Malzemeler 2 Su Bardağı Çilav (kokulu bir pirinç türü) 3 Çorba Kaşığı Tereyağı 3 Su Bardağı Et Suyu 200 gr Kuru Kayısı 1 Tatlı Kaşığı Safran, Tuz Hazırlanışı 1 – Safranı et suyu kaynarken ilave ederek ateşi kapatın. 2 – Çilavı bir saat süreyle soğuk suda beklettikten sonra tereyağında kavurun ve safranlı et suyu ile tuzunu ekleyin. 3 – Diğer tarafta kayısıları küp şeklinde doğrayıp 5-6 dakika haşladıktan sonra süzün. Pilav pişince ateşten indirin.Kayısıları ekleyerek karıştırın ve demlenmeye bırakın.
Malzemeler 100 gram tel kadayıf 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 çorba kaşığı kuş üzümü 2 çorba aşığı tereyağı 2 su bardağı pirinç 1 su bardağı et suyu 1 adet havuç karabiber tarçın tuz Hazırlanışı Tencereye pilavı yapmak için tereyağı ve sıvıyağ alın ilk olarak 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık eklenip kavrulur. Fıstıklara 2 su bardağı pirinç de ilave edilir kavrulma sürdürülür. Üstüne 1 tane havuç da rendelenir, üstüne üzümve tarçın ilave edilir. İyice kavrulan karışıma etsuyu ve su karışımı eklenir. Pilav suyu çekine dek pişirilir. Diğer taraftan pilavın pişirileceği kalıp yağlanır kadayıflar kalıbın her tarafını kaplayacak biçimde yayılır, üstü için bir kısmı ayrılır. Hazır olan pilav kadayıflı kaba alınır. Üstüne de ayrılan kadayıflar alınarak 190 derecede üstü kızarana dek pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.