Malzemeler 2 ölçü pirinç 4-5 adet soğan 1/2 kilo taze fasulye Tuz ve Yağ Hazırlanışı Soğanları küp küp doğrayın. Yağın içinde kavurun. Taze fasulyeyide küçük küçük doğrayıp haşlayın. Haşladıktan sonra soğanların üzerine dökün. En üstüne pirinç konur. Hiç karıştırmadan su ilave edin. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra tencereyi ters çevirin ve servis yapın. İsteğe göre, üzerine baharat türü ve yoğurt ilave edilebilir.
Malzemeler 2 su bardağı firik bulgur 1 su bardağı pilavlık bulgur 250 gram kavurma kıyma 2 çorba kaşığı domates salçası 1 su bardağı haşlanmış nohut 2 çorba kaşığı sıvıyağ 3 adet soğan 6 su bardağı su Karabiber Tuz... Hazırlanışı Tencerenin içine 2 çorba kaşığı sıvıyağını veya tereyağı alın. Küp, küp doğranmış soğanları bu yağda soteleyin. Üstüne kıyma kavurmasını ekleyin. Ve karıştırmaya devam edin. Frig bulguru ve pilavlık bulguru da tencereye alın malzeme tamamen karıştıktan sonra domates salçasını da ekleyin bir iki karıştırıp nohutunu da ilave edin. En son olarakta 6 su bardağı sıcak su ve tuzunu da koyup kapağını kapatıp suyunu çekene dek pişirin. 45 dakika dinlendirip servis yapın.