27.05.2012, 14:41
|
#24
|
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
|
Cevap: Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
Mevlana Pilavı
Malzemeler
- 1 su bardağı iri bulgur
- 1 orta boy soğan
- 3 çarliston biber
- 2 su bardağı et suyu
- 100 gr kıyma
- 2 domates
- 1 havuç
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 fincan sıvıyağ
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı
1- Bir tencereye tereyağı, sıvıyağ ve kıyma konup kavrulur.
2- Soğan halka halka kesilip, kıymaya ilave edilip, hafif pembeleştirilir. Havuç irice rendelenip tencereye katılıp 2 dakika kavrulur.
3- Domates küçük parçalara doğranıp tencereye konup kavrulmaya devam edilir. Biberler de halka halka kesilip, tencereye katılıp bir miktar daha kavrulur. Et suyu, tuz ve karabiberi ilave ederek hepsi kaynatılır.
4- Bulguru yıkayıp, süzülüp kaynayan et suyuna dökülüp bir defa karıştırılır.
5- Tencerenin kapağı kapatılıp evvela harlı ateşte, daha sonra kısık ateşte suyu çektirilip dinlendirilir.
Akasya Pilavı
Malzemeler
- 3 Su bardağı pirinç
- 2 Çorba kaşığı margarin
- 5 Adet arpacık soğan
- 250 gr kuzu eti
- 1 Adet havuç
- 1 Su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 Adet domates
- Yarım demet dereotu
- Yeterince et suyu
- Tuz
Hazırlanışı
- Pirinçleri ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletin.
- Margarini tencereye alın.
- Kuzu etini 3 su bardağı suyla kaynatın.
- Piştikten sonra suyunu bir kenarda bekletin.
- Eti ise küçük parçalar halinde kesin.
- Margarin eridikten sonra kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin.
- Rengi değişmeye başladığında kuzu etini ekleyin.
- Havucu rendeledikten sonra ilave edin.
- Yumuşayamaya başladığında bezelye ve küçük parçalar halinde kesilmiş domatesi ilave edin.
- Yarım demet dereotunu ince ince kıyın ve ekleyin.
- Tuzunu ayarlayın.
- Ayırdığınız et suyunu ilave edin.
- Kaynayınca pirinci içine atın.
- Suyunu çekene dek pişirin.
- Piştikten sonra 15 dakika demlendirip, servis yapın.
|
|
|