Malzemeler 1 Adet soğan 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Su bardağı ince bulgur 1 Çorba kaşığı kuşüzümü 2 Adet ince doğranmış sivri biber 1 Çorba kaşığı tereyağı 1 Tatlı kaşığı tarçın 1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz Hazırlanışı 1 Adet soğanı rendeleyin. Tencerede 1 kahve fincanı sıvıyağı kızdırın. Soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine 1 su bardağı suyu dökün. Kaynayınca 1 su bardağı bulguru ilave edin. 1 Çorba kaşığı kuş üzümü ve 2 adet doğranmış yeşil biberi ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Bulgur suyunu çekinceye 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz ve tarçını da tencereye ilave edin. Tüm malzemeleri karıştırın ve sıcak olarak serivs yapın
Malzemeler 3 su bardağı pirinç 300 gr. kuzu eti kuru mürdüm eriği 2 adet soğan kestane kuru kayısı kuş üzümü fıstık badem sıvıyağ su, tuz Hazırlanışı Öncelikle tencereye 300 gram kuzu etini alın. Etlerin üstüne sıcak su döküp etleri pişirin. 2 tane soğanı piyaz şeklinde doğrayın. Soğanları kavurup üstüne kuru kayısı, kuru mürdüm eriği, badem, haşlanmış kestane, fıstık ve kuş üzümünü ekleyip kavurmaya devam edin. Pilavı yapmak için tencereye sıvıyağını alın. Üstüne yıkayıp süzdüğümüz 3 su bardağı pirinci ekleyip karıştırın. İyice kavurun ve üstüne sıcak su dökün ve pilavı pişirin. Kavrulmuş olan etleri ve soğanlı yemişli malzemeleri pilav ile karıştırın. Tencereyi servis tabağına ters çevirip servise hazır hale getirelim.