Tekil Mesaj gösterimi
Eski 27.05.2012, 13:02   #5
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar




İç Baklalı Pilav

Malzemeler
  • 1 su bardağı iç bakla
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 3 taze soğanın yaprakları
  • 4-5 sap dereotu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı etsuyu
  • 1 adet kesmeşeker
  • 4-5 damla limon suyu
  • tuz
  • karabiber
Hazırlanışı

Bu pilavı taze içbakla ile de kabuklu kurutulmuş iç bakla ile de hazırlayabilirsiniz. Öncelikle baklaları suda haşlıyoruz. Baklalarınız kuru ise akşamdan soğuk suda ıslatarak ardından daha uzun süre haşlamanız gerekecektir. Ben taze iken haşlanıp derin dondurucuda dondurulmuş bakla ile hazırladım. Taze yada dondurulmuş bakla ile hazırlamanızı tavsiye ediyorum. Baklaları pilav tenceresine alıp 4 yemek kaşığı zeytinyağında ince ince kıydığımız taze soğan yaprakları ile soteliyoruz. Ardından tuzlu sıcak suda ıslatıp 1-2 saat beklettiğimiz pirinçleri ,suyunu süzerek baklalara ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz. Son olarak kıyılmış dere otunu ,etsuyunu ,kesmeşekeri ,tuz ve karabiberi de ekleyerek kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz. 4-5 damla limon suyunu pilavın üzerine damlattıktan sonra ,pilavın üzerine kağıt havlu örterek ,tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kadar dinlendiriyoruz. Tenceredeki pilavı karıştırıp servis tabaklarına alıyoruz ve dereotuyla süsleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun.






Saltanat Pilavı


Malzemeler


Köfte malzemeleri:
  • 300 gr. kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 fincan galeta unu
  • Karabiber ,kırmızıbiber
  • 1 adet kuru soğan
Pilav malzemeleri:
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4-5 kök ıspanak
  • 2 adet havuç
Hazırlanışı

Köfte malzemelerini karıştırılıp yoğurularak minik minik köfteler hazırlanır. Minik köfteler kızgın yağda veya fırında pişirilir.

Pilavımızı da 3 su bardağı su ile pişiriyoruz. Havuç ve ıspanağımızı da ayrı ayrı soteliyoruz.Pilavımızı ikiye bölüyoruz. Bir kısmını ıspanak ile karıştırıyoruz. Kalan pilavıda sotelediğimiz havuç ile karıştırıyoruz. Kek kalıbının dibine kızartılmış köfteler yerleştirilir. Üzerine havuçlu pilav en üste ıspanaklı pilav karışımı konulur ve bastırılır.Servis tabağına ters çevrilip servis yapılır..
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.