Tekil Mesaj gösterimi
Eski 27.05.2012, 14:37   #23
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar




Göçmen Pilavı


Malzemeler
  • 2 ölçü pirinç
  • 4-5 adet soğan
  • 1/2 kilo taze fasulye
  • Tuz ve Yağ

Hazırlanışı


Soğanları küp küp doğrayın. Yağın içinde kavurun. Taze fasulyeyide küçük küçük doğrayıp haşlayın.

Haşladıktan sonra soğanların üzerine dökün. En üstüne pirinç konur. Hiç karıştırmadan su ilave edin. Kısık ateşte pişmeye bırakın.

Piştikten sonra tencereyi ters çevirin ve servis yapın. İsteğe göre, üzerine baharat türü ve yoğurt ilave edilebilir.







Firik Pilavı


Malzemeler
  • 2 su bardağı firik bulgur
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 250 gram kavurma kıyma
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 adet soğan
  • 6 su bardağı su
  • Karabiber
  • Tuz...

Hazırlanışı


Tencerenin içine 2 çorba kaşığı sıvıyağını veya tereyağı alın.

Küp, küp doğranmış soğanları bu yağda soteleyin. Üstüne kıyma kavurmasını ekleyin. Ve karıştırmaya devam edin.

Frig bulguru ve pilavlık bulguru da tencereye alın malzeme tamamen karıştıktan sonra domates salçasını da ekleyin bir iki karıştırıp nohutunu da ilave edin.

En son olarakta 6 su bardağı sıcak su ve tuzunu da koyup kapağını kapatıp suyunu çekene dek pişirin.

45 dakika dinlendirip servis yapın.

  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.