Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 22.09.2020, 20:27   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Aşık Olmaktan Neden Korkarız

Aşık Olmaktan Neden Korkarız

Değişen dünya düzeninin getirisi olan aşk korkusunun sebeplerinden birkaçını sizler için derledik.

Aşk, kimimiz için olmazsa olmaz, kimimiz içinse kaçılması gereken duygular topluluğu. Çoğu insan özel biriyle tanışmanın ne kadar güzel olduğu düşünse de, bazıları sadece olumsuz yanlarını görmeye meyilli. Ancak bu dezavantajları olumlu bir yapıya büründürmek ve gerçek korkularımızın üzerine giderek güçlenmek bizim elimizde. Varlık olarak sosyal olan insan ırkının yalnızlaşan bireylere dönüşmemesi için korkularının üzerine gitmesi şart.


  • Yardım istemek zor geliyor
Korunmasız olduğunu göstermek zordur, çünkü çoğumuz kusursuz insanları sevdiğimizi varsayıyoruz. Ama bazı hatalar bizi biz yapan şeylerdir. Eşine bu şüpheler, geçmiş hatalar veya istenmeyen karakter özellikleri hakkında açılmak, ilişkinizi pekiştirmek için harika bir yoldur. Aslında, eşine onları birlikte çözmene yardımcı olma fırsatı vererek, ilişkinizdeki bağı daha güçlenmiş olursun.


  • Geçmiş hataları tekrarlamaktan korkuyorsun
Hepimizin hataları oldu ve olmaya da devam ediyor. Geçmişte yaşadığın ilişkilerdeki olumsuzlukların tekrarlanmasından korkman ise çok normal. Ama zaten yaşadığın olumsuzlara hakimsin ve kendini koruma yetisine sahip olman muhtemel. Yeni bir ilişkinin neler getireceğini bilemezsin. Bu yüzden ondan uzak durmak demek, hayatta hiç hata yapmayacağın anlamına da gelmiyor. Hem belli mi olur, belki sorunların çözümüne götüren bir birlikteliğe yelken açmışsındır.


  • Yalnızlık daha kolay geliyor olabilir
Eğer içe dönük bir insansan, muhtemelen yalnız kalarak sorunlarla başa çıkmak daha kolay gelecek. Sosyalleşmenin yorucu ve gereksiz bir şey olduğunu düşünüyor olabilirsin. Aşık olmak, sonunda birisine çok fazla zaman ve enerji harcamanızı gerektirir. Bununla birlikte, yapılan bir çalışmada, en mutlu içe dönüklerin kendilerini dışa dönük davranmaya zorlayanlar olduğunu gösterdiğini bilmek seni şaşırtabilir.


  • Çevrende şahit olduğun kötü ilişkilerin senin de başına gelebilme ihtimali
İnsanlar değişir, çıkarlar değişir, bazen insanlar birbirinden ayrılır. Etrafında olup biten ilişkiler senin için bir deneyim haline geldi. Ama aşık olmak, muhtemelen bir insanın yapabileceği en heyecan verici şeylerden birisi. Bunun yanında, dünyadaki en sevdiğin kişinin yaşanan anlaşmazlıklarda, sonsuza kadar sana sadık kalmayacağını da biliyorsun. Bir şeyi kabullenmek ve değişimi kabul etmek, konfor alanını geride bırakmana ve yeni şeyler denemene yardımcı olmak için harika bir yoldur.


  • Kontrolünü kaybetmekten korkuyorsun
Sevmek bazen mutlu hissetmek, bazen de kızgın, üzgün veya hayal kırıklığına uğramaktır. Sevgi, irrasyonel tepkileri ve yoğun duyguları tetikleme yeteneğine sahiptir. Kendini kontrol altına almayı seviyorsan, bu korkutucu görünebilir. Aynı zamanda sevginin en iyi varlığı da olabilir: bu duygularla onları bastırmak yerine onlarla yüzleşirsen gerçekte kim olduğunu öğrenebilirsin.


  • Randevu düşüncesi zor eliyor
Biriyle randevulaşmak, utangaçsanız veya olumsuz sonuçlanmasından korkuyorsanız, uzak durmanız gereken bir eylem gibi gelebilir. Birçok insanın tanışma uygulamalarını kullanarak bir araya gelmesi de işi zorlaştıran diğer unsurlar arasında. Randevulaşmak, uzun süreli bir ilişki ile sonuçlanabilecek asıl sürece dönmek yerine, potansiyel eş seçimlerini genişletmeye odaklanan alışveriş benzeri bir faaliyet haline geldi. Bu da hep daha iyisini arama ve bu süreçten yorulma anlamına geliyor.


  • Eşini idealleştireceğinden korkuyorsun
Hepimiz idealleşmeye meyilliyiz, ancak bazı insanlar eşlerinin kötü alışkanlıklarını veya hoş olmayan karakter özelliklerini bulmak için ilişkiyi derinleştirmekten korkuyorlar. Seni hayal kırıklığına uğratacağına inandığın beklentiler, belki de eşinin de değiştirmek istediği özelliklerden biri. İyi haber şu ki, araştırmaya göre, sağlıklı iletişimle her iki tarafın da ilişkideki idealleşmesi iyi bir birlikteliğin ilk adım olabilir.


  • Kimliğini kaybetmekten korkuyorsun
Rahat olduğun bir kimliğin oluşturulması çok zaman alır. Muhtemelen birçok güvensizlikle mücadele etmek zorunda kaldın ve şu an bulunduğun yerde olmak için geçmişteki hatalardan ders alman gerekiyordu. Açıkçası, birisiyle birlikte olmak, kendin hakkında en çok sevdiğin şeyleri değiştirmen gerekiyor anlamına da gelebilir. Bazen sadece bu düşünce bile harekete geçmen için engel olabilir. Her değişim kötü olmadığı gibi kendinden de hiçbir zaman vazgeçme.


  • Risk almaktan hoşlanmıyorsun, hayatın şimdi güzel
Sevgi değişim getirir ve bekar olmak o kadar da kötü değildir. İşyerinde iyi bir pozisyon elde etmek için çok çalıştın, sağlam bir arkadaş çevren ve hoş bir dairen var. Bunlar, irrasyonel bir duygu spirali içine düşersen kaybedebileceğin değerli şeylerdir. Ama deyişim şöyle: Bir şeyi riske atmazsan daha çok risk alırsın!


  • Başkalarının ilişkini yargılamasından korkuyorsun
Diğer insanları doğru seçimi yaptığına ikna etmek zor olabilir. Arkadaşların ve ailenin güçlü görüşleri vardır, çünkü seni önemserler. Arkadaşlarının ve akrabalarının ne düşündüğü, kesinlikle ilişkiniz hakkında sana iyi bir fikir verebilir, ancak düşündüğün veya hissettiğin şeyin yerini almamalıdır. Ne de olsa, partnerini sen karar verecek kadar iyi tanıyorsun.

Kaynak

__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.09.2020, 22:29   #2
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Aşık Olmaktan Neden Korkarız

Aşık olmaktan korkmuyoruz aslında kavuşamamaktan korkuyoruz.

Aşkın da kaderinde kavuşamamak var. Kimisini kitaplardan okuyoruz, kimisini de kendimiz yaşıyoruz.

Aşkta mutlu sona ulaşanları tenzih ve tebrik ediyorum.

  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
aşık, korkarız, neden, olmaktan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.