Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 22.06.2013, 13:50   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Soğan Yahnisi

Soğan Yahnisi




Malzemeler

  • 750 gr yağsız kuşbaşı et
  • Yarım kg arpacık soğan,
  • 2 yemek kaşığı sirke,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 çay kaşığı yenibahar,
  • 1-2 yemek kaşığı domates salçası,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Tuz, karabiber
Yapılışı

Orta boy bir tencerede zeytinyağını ısıtıp etleri ekleyin. Etleri yağda kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tekrar suyunu çekinceye kadar pişirin. Etler yumuşamaya başlayınca salça, yenibahar, sirke, tuz, karabiber ve soyulmuş arpacık soğanlarla sarımsakları ekleyip karıştırın. üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ilave edip soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Taze otlarla süsleyip servis yapın.

Kaynak

__________________
  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.06.2013, 14:44   #2
Çevrimdışı
Gulbade
DadLuCadI..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soğan Yahnisi

Soğanı bol olan her yemeği çok seviyorum...


Paylaşım için teşekkürler...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.06.2013, 14:53   #3
Çevrimdışı
Inatci
» İsyankar Zır Deli «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soğan Yahnisi

Yağsızsa yenebilir gibi,hmm biri pişirse de yesek denesek değer mi değmez mi uğraşmaya diye Paylaşım için teşekkürler.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Inatci'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.06.2013, 20:36   #4
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soğan Yahnisi

Arpacık soğan, yahnilere apayrı bir tat verir.

Ben bu yemeği yerimm
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.08.2013, 22:44   #5
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soğan Yahnisi

Çok severim. Uğraşacak bişey yokki. Hem basit hem leziz. Tam bana göre.

Teşekkürler...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.08.2013, 22:59   #6
Çevrimdışı
Duayen
Huysuz ve Tatlı Kadın

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soğan Yahnisi

Bu yemeğin bir diğer adı 'papaz yahnisi' olması lazım..Kimi sirkeyle yapar, kimi şarapla. Ben hangisini bulursam onu kullanıyorum, birazcıkta tarçın ilave ederim..

Çok lezzetli bir yemek, denemeyen varsa mutlaka denesin

Yine güzel bir tarif paylaşmışsın Canancım, teşekkürler
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.08.2013, 23:08   #7
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soğan Yahnisi

Yemeklerde sirkeyi sevmiyorum Duayenciğim. Gereken yemeklerde, şarap kullanırım ben de.

Chefin öyle diyorsa, bir de tarçınlısını denerim
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.08.2013, 23:18   #8
Çevrimdışı
Duayen
Huysuz ve Tatlı Kadın

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soğan Yahnisi

Elimde çok miktarda t'bon var, değişik tariflerin varsa yazarsan sevinirim Canancım:8
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.08.2013, 23:24   #9
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soğan Yahnisi

Bunu şarapla bende denemek istiyorum.

Kızlar ne cins ve marka şarap kullanıyorsunuz?

Elimdeki şişeler işe yararsa bir daha masraf etmiyeyim.







  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.08.2013, 23:40   #10
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soğan Yahnisi

Kalitenin hiç önemi yok Başakça. Beyaz şarap kullanırım ben
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kadar, kaşığı, soğan, yahnisi, yemek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.