Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Diğer Tatlılar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 20.12.2016, 20:16   #1
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart İpe Dizersin: Portakal Kabuğu Reçeli






Malzemeler
  • 1,5 kilogram portakal
  • 1-1,5 su bardağı toz şeker
  • 4-5 damla limonun suyu
  • 1,5 su bardağı su
Püf Noktası
Kaynayan sudan sonra buzlu suda bekletme işlemi kabukların acılığını almak için uygulanması gereken bir yöntemdir. Eğer bu yöntemi yapmak istemezseniz 3 gün suda bekletip, gün aşırı su değiştirerek de portakal kabuklarının acılığını alabilirsiniz.
Pişirme Önerisi
Dilerseniz içine çubuk tarçın ilave edip, kaynayınca çıkartabilir ve böylece aromalandırabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?
  • Portakalın kabuğunu dikey olarak 6-8 eş parçaya bölün. Kabuklarını düzgünce soyun.
  • Kabukların içinde kalan beyaz kısımları bıçak yardımıyla iyice temizleyin.
  • Kalın, temiz iğne ve iplik yardımıyla soyduğunuz kabukları yuvarlayarak ipe dizin.
  • Üç ayrı tencerede kaynayan su hazırlayın.
  • İpe dizilmiş kabukları kaynayan su dolu tencerenin bir tanesine koyun ve 7-8 dakika haşlayın.
  • Daha sonra buzlu suya alın ve bu işlemi diğer iki tenceredeki suyla tekrarlayın.
  • Daha sonra boş bir tencereye alın ve üzerine şekeri ilave edip, sulanması için 2-3 saat bekletin.
  • Suyu ilave edin ve nazikçe karıştırarak pişirin. Su kaynayınca limon suyunu ilave edin ve 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Kavanozlara alın. Kapaklarını kapatın ve kavanozları ters çevirerek soğutun.
Afiyet Olsun...

__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.12.2016, 20:43   #2
Çevrimdışı
Gülce
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İpe Dizersin: Portakal Kabuğu Reçeli

Çok sevdiğim reçellerden biri.


Bu reçelin püf noktası, kalın kabuklu portakaldan yapılmasıdır. Yafa portakalı uygundur.

Teşekkürler Redwine.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.12.2016, 20:52   #3
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İpe Dizersin: Portakal Kabuğu Reçeli

Biraz daha farklı tarifle ben bu reçeli turunçtan yapıyorum. Çok nefis oluyor. Paylaşım için teşekkürler ellerine sağlık Redwineciğim.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.12.2016, 20:53   #4
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İpe Dizersin: Portakal Kabuğu Reçeli

En çok sevdişğim bir reçelll...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ä°pe, dizersin, kabuäŸu, kabuğu, portakal, reã§eli, reçeli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.