Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Görsel ve İşitsel Sanat Yapıtları > Sinema Afiş ve Tanıtımları

Sinema Afiş ve Tanıtımları Yerli ve yabancı film afiş ve tanıtımları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 23.01.2009, 19:04   #1
Çevrimdışı
Smyrna
Okunuşu: Simirna

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sonbahar






Yönetmen - Yazar: ÖZCAN ALPER

1975 Artvin Hopa doğumlu. İstanbul Üniversitesi Fizik ve Bilim Tarihinde okudu. MKM sinema atölyesine devam etti. TV ve Sinema filmlerinin yapım ve yönetim aşamalarında görev aldı. Kısa film ve belgeseller çekti. Sonbahar ilk uzun metrajlı filmi.

FİLMOGRAFİ
2005 "Tokai City'de Rapsodi ve Melankoli" Belgesel, Japonya Yönetmen
(Uluslar arası Friendship Film Festivali Jüri Özel ödülü Japonya)
2004 "Bir Bilim Adamıyla Zaman Enlemi'nde Yolculuk" Belgesel, Metin Yazarı ve Belgesel
2001 "MOMI / Büyükanne" Kısa Film, Senaryo ve Yönetmen
(Uluslar arası Yeravan Kısa Film Festivali Özel Bakış Ödülü - Ermenistan)


Yapımcı: F.SERKAN ACAR

1975 Artvin Ardanuç doğumlu. İstanbul Üniversitesi Psikoloji okudu. TV ve Sinema sektöründe yapım ve yönetim aşamalarında yer aldı. Psikodrama üzerinde çalışıyor. SİNE-SEN yönetim kurulu üyesi.

FİLMOGRAFİ
2004 "Ekmek Davası" Belgesel Yönetmen



OYUNCULAR



ONUR SAYLAK : YUSUF
1977'de Ankara'da doğdu. Sırasıyla Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik bölümü, Ankara Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde eğitim gördü. Ardından 2001 yılında Bilkent Üniversitesi Tiyatro bölümüne girdi. Eğitimi sırasında Ankara Devlet Tiyatrosunda Ghetto ve Üç Kuruşluk Opera oyunlarında görev aldı. 'Sonbahar' Onur Saylak'ın ilk sinema projesidir.





RAİFE YENİGÜL : GÜLEFER
Artvin'in bir dağ köyünde yaşıyor. Yaşlı olmasına rağmen sosyal ve politik alanda aktif olarak çalışıyor. Şu anda çay üreticileri sendikasında görev almaktadır.





MEGİ KOBALADZE : EKA
2003 yılında Tiflis Shota Rustaveli Üniversitesi Drama ve Sinema bölümüne girdi. Eğitimi sırasında çeşitli öğrenci oyunlarında görev aldı; 'Orpheuses Descending', 'Three Sisters', 'The View From the Bridge'. 2007 de Batum İlia Chavchavadze ulusal Tiyatrosunda çalışmaya başladı. 'Sonbahar' Megi Koboladze'nin ilk sinema filmidir.





SERKAN KESKİN : MİKAİL
1978 Kocaeli doğumlu. İstanbul Akademi'de eğitim gördü. Kocaeli Şehir Tiyatrolarında 1988-2001 yılları arasında çalıştı. 2002 den beri İstanbul'da Semaver Kumpanya'da çalışıyor. Burada bir çok oyunda görev aldı; 'Shakespeare', 'Max Frisch', 'Abel Gonzales Melo', 'Bertholt Brecht'. Sinema'da Yavuz Turgul'un 'Gönül Yarası', Reha Erdem'in 'Korkuyorum Anne'si, Zeki Ökten'in 'Çinliler Geliyor'u çeşitli rol aldığı projeler.





NİNO LEJAVA : MARİA
1974 Gürcistan doğumlu.1991'de Rustaveli Ulusal Üniversitesi Drama ve Sinema Bölümüne girdi. Nino 4 sinema filmi ve kırtan fazla tiyatro oyununda görev aldı. 1995'te Golden Eagle Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Son olarak 'Sonbahar' filminde görev aldı.



SİBEL ÖZ : ASİYE
CİHAN ÇAMKERTEN : ONUR
SERHAN PİRPİR : CİHAN
YAŞAR GÜVEN : KOĞUŞ YAŞAR

Konu:
Yusuf 1997 yılında 22 yaşında üniversite öğrencisi iken girdiği cezaevinden, 10 yıl sonra sağlık nedenleriyle tahliye edilir. Yusuf 'u, cezaevinden çıkıp geldiği Doğu Karadenizde ki köyünde bir tek yaşlı ve hasta annesi karşılar. O cezaevinde iken babası ölmüş, ablası ise evlenip büyük bir kente taşınmıştır.

Ekonomik nedenlerle sadece yaşlıların kaldığı bu dağ köyünde Yusuf bir tek çocukluk arkadaşı Mikail ile görüşmektedir. Sonbaharın kendini yavaş yavaş kışa teslim ettiği günlerde, Yusuf Mikail ile gittiği bir meyhanede fahişelik yapan genç ve güzel Gürcü kızı Eka ile karşılaşır. Farklı dünyalardan gelen bu iki insanın birlikteliği için ne zaman ne de koşullar uygundur. Yine de Yusuf için aşk son bir kez hayata tutunma ve kendi yalnızlığından sıyrılma çabasına dönüşür. Eka içinse Yusuf bu dünyadan çok uzakta, hatta şimdiki zamanda yaşamayan, Rus romanlarından kaçmış bir karakterdir.

90 sonrasını arka planına alarak bir dönemin ironisini, acımasızlığını ve gerçekliğini ele alan filmde, yakın tarih hem belgeleniyor hem de eleştirel bir süzgeçten geçiriliyor.


* * * Ödüller * * *

THE ART & ESSAY CİCAE – 61. LOCARNO FILM FESTİVALİ 2008

NETPAC JÜRİSİ ÖDÜLÜ – 4. ULUSLARARASI AVRASYA FİLM FESTİVALİ 2008

ÖZEL MANSİYON ÖDÜLÜ – 14. MED FİLM FESTİVALİ 2008

GÜMÜŞ KAZ ÖDÜLÜ / SİYAD ÖDÜLÜ – 3. ULUSLARARASI ALTIN KAZ FESTİVALİ 2008

EN İYİ FİLM – 15. ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ 2008

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ / EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU - 15. ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ 2008


http://www.youtube.com/watch?v=URyq-tQE-tk
  Alıntı ile Cevapla
Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
sonbahar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 00:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.