Malzemeler 1 su bardağı pilavlık bulgur 1 adet domates rendesi 1 adet ortaboy soğan 1 adet sivribiber 2 su bardağı et suyu yada su 1-2 yemek kaşığı tereyağı yarım yemek kaşığı salça 8-10 dal ısırgan otu Tuz Yapılışı Soğanı yemeklik doğrayın, ortaboy bir tencerede tereyağını eritin ve soğanları ekleyerek hafif kavurun, üzerine doğranmış sivribiberi ekleyin, biraz daha kavurduktan sonra rende domates ve salçayı ekleyin, iyice kavurun. Ayıklanmış ve iri doğranmış ısırgan otunu ekleyerek 1 dk. karıştırın 2 su bardağı suyu ve tuzu ekleyin, su kaynadıktan sonra 1 su bardağı bulguru ilave edin. Bulgur piştikten sonra ocağı kapatın, kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin ve servis yapın.
Malzemeler 1/2 kg kemiksiz kuzu kuşbaşı 2 adet çekirdeksiz patlıcan 3 su bardağı baldo pirinç 4 bardağı sıcak su et suyu 1/2 su bardağı sıvıyağ Hazırlanışı 1 . Eti tencereye koyun. Üzerini iki parmak geçecek şekilde su ekleyin. Etler yumuşayıncaya kaçlar haşlayın. Suyu ile birlikte bekletin. 2 . Patlıcanları halka halka doğrayın. Üzerine bol tuz serperek yarım saat bekletin. Yıkayıp kuruladıktan sonra kızgın yağda çok hafif kızartın. 3. Yayvan bir tencereye etleri yerleştirin. 4. Üzerine patlıcanları bekletin. Başka bir tencerede 1 saat sıcak suda bekletip yıkadığınız pirinci, yarım bardak sıvıyağla birlikte hafifçe kavurun. 5. Pirinçler şeffaflaşınca patlıcanların üzerine dökün. Tuzunu da ekleyin. 6. Tencerede kalan et suyunu 3 bardak sıcak su ile karıştırın. Malzemelerin olduğu tencerenin kenarından yavaşça dökün. Tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler suyu emene kadar pişirin. Tencerenin ağzını temiz bir bezle kapatın ve 20 dakika dinlendirin. 7 Düz bir servis tabağına tencereyi ters çevirerek pilavın şeklini bozmadan boşaltın. Üzerine karanfil tozu serperek servis yapın.