet ne yapıyor, ne veriyor da Suriyeliye, hatta ailesine yani soyuna sopuna, yedi ceddine neredeyse vatandaşlık vaadi veriyor...? Neden, çünkü dert, OY KAZANMA DERDİ...!

Gerçi zaten vatandaşlık verip duruyorlar...Bu görüntü de RTE için tam cuk oturdu ve bunu kullanıyor...

Sürekli, ülkeyi " virüs " gibi saranlara destek, yardım, vatandaşlık...!
Fransa'da bundan birkaç ay önce, sanırım Kuzey Afrika'lı bir göçmen, yangından bir çocuğu kurtarmıştı. Apartmanın balkonlarını akrobatik hareketlerle tırmanışını hatırlarsınız.

O adama da Fransa vatandaşlığı verildi. Fransız ırkçıları da o zaman itiraz etmiştir. Ama sağduyulu tüm insanlar bu kararı onaylamışlardır.

Fransız ırkçıları ve faşistleri de "virüs gibiler" şeklinde hakaretler savurmuş mudur, bilemiyorum.
__________________
"Ne kadar az bilirseniz, o kadar şiddetle savunursunuz."

Bertrand Russell
  Alıntı ile Cevapla
Cimcimecik'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 28.01.2020, 22:15   #5
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan: Suriyeli Mahmut’a ve Ailesine Vatandaşlık Veririz

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Cimcimecik Mesajı göster
Fransa'da bundan birkaç ay önce, sanırım Kuzey Afrika'lı bir göçmen, yangından bir çocuğu kurtarmıştı. Apartmanın balkonlarını akrobatik hareketlerle tırmanışını hatırlarsınız.

O adama da Fransa vatandaşlığı verildi. Fransız ırkçıları da o zaman itiraz etmiştir. Ama sağduyulu tüm insanlar bu kararı onaylamışlardır.

Fransız ırkçıları ve faşistleri de "virüs gibiler" şeklinde hakaretler savurmuş mudur, bilemiyorum.


Fransızlardan veya Fransada ki mültecilerden/sığınmacılardan bize ne? Kimi kurtardığından bize ne? Adamlar bir kişiye vatandaşlık vermiş, yedi göbek sülalesine değil. Bizim verdiğimiz vatandaşlık yüzbinlerle ifade ediliyorken gelmişsin fransızlar vatandaşlık verdi diyorsun. Pes. Kaldı ki Fransızlar bizim gibi önüne gelene vatandaşlık vermiyor. Bizimkiler peynir ekmek gibi dağıtıyor. Ver üç beş kuruş al Türk vatandaşlığı. O kadar da ucuza almıştık ya vatanı o kadar da ucuza dağıtıyoruz.

Yunanistan her gün dünyanın ipsiz sapsız mültecisini sanki dünyanın çöp tenekesi bizmişiz gibi bize gönderiyor. Onun sözünü etmelisin edeceksen.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.01.2020, 22:33   #6
Çevrimdışı
Cimcimecik
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan: Suriyeli Mahmut’a ve Ailesine Vatandaşlık Veririz

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Sevda Mesajı göster


Fransızlardan veya Fransada ki mültecilerden/sığınmacılardan bize ne? Kimi kurtardığından bize ne? Adamlar bir kişiye vatandaşlık vermiş, yedi göbek sülalesine değil. Bizim verdiğimiz vatandaşlık yüzbinlerle ifade ediliyorken gelmişsin fransızlar vatandaşlık verdi diyorsun. Pes. Kaldı ki Fransızlar bizim gibi önüne gelene vatandaşlık vermiyor. Bizimkiler peynir ekmek gibi dağıtıyor. Ver üç beş kuruş al Türk vatandaşlığı. O kadar da ucuza almıştık ya vatanı o kadar da ucuza dağıtıyoruz.

Yunanistan her gün dünyanın ipsiz sapsız mültecisini sanki dünyanın çöp tenekesi bizmişiz gibi bize gönderiyor. Onun sözünü etmelisin edeceksen.
Biz de Fransızlar gibi, sadece böyle hak edene vatandaşlık versek olur diyorsun yani?..
__________________
"Ne kadar az bilirseniz, o kadar şiddetle savunursunuz."

Bertrand Russell
  Alıntı ile Cevapla
Eski 28.01.2020, 22:47   #7
Çevrimdışı
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan: Suriyeli Mahmut’a ve Ailesine Vatandaşlık Veririz

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Cimcimecik Mesajı göster
Biz de Fransızlar gibi, sadece böyle hak edene vatandaşlık versek olur diyorsun yani?..

O kadar ucuza, ne adalar, nede Vatandaslik verilir!.


19 Sene icinde, bu verme aliskanligindan artik vaz gecin!.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.01.2020, 22:51   #8
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan: Suriyeli Mahmut’a ve Ailesine Vatandaşlık Veririz

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Cimcimecik Mesajı göster
Biz de Fransızlar gibi, sadece böyle hak edene vatandaşlık versek olur diyorsun yani?..
Yoo olmaz diyorum. Onlar lütfeder gibi tek kişiye verdikleri için onlar için sorun olmaz diyorum. Biz önümüze gelene veriyoruz diyorum. Kahramanlık yapana da yapmayana da veriyoruz diyorum. Hatta sülalesine veriyoruz diyorum. Hatta üstüne para da veriyoruz diyorum. Daha neler diyorum ama sen anladığın gibi anlıyorsun diyorum.


  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.01.2020, 23:07   #9
Çevrimdışı
Cimcimecik
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan: Suriyeli Mahmut’a ve Ailesine Vatandaşlık Veririz

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Sevda Mesajı göster
Yoo olmaz diyorum. Onlar lütfeder gibi tek kişiye verdikleri için onlar için sorun olmaz diyorum. Biz önümüze gelene veriyoruz diyorum. Kahramanlık yapana da yapmayana da veriyoruz diyorum. Hatta sülalesine veriyoruz diyorum. Hatta üstüne para da veriyoruz diyorum. Daha neler diyorum ama sen anladığın gibi anlıyorsun diyorum.


Tamam da, ben de "biz de Fransızlar gibi sadece hak edene vatandaşlık versek?" diyorum.
__________________
"Ne kadar az bilirseniz, o kadar şiddetle savunursunuz."

Bertrand Russell
  Alıntı ile Cevapla
Eski 28.01.2020, 23:13   #10
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan: Suriyeli Mahmut’a ve Ailesine Vatandaşlık Veririz

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Cimcimecik Mesajı göster
Tamam da, ben de "biz de Fransızlar gibi sadece hak edene vatandaşlık versek?" diyorum.


Öyle yapmıyoruz ama değil mi? Sence öyle mi yapıyoruz yoksa? Vatanında yaşanan savaştan kaçan nargileciler kahraman oldu da benim mi haberim yok yoksa.

  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ailesine, erdoğan, mahmut’a, suriyeli, vatandaşlık, veririz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 17:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.