Malzemeler 4 Havuç 2 Patates 2 Su Bardağı Bezelye 4 Su Bardağı Pirinç 5 Su Bardağı Su 5 Çorba Kaşığı Tereyağı 2 Yufka 1 Yumurta Sarısı 1 Kahve Fincanı Süt Karabiber, Tuz Tarif Havuç ve patatesi küp şeklinde küçük küçük doğrayın. Doğradığınız sebzeleri ve bezelyeyi haşlayıp süzün. Bir tencerede tereyağını eritip haşlanmış sebzeleri ekleyerek kavurun. Diğer tarafta pirinci ayıklayıp ılık suyla ıslatın. Pirinç yumuşadıktan sonra suyunu süzerek kavrulan sebzelere ilave edip 5 dakika daha kavurun. Tuz ve karabiber serperek 5 su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Pilav kaynadıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin. Her iki yufkayı da dörde bölün. Bir çorba kasesinin içine böldüğünüz yufkalardan birini yerleştirin. Yufkanın üzerine süt sürüp pişirdiğiniz pilavla kasenin içini doldurun. Pilavın üzerini kasenin kenarlarından taşan yufkayla kapatın. Yağlanmış fırın tepsine kaseyi ters çevirerek yerleştirin. Diğer yufka parçalarına da aynı işlemi uygulayarak tepsiye dizin. Tepsideki yufkaların üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Bembeyaz pilav için Pilavınızın kar gibi bembeyaz olmasını istiyorsanız, pişirirken içine bir dilim limon atın. Hem pilava ayrı bir lezzet katacak, hem de pirinçlerin bembeyaz pişmesini sağlayacaktır.
Malzemeler 2,5 bardak baldo pirinç 1 yemek kaşığı soya sosu 1 büyük baş soğan 1 çay kaşığı sarmısak tozu 1 adet domates rendesi 2 yemek kaşığı soya yağı 250 gr kuş üzümü 100 gr haşlanmış sivri biber 150 gr haşlanmış havuç 3 bardak su maydanoz Tarif Pirinci tuzlu ılık suda 20 dk bekletip yıkayın; derin bir tencere içinde mümkünse tavuk suyunda haşlayın; başka bir kapta da sebzeleri haşlayıp suyunu süzün. Kuş üzümünü ılık suda bekletin. Pirinç suyunu çekince içine haşlanmış havuç, sivri biber ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın. Bir kabın içine yağda kavrulmuş soğan, sarımsak tozu, soya sosu ve domates rendesini ekleyip karıştırarak pişirin. Bu sosu pilavın üzerine dökün ve kıyılmış maydanozla süsleyin.