Tekil Mesaj gösterimi
Eski 27.05.2012, 13:28   #11
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar




İç Pilav


Malzemeler

  • 250 gr kuzu ciğeri(veya tavuk ciğeri)
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 çorba kaşığı dolma fıstığı
  • 2,5 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı dolma baharı(tepeleme)
  • 1 çay kaşığı tarçın(tepeleme)
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı+2 kaşık zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Hazırlanışı


Ciğerimizi tavla zarının 2 katı büyüklüğünde doğrayalım. (Pilavımızda dişe dokunur büyüklükte seviyoruz ciğeri,arzuya göre daha küçük küp hale getirebilirsiniz)

Pirincimizi sıcak suya ıslatalım.Soğanı yemeklik küp doğrayalım.


Zeytinyağının yarısını pilav tencerenize alın,dolma fıstığını yağınızı yakmadan pembeleşinceye kadar kavurun, soğanları ekleyerek kavurmaya devam edin.

Rengi dönmeye yakın ciğerlerinizi ekleyin. Tüm malzememizi, 3-4 dk orta hararetteki ateşte kavuralım.
Yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekleyelim.

Kavurmaya devam ettiğimiz pirince dolma baharı, karabiber ve tarçını ekleyelim. Kavurma işlemimiz bitince kuş üzümünü ekleyin. Sıcak suyumuzu eklediğimizde, kalan zeytinyağı ve tuzu da en son ekleyip, pilavımızı önce harlı ardından kısık ateşte alalım.


Suyunu çektirdiğiniz pilavı,20-30 dk “sofra bezine” bohçalayarak,demlendirin.
Afiyet olsun.









Havuçlu Pilav


Malzemeler
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet büyük havuç
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam safran ya da sarı gıda boyası
Hazırlanışı
  • Pirinçler iyice yıkanıp, süzgeçte yarım saat iyice kurutulur.
  • Havuçlar küp küp doğranır.
  • Tereyağ ve sıvı yağ kızdırılır.
  • Sırası ile dolmalık fıstıklar, pirinç, havuç ve kuş üzümü tencereye konularak kavrulur.
  • Safran kullanılacaksa sıcak pilav yapmakta kullanılacak sıcak suya atılıp bekletilir.
  • 1 bardak sıcak su ilave edilir.
  • Gıda boyası kullanılacaksa kapak kapatılmadan hemen önce konulur.
  • Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Notlar
  • Pilavınız lapa gibi olursa pirinçleri kırmadan karıştırarak biraz daha pişirin.
  • Pilavınız az pişerse sıcak su ilave ederek pişirmeye devam edin.
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.