Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 19.04.2020, 13:40   #1
Çevrimdışı
Ben kimim
Yasaklı Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Koronavirüs Çin'de Laboratuvarda Üretildi



ABD yetkililerinin Çin’e korona virüs salgını nedeniyle 20 trilyon dolarlık bir dava açtığı belirtildi. Davacılar, Çin yetkilileri tarafından hazırlanan biyolojik bir silahın sonucu olduğunu iddia ederek, Çin’den büyük bir miktar olan 20 trilyon dolar istedi
Kaynak Yeniçağ: Yüzyılın iddiası: ABD’de virüsü üretip yaydığı için Çin’e 20 trilyonluk dava açıyor!



https://www.yenicaggazetesi.com.tr/y...or-273353h.htm[/QUOTE]
Virüs Çin'in Vuhan eyaletinde ortaya çıktı, bütün dünyaya yayıldı, kısa bir müddet sonra Çinde bitti, Dünyada devam ediyor.

Neden ? . Bu sorunun cevabı şimdiye kadar verilmedi.

Bana göre virüs Çin'de laboratuvarda üretildi deneme için Vuhan eyaletinde serbest bırakıldı, virüsü üreten çin bunun aşısını ve ilacını da önceden yaptığı için salgın Çinin öteki eyeletlerine yayılmadan sonlandırıldı.

Bu bir biyolojik savaştır, Çin, Çinde yaşayanlar haricindeki bütün milletleri yok edip sadece Çinlilerin yaşdığı ve Çin tarafından yönetilen bir dünya hedeflemektedir.
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Ben kimim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.04.2020, 08:45   #2
Çevrimdışı
Ben kimim
Yasaklı Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Koronavirüs Çin'de Laboratuvarda Üretildi


Çin'in sildiği kareler ifşa oldu: Vuhan'daki Viroloji Enstitüsü’nden çekilen 1500 virüsün saklandığı fotoğraflar basına sızdı



Salgının başladığı Çin'in Vuhan kentindeki Viroloji Enstitüsü’ye ait bir buzdolabında koronavirüsün de bulunduğu 1500 farklı virüsün muhafaza edildiğini gösteren fotoğraf karesi yayımlandı. Söz konusu fotoğrafın 2018 yılındaki Çin Haber ajansı tarafından Twitter üzerinden paylaşıldığı ve daha sonra silindiği ortaya çıktı.Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının merkez üssü haline gelen ABD'de covid-19'un kaynağının Vuhan'daki bir laboratuvar olduğuna dair inanç güçlenirken, Salgının başladığı Çin'in Vuhan kentindeki Viroloji Enstitüsü’ye ait bir buzdolabında koronavirüsün de bulunduğu 1500 farklı virüsün muhafaza edildiği fotoğraf karesi 2018 yılında Çin Haber ajansı tarafından Twitter üzerinden paylaşıldığı ve daha sonra silindiği ortaya çıktı.

"1500 VİRÜS DONDURUCUDA SAKLANIYOR İDDİASI"
İngiliz medyasında yer alan habere göre, koronavirüs salgının başladığı Çin'in Vuhan kentindeki Viroloji Enstitüsü’nden çekilmiş bazı fotoğraflar, yıkıcı bir etki ile insanlara geçen yarasa koronavirüsü de dahil olmak üzere yaklaşık 1500 farklı virüsün muhafaza edildiği buzdolaplardan birinin kapısının kırık olduğuna dikkat çekildi.



LABORATUVARDA ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLER SİLİNDİ
Öte yandan haberde, ilk olarak devlete ait China Daily gazetesinde 2018 yılında yayınlanan fotoğrafların geçen ay Twitter’da yayınlanmasının ardından daha sonra silindiği ifade edildi. Ayrıca, fotoğraflar silinmeden önce bir kullanıcının “Mutfağımdaki buzdolabımda daha iyi mühürler gördüm” yorumunu yaptığı belirtildi.

Gazete, Vuhan Viroloji Enstitüsü laboratuvarını ziyaret eden iki elçilik görevlisinin Ocak 2018'de Dışişleri Bakanlığı'nı laboratuvarın güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğu ve burada yapılan çalışmaların SARS benzeri bir salgının başlamasına neden olabileceği konusunda uyardığını yazdı.

ABD'nin teknolojik ve mali desteğiyle kurulduğu belirtilen laboratuvarın internet sitesinin geçen hafta Amerikalı yetkililerin ziyaretiyle ilgili haberi kaldırdığı belirtiliyor.

Sitede, laboratuvarda çalışan ve virüsün ilk görüldüğü kişi olduğu öne sürülen yeni mezun bir öğrencinin de profilini kaldırdığı söyleniyor.

Laboratuvar, salgının çıkış noktası olduğuna inanılan vahşi hayvanların da satıldığı balık pazarına birkaç kilometre mesafede.

'Biyolojik silah değil'
CNN istihbarat kaynaklarına dayanarak Amerikalı yetkililerin virüsün bir biyolojik silah olarak geliştirildiğine inanmadığı ancak Covid-19'un buradan kazayla yayıldığı ya da burada çalışan bir kişinin hastalığı başkalarına da bulaştırmış olabileceği ihtimalini araştırıyor.



ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley'e dün bu iddialar soruldu.

Org. Milley, "İstihbarat bu iddiaları ciddi bir şekilde inceledi. (Virüsün) doğal yollarla ortaya çıktığına dair önemli ölçüde kanıt olmasına rağmen bir sonuca ulaşılamadı. Ama yine de tam emin olamayız" dedi.

CNN, virüsün Vuhan'daki laboratuvardan kaynaklandığı teorisinin Trump'ın destekçileri ve Kongre'deki Cumhuriyetçiler tarafından gündemde tutulduğunu öne sürdü.

CNN bu grupların dikkatleri krizi yönetim biçimi eleştirilere hedef olan Trump'tan uzaklaştırmaya çalıştığını savundu.

Pompeodan yanıt geldi

Pompeo'dan yanıt geldi
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo iddialarla ilgili Fox News'te, "Koronavirüsün kökenini anlamak için ABD hükümeti gayretle çalışıyor" dedi. Pompeo virüsün laboratuvar kaynaklı olup olmadığı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Pompeo, "Bu konuyla ilgili başkanımız birden fazla kaynak olduğunu söyledi. Bildiğimiz şey, bu virüsün Wuhan, Çin kaynaklı olduğu. Vahşi hayvan ticareti yapılan ıslak pazarın olduğu yerden sadece birkaç kilometre uzakta Vuhan Viroloji Enstitüsü olduğunu biliyoruz. Hala öğrenmemiz gereken birçok şey var. Şunu bilmelisiniz ki ABD hükümeti bu konu ile ilgili gayretle çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Trump: Diğer ülkeler sayıları gizliyor

Trump: Diğer ülkeler sayıları gizliyor
ABD Başkanı Trump, dünya çapında ölümlerin önemli bir kısmının neden ABD'de gerçekleştiğiyle ilgili bir soruya, diğer ülkelerin ölü sayılarının gerçeği yansıtmadığını söyleyerek yanıt verdi.

Çin'in adını veren Trump, "Bu ülkelerden gelen sayılara inanan var mı?" diye sordu.

Çin: ABD’nin, Kovid-19 laboratuvarda üretildi iddiası bilimsel değil

Çin: ABD’nin, 'Kovid-19 laboratuvarda üretildi' iddiası bilimsel değil
Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin, "yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ortaya çıktığı Vuhan kentinde bir laboratuvardan sızdırıldı" iddiasını yalanladı.

Bakanlık Sözcüsü Cao Licien, başkent Pekin’de düzenlediği olağan basın toplantısında, Kovid-19’un, "ortaya çıktığı Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde bulunan bir laboratuvardan sızdırıldığı" iddiasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Kovid-19'un, kaynağı ve yayılma şeklinin bilimin konusu olduğunu savunan Cao, bu meselenin bilim adamları ve sağlık uzmanları tarafından araştırılması gerektiğini söyledi.

Cao, "Size hatırlatmak istiyorum ki Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri birçok defa Kovid-19 virüsünün laboratuvarda üretildiğine dair herhangi bir kanıt olmadığını belirtti." ifadesini kullandı.

Dünya genelinde tanınmış çok sayıdaki bilim adamının "virüsün sözde laboratuvardan sızdırıldığı söylemlerinin" bilime dayanmadığını düşündüğünü aktaran Cao, salgın hastalığının insanlığın ortak düşmanı olduğunu belirtti.

Sözcü Cao, uluslararası toplumun, Kovid-19 ile makul şekilde mücadele etttiği sürece zafer kazanabileceğini söyledi.

ABD basını, bazı kaynaklara dayandırarak, Çin'in Kovid-19'u, ilk ortaya çıktığı şehir olan Vuhan'daki Viroloji Enstitüsünde ürettiğini iddia etmişti.

ABD ile Çin arasında bir süredir devam eden virüsün kaynağı tartışması Çin'in ünlü epidemiyologlarından Cong Nanşan'ın 6 Mart'ta "Kovid-19'un ilk Çin'de ortaya çıkması, kaynağın Çin olduğu anlamına gelmez" açıklamalarıyla hız kazanmıştı.

Bakanlık Sözcüsü Cao, 12 Mart'ta sosyal paylaşım platformu Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamayla, ABD ordusunu, virüsü Vuhan'a getirmekle itham etmiş ve Washington yönetiminin bu konuda bir açıklama borçlu olduğunu ifade etmişti.

ABD ve İngiltere'den bilim insanları, 17 Mart'ta "Nature Medicine" dergisinde yayımladıkları makalede, Kovid-19'un DNA dizilimi incelendiğinde, virüsün insan hücrelerine tutunmasını sağlayan reseptör proteinlerde doğal seçilimin izleri olduğuna dikkati çekerek "virüsün laboratuvar ortamında üretilmiş veya manipüle edilmiş olmasının mümkün olmadığı" sonucuna ulaşmıştı.

https://www.isvecgundemi.com/cin-in-...leri,3768.html
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Ben kimim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.04.2020, 08:54   #3
Çevrimdışı
Ben kimim
Yasaklı Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Koronavirüs Çin'de Laboratuvarda Üretildi


Ağzınızı açıp “Rockefeller” dediğiniz anda sözünüzü bitirmeden azgın koro ortalığı velveleye veriyor; “komplo bu!”

Ağzınızı açıp “Bill Gates” dediğiniz anda aynı refleksi gösteriyorlar; “komplo bu!”

Onlar ise “bilimi” savunuyormuş; bilim dedikleri, Dünya Sağlık Örgütü papağanı olmak! Bu örgüt ne derse sorgusuz kabul etmek…

“İyi de bu örgüt Rockefeller, Gates vd. parasıyla çalışıyor” dediğinizde aynı yanıtı veriyorlar; “komplo bu!” Arkadaş alın bir okuyun; bu örgütün rezaletleri hakkında bin kitap var.

Corona virüsün kaynağı ne?

Burada yazdım:

-Corona virüse 5G mi sebep oldu?

-Yoksa, Corona virüsü, Çin'in 5G teknolojisini engellemek için mi üretildi?

Sadece sordum. -Maalesef alay konusu olan- “bilim gazetecisi” gibi ilaç çevrelerinin gölgesinde kalem oynatanlardan her daim olduğu gibi “komplocu” damgasını yedim!

Yazımdan üç hafta sonra, Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lijian Zhao, “salgını Wuhan'a Amerikan askerlerinin getirdiğini” açıkladı!

Yazımı tekrarladı: Wuhan'da 18-27 Ekim 2019 tarihlerinde, gerçekleştirilen 7. Dünya Askerî Olimpiyatları'na katılan Amerikan askerlerini işaret etti.

Sözleri ne kadar gerçekleri yansıtır, tartışılır. Tartışılmaz hakikat şudur:

Çin devleti kolay kolay böyle açıklama yapmaz; hep soğukkanlıdır.

Sözcü Zhao'nun sözlerini güçlendirecek ya da çürütecek onlarca olgu yazılabilir. Tartışmak lazım.

Ancak. Bu arada size yeni tartışma konusu öneriyorum:

-Çin'deki virüs ile Batı'daki virüs aynı mı?

-Çin ile ABD arasında virüs savaşı mı yaşanıyor?

-Trump ısrarla neden “Çin Virüsü” diyor?

-Çin, uluslararası borsalarda yüzde 44 oranında düşen hisselerini nasıl ucuza topladı?

Her farklı iddiaya tembellik yapıp “komplo” demek kolaycılık; zahmetli olan soruların peşine düşmek, çok okumak, çok araştırma yapmak…

Soner Yalçın


http://www.forumgercek.com/diger-kos...er-yalcin.html
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Ben kimim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.04.2020, 15:31   #4
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Koronavirüs Çin'de Laboratuvarda Üretildi

Madem Çin üretti. Boş boş konuşmak meziyet değil, hesabını sorsunlar.
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.04.2020, 15:40   #5
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Koronavirüs Çin'de Laboratuvarda Üretildi

Valla Çin'in ürettiği ortaya çıkarsa, Çin'in yandığının resmidir.
Anladığım kadarıyla epey bir araştırmaya girmiş Amerika, şuna katılıyorum ABD'deki ölümlerin çok olması diğer ülkelerin kendi ölümlerini saklamasıdır bence de ya da ABD'deki virüs Çin'dekiyle aynı değildir eğer öyleyse büyük açıkgözlük, kendilerine hafif bir versiyonu Amerika'ya da ağır versiyonunu bulaştırmışlar demektir ki Amerika bile baş edemedi bakın Çin nasıl baş etti büyük ülke vesselâm denilsin.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.04.2020, 15:45   #6
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Koronavirüs Çin'de Laboratuvarda Üretildi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Supernatural Mesajı göster
Valla Çin'in ürettiği ortaya çıkarsa, Çin'in yandığının resmidir.
Anladığım kadarıyla epey bir araştırmaya girmiş Amerika, şuna katılıyorum ABD'deki ölümlerin çok olması diğer ülkelerin kendi ölümlerini saklamasıdır bence de ya da ABD'deki virüs Çin'dekiyle aynı değildir eğer öyleyse büyük açıkgözlük, kendilerine hafif bir versiyonu Amerika'ya da ağır versiyonunu bulaştırmışlar demektir ki Amerika bile baş edemedi bakın Çin nasıl baş etti büyük ülke vesselâm denilsin.
Çin’de çok kayıp verdi ama üzerini örttü. Tam olarak hatırlamıyorum mobilden giriyorum araştıramayacağım. Çin’de virüs çıktığında bilmem kaç milyon kişinin hattı bir anda kapanmış. Saklı gizli iş yapmanın zararı işte.
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.04.2020, 22:24   #7
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Koronavirüs Çin'de Laboratuvarda Üretildi

Koskoca Çin bi dolap alamamış mı yahu, fotoğrafta dolabın kapağı sizlere ömür olmuş.
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.04.2020, 22:35   #8
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Koronavirüs Çin'de Laboratuvarda Üretildi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi OkyanusunKalbi Mesajı göster
Koskoca Çin bi dolap alamamış mı yahu, fotoğrafta dolabın kapağı sizlere ömür olmuş.
Valla ağzımdan aldın koskoca bir enstitüde 1 dolap mı var ki! 1500'ü de bu dolapta olsun!!! Ünitelerden birinin fotoğrafıdır bu, hepsini tek tek çekecek değil ya.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.04.2020, 22:37   #9
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Koronavirüs Çin'de Laboratuvarda Üretildi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Aristo Mesajı göster
Yani öyle laboratuar olmaz zaten.

Zimbabwe' de bile olmaz...

Nasıl dikkatliyim ama. Gözümden hiçbişi kaçmaz.



Ha fotoğrafta eldivene maskeye bak hele.
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.04.2020, 22:50   #10
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Koronavirüs Çin'de Laboratuvarda Üretildi

Nobel ödüllü Fransız doktordan "Koronavirüs, Çin'de laboratuvarda üretildi" iddiası



Nobel Tıp Ödülü'nü 2008'de alan Fransız doktor Luc Montagnier, yeni tip Koronavirüs'ün (Covid-19) Çin'in Vuhan kentindeki bir laboratuvarda üretildiğini ileri sürdü.

Montagnier, Pourquoi docteur internet sitesine verdiği demeçte, Covid-19'un Vuhan'da hayvan pazarından ortaya çıktığına inanmadığını ifade ederek "Covid-19, Vuhan'daki laboratuvardan üretildi. Bu laboratuvar, 2000'li yıllardan beri Koronavirüs hakkında uzmanlaştı" ifadelerini kullandı.

Bu konuyu çok iyi araştırdığını belirten Montagnier, CNEWS kanalında yaptığı açıklamada, "Bu virüs, doğal yollarla ortaya çıkmadı, bu tam profesyonel bir iş. Bunun hangi amaçla yapıldığını bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Covid-19'da HIV parçalarının olabileceğini anlatan Montagnier, "Bununla AIDS'e karşı bir aşı bulmak istenmiş olabilir" dedi.

"Bu konuda herhangi bir kanıt yok"


Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ofisinden yapılan açıklamada, "Bu konuda herhangi bir kanıtın olmadığı" belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin Koronavirüs'ün Çin'de bir laboratuvarda üretilip üretilmediğini araştırdığını söylemişti.

Çin de "Bilimsel hiçbir temeli yok" diyerek iddiaları reddediyor.

Koronavirüs'ün ilk kez Aralık ayında Çin'in Vuhan kentindeki bir hayvan pazarında insanlara geçtiği sanılıyor.

T24
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
çinde, koronavirüs, laboratuvarda, üretildi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.