27.05.2012, 15:27
|
#32
|
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
|
Cevap: Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
Ezogelin Pilavı
Malzemeler
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- 1 adet pırasa
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 3,5 su bardağı su ve et suyu karışımı
- 1 adet defne yaprağı
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Bir tencereye tereyağı, sıvıyağ ve şehriyeyi koyup 5 dakika kavuralım. Yıkanmış pirinç ve bulguru da ilave edip, hepsini birden kısık ateşte 5 dakika daha kavuralım. İnce kıyılmış pırasayı, domatesi, yeşil biberi ve kırmızı biberi de ekleyip, bir iki kere daha çevirelim. 3.5 bardak su-etsuyu karışımını da ilave edelim. Kaynayınca ateşi kısarak, 20 dakika pişirelim.Piştikten sonra pilavı servis tabağına alalım, ince kıydığımız maydanozu ve toz karabiberi serpip, servis yapalım.
Bolu Mengen Pilavı
Malzemeler
- 300 gram kuzu eti
- 2,5 su bardağı pirinç
- 1 adet havuç ceviz
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 kase mantar
- zeytinyağı
- maydanoz
- karabiber
- tuz
- su
Hazırlanışı
- Tencereye sıvıyağı koyup
- Üstüne yemelik doğranmış soğanı ilave edin kavurun.
- Üstüne 300 gram kuzu etini ekleyin ve kavurun.
- Üstüne doğranmış mantarı ekleyin.
- Diğer tencereye sıvıyağı koyun üstüne 2.5 su
- bardağı pirinci ilave edin pişirin.
- Diğer tencerede etli sosu pilavın üzerine alın.
- Pilavınız pişince üstüne ince,ince kıyılmış
- maydonozu , cevizi ilave edip servis yapın.
- Arzu ederseniz kek kalıbına alıp ters çevirip şekil verebilirsiniz.
|
|
|