Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Görsel ve İşitsel Sanat Yapıtları > Sinema Afiş ve Tanıtımları

Sinema Afiş ve Tanıtımları Yerli ve yabancı film afiş ve tanıtımları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 03.04.2009, 16:27   #1
Çevrimdışı
Smyrna
Okunuşu: Simirna

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Okuyucu - The Reader




Tür : Gerilim / Romantik / Dram
Gösterim Tarihi :10 Nisan 2009
Yönetmen :
Stephen Daldry

Senaryo : David Hare , Bernhard Schlink (Kitap)
Görüntü Yönetmeni :
Roger Deakins , Chris Menges

Yapım :
2008, ABD / Almanya , 124 dk.




Oyuncular

Ralph Fiennes (Michael Berg) , Jeanette Hain (Brigitte) , David Kross (Genç Michael Berg) , Kate Winslet (Hanna Schmitz) , Susanne Lothar (Carla Berg) , Alissa Wilms (Emily Berg) , Florian Bartholomäi (Thomas Berg) , Friederike Becht (Angela Berg) , Matthias Habich (Peter Berg) , Frieder Venus (Doktor)



II. Dünya Savaşı ertesi, Almanya. Michael adlı genç, kendisinin yaşça iki katı büyük olan Hanna Schmitz'e aşık olmuştur. Gizli bir ilişki götüren ikilinin aşkı Hanna'nın bir gün ortadan kaybolmasıyla biter.

Aradan 8 yıl geçmiştir ve hukuk okuyan Michael savaş suçları mahkemesinde gözlemcilik yapıyordur ve bir gün sanık sandalyesinde Hanna'yı görür. Mahkeme'de Hanna'nın geçmişi ortaya dökülürken, Michael ikisinin de hayatını değiştirecek bir sırrı ortaya çıkarır.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 06.05.2009, 23:05   #2
Çevrimdışı
Jazz
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Okuyucu - The Reader

"Bir konuda iyi olabileceğim hiç aklıma gelmemişti..."


Batı Almanya'da yaşayan 15 yaşındaki Michael, şiddetli yağmurun olduğu bir gün tesadüfen tanıştığı tramway biletcisi olarak çalışan 36 yaşındaki Hanna'dan çok etkilenir. Hanna'dan da bu konuda karşılık görür. İlerleyen günlerde hayatındaki ilk kadın olan Hanna ile erotizmin doruklarında yoğun bir cinsellik yaşar; bu konuda deneyimsiz olan Michael'a adeta eğitmenlik yapan Hanna, bunun karşılığında Michael'den kendisine ünlü yazarlardan kitaplar okumasını ister. En çok da Anton Cehov'un Küçük Köpekli Kadın kitabını beğenir ki bu kitabın ileriki yıllarda hayatını ne şekilde değiştireceğinden habersizdir. Derken bir gün Hanna birden bire ortadan kaybolur; Michael de kendi yoluna gider, hukuk fakültesine girer. Sekiz yıl sonra Savaş Suçları Mahkemesi’nde gözlemci olarak bulunduğu sırada Hanna bu mahkemede sanık olarak karşısına çıkar...

Bernard Schlink'in 1995 tarihli aynı isimli romanından beyazperdeye aktarılan Okuyucu'nun senaryosunu da kitabın yazarı Schlink, David Hare ile beraber yazmış. Benim filmde en çok etkilendiğim bölümler okuma yazma bilmeyen Hanna'nın Savaş Suçları Mahkemesi'nde bu yetersizliğini gizleyerek –belkide az bir cezayla kurtulabilecekken- tüm suçları adeta üstlenip ömür boyu hapis cezasına boyun eğdiği, başkasının sesinden kitap dinleme tutkusunun aslında nazi toplama kamplarında başladığının ortaya çıktığı ve hapis cezasını çekerken Michael'in gönderdiği Küçük Köpekli Kadın kitabını ses bantlarından (tabii ki Michael'in sesinden) dinlerken hapishanenin kütüphanesinden edindiği aynı kitapla bantlardaki okuma seslerini takip ederek zamanla kendi kendine okuma yazmayı öğrendiği sahne. Amerika-Almanya ortak yapımı 124 dakikalık filmin yönetmen koltuğunda Stephen Daldry oturuyor. Yapımcılar da Sydney Pollack ve Anthony Mingella. Filmde Hanna rolüyle bu yıl En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar ve Bafta ödülü ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında da Altın Küre ödülü alan Kate Winslet adeta şiir gibi oynamış; filmde Hanna'nın 36 yaşındaki halinden sonrası olan 43'lük, 54'lük ve 66'lık hallerini de yapılan usta makyajla kendisi oynamış. Gerçekte 34 yaşında olan İngiliz aktris filmde aynı zamanda cesur oyunculuğu ile göz dolduruyor. 15 yaşındaki Michael’i David Kross, ilerlemiş yaşındaki halini de Ralph Fiennes oynamış. Savaş Suçları Mahkemesi’ndeki savaş mağdurlarından Rose Mather’ı ve kızı Ilana’nın ilerleyen yıllardaki halini canlandıran İsveçli aktris Lena Olin’in kısacık rolü çok etkileyici. Özellikle Michael’in yıllar sonra Hanna’nın vasiyeti üzerine Ilana’yı ziyaret ettiği sahne görülmeye değer; bir günah çıkarma hatta bir hüzün ağıdı gibi. Film aslında başlıbaşına bir ağıt sanki…

1958’den 1995’e kadar olan bir süreci geri dönüşlerle anlatan, savaşın ardındaki dramı çarpıcı bir dille yansıtan, insanın içini acıtan bir film Okuyucu….
__________________
Küçük hırsızlar el feneri kullanır, büyük hırsızlar deniz feneri...

  Alıntı ile Cevapla
Jazz'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 09.05.2009, 01:07   #3
Çevrimdışı
Alkan
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Okuyucu - The Reader

Baş yapıt niteliğinde bir film. izlememiş olanlara tavsiyemdir.
__________________
Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmak isteyenlerin hayali, Çoban kulubesinde padişah rüyası görmekten öteye geçemez.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
okuyucu, reader


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.