Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 12.06.2013, 13:10   #1
Çevrimiçi
Banemin
» » » Çapulcu « « «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Aynı Dalın Meyvaları | Tayyip - Gül

Cumhurunbaşı Gül konuşmaya başladı ve eşzamanlı olarak benim de sinirlerim zıpladı.

İleri demokrasiden bahsediyor. Kıstasları; Oradaki polislerin elinde silah varmış ama bizimkilerde jop bile yokmuş (nereye baktıysa artık), kaskları numaralıymış ama bazıları silinmiş ve zaten soruşturma açılmış, batıdaki polislerin elinde olanlar varmış bizimkilerde de.

Peki olmayanlar neler Gül?.. İnsanlık, vicdan var mı? Halkının güvenliğini sağlama çabası var mı? Peki bunların amirlerinde, valinde ve ülkenin başbakanında polislerini sağduyu ile yönetecek kabiliyet ve yetenek var mı? Meydanlara dökülen halkının ne dediğini anlama çabası var mı? Örnek verdiğin o batılı ülkelerdeki yöneticilerin bu tip olaylardaki tutumları ile bu ülkenin yöneticilerinin tutumları aynı mı? O ülkelerde ileri demokrasiden dem vurup en acımasız diktatörlere bile şapka çıkartacak kibire sahip bir başbakan var mı?

Sırıtarak yaptığın açıklamaları izledim. İnsanların protesto hakkından, özgürce yazma-çizme hakkından da bahsettin. Sen ki bazılarına göre bu Akepe'nin yumuşak kanadını temsil ediyorsun. Sevsinler... Bunlardan bahsederken hiç mi utanmaz insan, biraz yüzü kızarmaz. Hadi bunlardan da vazgeçtim o yüzündeki çirkin sırıtmayı kes bari. Cezaevlerindeki gazeteciler, milletvekilleri başka ülkelerde mi yatıyor? Basın özgürlüğünden dem vururken vergilerle korkuttuğunuz, ihalalelerle satın aldığınız medyanın özgürlüğü mü anlattığın? Yaladıkları kemiklerin bedelini öderken gerçekten çok özgürler.

Tayyip'le uyum içinde olduğuna dair de vurgu yaptı. Ben zaten başka bir şey beklemiyordum şahsım adına ama seni Akepe'nin içinde ayrı bir yere koyanlara kapak olsun o sözlerinde. Siz aynı dalın meyvası, aynı dağın rüzgarı, aynı...

Arap ülkelerinde insanlar demokrasiye geçelim diye, iş bulun diye sokaklara dökülmüşler ama bizde böyle bir durum söz konusu değilmiş. Yani cumhurbaşkanıda, Tayyip gibi 3-5 ağaç meselesine bağladı olayı üstü kapalı olarak.

Kendi demokrasilerini batı ile kıyaslarken sokaklara dökülmüş pırıl-pırıl gençleri ve bu ülkenin aydın insanlarını ortadoğunun kan içici arapları ile kıyaslamasıda ayrıca bir kara mizah konusu. Şundan emin olun ki eğer sokaklara dökülen 100 binler sizin kıyasladığınız o Araplara benzemiş olsaydı sokaklar kan gölüne döner, kesilmiş kafalarla futbol maçları düzenlenirdi. Arap zihniyetinin yılmaz savunucuları olarak dua edinki karşınızda sizin gibi düşünmeyen insanlar var.

Görmeyin, duymayın ve sorun yokmuş gibi yapın ve bir şekilde tehlikenin yanınızdan gelip geçeceğini düşünün.

Tercih tabi sizin ama mızrak çuvala sığmıyor artık...

__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
aynı, dalın, gibi, meyvaları, tayyip


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 23:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.