Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Börek | Çörek


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 13.11.2015, 01:54   #1
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kete

Kete










Kete Tarifinin Malzemeleri

• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağı su
• 1 su bardağı tereyağı ve sıvı yağ karışımı
• Aldığı kadar un
• 20 gr yaş hamur mayası
• 1 tatlı kaşığı tuz
Ketenin içi:
• 3 kaşık un
• 1 su bardağı sıvıyağ








Kete Tarifi

1- Bir kapta ılık sütle maya eritilir. Tuz, ılık su ve biraz da un ilave edilip çırpılır. Mayalandırılır. Mayası gelince yeterince un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. Üzeri örtülüp tekrar mayalanmaya bırakılır.
2- Hamur 8 eşit parçaya bölünür. Her parça oklava ile büyükçe açılıp tereyağıyla yağlanır.
3- 4 yufka üst üste konup araları yağlanır. Yufkalar 4’e bölünüp her parçaya kavrulmuş undan konarak 4 tarafından dikkatlice kapatılıp yuvarlak hale getirilir. Elle hafifçe bastırılarak pide şekline getirilip yağlanmış tepsiye yerleştirilir.
4- Bir tepsiye 4 tane pide yapılıp yerleştirilir.Ketemiz yarım saat mayalandırılıp üzerine bol yumurta sarısı sürülüp, kızgın fırına verilir. Geri kalan 4 pide de aynı şekilde yapılıp tepsiye dizilir ve pişirilir.







Kete İçi Malzemeleri
  • 250 gram tereyağı
  • 600 gram un
  • 1 çay kaşığı tuz
Kete İçi Nasıl Hazırlanır Tarifi

Yöresel keteler için uygun olan bu harcı hazırlamak için öncelikle yağı güzelce eritin. Yakmadan, fokurdayınca unu ilave edin. Yağ miktarından un miktarı fazla olacak yoksa böyle topak topak olmuyor.
O yüzden unu az gibi gelirse ilave ederek yaklaşık on dakika kavurun. En son tuzunu ilave edin. Ceviz katacaksanız tuz katmayınız. 1 su bardağı dövülmüş ceviz katarak kete içi olarak kullanabilirsiniz.



Afiyet olsun.

__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.11.2015, 02:32   #2
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kete

Teşekkürler, eline sağlık Suzim
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.11.2015, 03:07   #3
Çevrimdışı
Cem1907
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kete

İlk defa duydum bunu.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.11.2015, 20:52   #4
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kete

Bugüne kadar adını hiç duymamıştım. Teşekkürler Suzim.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.11.2015, 23:13   #5
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kete

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi CeMKaN Mesajı göster
@Gülümsün ve @Cem1907 Arkadaslar bazi börek veya cöreklere il il baska isimler veriliyor. Icine katilanlari okudugunuz zaman sanirim hemen bileceksiniz keteyi.

Ellerine saglik Suzim..
Dediğin doğru. @CeMKaN Bir nevi poğaça sanırım.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.11.2015, 00:51   #6
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kete

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Cem1907 Mesajı göster
İlk defa duydum bunu.
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Gülümsün Mesajı göster
Bugüne kadar adını hiç duymamıştım. Teşekkürler Suzim.



Nasıl bilmezsiniz , cık cık

__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.11.2015, 03:09   #7
Çevrimdışı
M.Özen
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kete

Sivas ve çevresine has bir lezzettir, ben haşhaşlısını çok severim, ama fazla yemem...
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
  Alıntı ile Cevapla
M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.11.2015, 03:24   #8
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kete

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi M.Özen Mesajı göster
Sivas ve çevresine has bir lezzettir, ben haşhaşlısını çok severim, ama fazla yemem...


Kars ,lı bir komşum vardı oda yapardı .
Bir kaç kez yedim ama sıcakken güzel .

__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kete


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.