Tekil Mesaj gösterimi
Eski 27.05.2012, 15:27   #32
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar




Ezogelin Pilavı
Malzemeler
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 adet pırasa
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 3,5 su bardağı su ve et suyu karışımı
  • 1 adet defne yaprağı
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı

Bir tencereye tereyağı, sıvıyağ ve şehriyeyi koyup 5 dakika kavuralım. Yıkanmış pirinç ve bulguru da ilave edip, hepsini birden kısık ateşte 5 dakika daha kavuralım. İnce kıyılmış pırasayı, domatesi, yeşil biberi ve kırmızı biberi de ekleyip, bir iki kere daha çevirelim. 3.5 bardak su-etsuyu karışımını da ilave edelim. Kaynayınca ateşi kısarak, 20 dakika pişirelim.Piştikten sonra pilavı servis tabağına alalım, ince kıydığımız maydanozu ve toz karabiberi serpip, servis yapalım.







Bolu Mengen Pilavı


Malzemeler
  • 300 gram kuzu eti
  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 1 adet havuç ceviz
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 kase mantar
  • zeytinyağı
  • maydanoz
  • karabiber
  • tuz
  • su

Hazırlanışı

  • Tencereye sıvıyağı koyup
  • Üstüne yemelik doğranmış soğanı ilave edin kavurun.
  • Üstüne 300 gram kuzu etini ekleyin ve kavurun.
  • Üstüne doğranmış mantarı ekleyin.
  • Diğer tencereye sıvıyağı koyun üstüne 2.5 su
  • bardağı pirinci ilave edin pişirin.
  • Diğer tencerede etli sosu pilavın üzerine alın.
  • Pilavınız pişince üstüne ince,ince kıyılmış
  • maydonozu , cevizi ilave edip servis yapın.
  • Arzu ederseniz kek kalıbına alıp ters çevirip şekil verebilirsiniz.
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.