27.05.2012, 13:10
|
#7
|
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
|
Cevap: Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
Domatesli Pirinç Pilavı
Malzemeler
- 3 adet iri olgun domates (kabuksuz,rendelenmişi 2 su bardağı )
- ½ su bardağı su
- 1,5 su bardağı baldo pirinç
- 1,5 kaşık tereyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı
Yarım ölçü su ile 2 ölçü rende domatesimizi teflona alıyoruz. Suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz (Suyunu çektikten sonraki ölçü 1,5 bardak olacak)Tereyağımızı pilavı pişireceğimiz tencereye alıyoruz. Eritiyoruz, 20-30 dk ılık suda beklettiğimiz yıkayıp ,süzdüğümüz pirinci ekliyoruz 1-2 dk kavuruyoruz. Pişmiş domates rendemizi ekliyoruz. 1-2 dk daha kavuruyoruz. 1 bardak sıcak suyumuzu tuz ve karabiberimiz ekleyip pişmeye bırakıyoruz.Suyunu çektikten sonra 20 dk kadar bezle bohçalayıp dinlendiriyoruz.Servis için öneri, sarımsaklı cacık..
Yufkada Bulgur Pilavı
Malzemeler
- 1 kase bulgur,
- 1 küçük kuru soğan,
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 1 yemek kaşığı salça(domates salçası daha güzel oluyor)
- 2 buçuk su bardağı su,
- altına koymak için sulanmış ya da kuru yufka,
- tuz ve istenen çeşitli baharatlar
Hazırlanışı
Soğanı ince ince doğrayıp pembeleşene kadar yağda kavuruyoruz, salçayı ekleyip hafif karıştırın, bulguru ve suyu ekleyin, tuz ve istediğiniz herhangi bir baharatı ekleyebilirsiniz. Sulu kalacak şekilde pişirin, bazı bulgurlar fazla su çekiyor suyunu kendiniz ayarlayabilirsiniz, yufkayı dörde katlayıp sıcakken bulguru dökün. Afiyet olsun.
|
|
|