Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Görsel ve İşitsel Sanat Yapıtları > Sinema En'leri

Sinema En'leri En iyi filmler, en kötü filmler, karşılaştırmalar, en'ler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 03.12.2013, 18:45   #1
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart En İyi Tarihi Filmler | Konuları, Bilgileri ve Resimleri






-1-

Schindler's List
(
Schindler'in Listesi) - (1993)


Vizyon Tarihi: 04 Mart 1994 (3 s 15 dk)
Yönetmen: Steven Spielberg
Yapımcı: Branko Lustig, Gerald R. Molen, Steven Spielberg
Oyuncular: Liam Neeson, Ben Kingsley
Senarist: Eser: Thomas Keneally - Uyarlama: Steven Zaillian
Müzik: John Williams
Yapım Yılı: 1993 (ABD)
Süre: 195 dakika
Bütçe: 22 milyon
$
Hasılat: 321 milyon $
Tür: Tarihi, Dram, Savaş filmi


II. Dünya Savaşı, Nazi Almanyası. Oskar Schindler Almanya'ya iş kurmak amacı ile gelir. Fakat beş kuruşu yoktur. Kendi deyişiyle sunum yeteneği sayesinde birçok üst düzey Alman SS subayı ile dost olur. Bu sırada Yahudi Soykırımı başlamıştır. Schindler'in fabrikası artık getto kamplarındakilerin cennet kapısı olmaya başlamıştır. Schindler´in yardımcısı Itzhak Stern de bir Yahudidir. Stern, Schindler'in fabrikasının idaresini yürütürken, bir yandan da belgelerde yaptığı değişikliklerle birçok Yahudi'yi Alman savaş gücü için gerekli göstererek, fabrikaya alır ve toplama kamplarına gönderilmekten kurtarır.

Sonrasında, gettolardaki Yahudiler, Kraków'un güneyinde inşaa edilen Plaszow Toplama Kampına sürülür ve bu sırada Alman askerlerinin gettoları boşaltmasını bölgeye hakim bir tepeden izleyen Schindler, birçok Yahudi'nin öldürülmesine tanık olur. Fakat, Stern'in de uyarılarıyla, özellikle Plaszow kampının komutanı Amon Göth başta olmak üzere, Alman subaylarıyla işbirliğine devam eder. Fabrika bir yandan kâr amacıyla çalışırken, Schindler bir yandan da mümkün olduğunca çok Yahudi'nin kurtarılması için çabalamaktadır.

Bu esnada, Berlin'den gelen emirle, kamp tasfiye edilip, tüm esirler Auschwitz'e sürülmeye başlanır. Schindler, her işci için verdiği yüklü miktardaki rüşvetle, Amon Göth'ü kendi Yahudileri'ni, eski evinin bulunduğu Zwittau-Brinnlitz'de (Çekoslavakya) kuracağı fabrikaya götürmeye ikna eder. Gene de sorunlar devam eder ve Schindler'in fabrikasına götürülmek üzere trene bindirilen erkeklerin fabrikaya ulaşmasına rağmen, Yahudi kadınlar bir yanlışlık sonucu Auschwitz'e götürülür. Fakat, Schindler kampın komutanı Rudolf Höss'e verdiği rüşvet ile kadınları tekrar kurtarır ve sonunda listesinde bulunan tüm Yahudileri kendi fabrikasına aldırmayı başarır.

Almanya'nın teslim olması ile beraber, halen bir Nazi partisi üyesi ve kendi deyişiyle köle işçilerden kazanç sağlayan bir kimse olduğu için Schindler, Sovyet askerlerinden kaçmak zorundadır. SS korumalarına, evlerine bir katil veya insan olarak dönmenin ellerinde olduğunu söyler ve askerler esirlere dokunmadan fabrikayı terk ederler. Gece, işçileri ile vedalaşması esnasında, işçiler Schindler'e gerekirse delil olrak sunması için herbirinin imzaladığı ve onlar için bir katil olmadığını izah ettikleri bir mektup ile üzerine Talmud'dan "Kim ki bir insanın hayatını kurtarır, o tüm Dünya'yı kurtarır" sözünün işli olduğu, bir işçinin altın dişinden dövdükleri bir yüzük verirler. Schindler, duygulanır ve ağlayarak tüm bunların yeterli olmadığını, elinden gelenden daha fazlasını yapmış, daha fazla insan kurtarmış olabileceğini söyler.

Ertesi sabah, Schindler Yahudileri, doğan güneş ile uyanırlar ve gelen bir Sovyet askeri tarafından artık özgür oldukları söylenir. Birlikte, yiyecek bulmak adına yürüyen işçiler, sahnenin değişmesi ile birlikte, Oskar Schindler'in Kudüs'de bulunan mezarına doğru yürüyen, günümüz Schindler Yahudileri'ne dönüşür. Filmde son olarak, Schindler'in kurtardığı yaklaşık 1100 kişinin soyundan gelenlerin, filmin çekildiği tarihte yaklaşık 6000 kişi olduğu ve bir zamanlar milyonlarla ifade edilen Polonya Yahudileri'nin artık 4000'den daha az bir sayıyla ifade edildiği seyirciye yansıtılır.

"Schindler'in Listesi", 2004 yılında Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi tarafından "kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli" filmler arasına seçilerek ABD Ulusal Film Arşivi'nde muhafaza edilmesine karar verilmiştir.
Filmin Kazandığı Ödüller:
  • 1993 - En İyi Film Oscar Ödülü
  • 1993 - En İyi Yönetmen Oscar Ödülü
  • 1993 - En İyi Senaryo Oscar Ödülü )
  • 1993 - En İyi Görüntü Yönetmenliği Oscar Ödülü
  • 1993 - En İyi Müzik Oscar Ödülü
  • 1993 - En İyi Kurgu Oscar Ödülü
  • 1993 - En İyi Sanat Yönetmenliği Oscar Ödülü

  Alıntı ile Cevapla
Eski 04.12.2013, 17:13   #2
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: En İyi Tarihi Filmler

-2-

12 Years A Slave
(12 Yıllık Esaret) – (2013)


Vizyon Tarihi: Türkiye - 24 Ocak 2014 - (2 s 14 dk)
Yönetmen: Steve McQueen (II)
Yapımcı: Brad Pitt, Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Bill Pohlad, Steve McQueen, Arnon Milchan, Anthony Katagas
Oyuncular: Chiwetel Ejiofor, Brad Pitt, Sarah Paulson, Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch, Paul Dano, Paul Giamatti, Lupita Nyong'o, Alfre Woodard
Senarist: John Ridley
Müzik: Hans Zimmer
Yapım Yılı: 2013 (ABD)
Süre: 134 dk
Bütçe: 20.000.000 $
Hâsılat: 31.742.000 $
Tür: Tarihi, Dram


1841'de New York'ta yaşayan Solomon Northup, kendisini müziğe adamış zenci bir adamdır. Ailesiyle birlikte yaşayan Solomon özgür yaşayan ve istediği şeyleri yapabildiği için mutlu bir adamdır. Fakat bir gün bir barda tanıştığı 2 adam yaşamını allak bullak edecektir. İnandığı medeni dünya alt üst olur çünkü kendisini kaçırıp Louisiana eyaletinde bir tesiste köle olarak çalışması için satarlar. Özgürlüğünü korumak için verdiği tüm emekler ve mücadele yerle bir olmuş, hayatı kâbusa dönmüştür. Bu cehennemde Solomon acıyı, şiddeti, küçük düşürülmeyi yeniden öğrenecek ve isyan etmeye cesareti olmayan bir grup insanın umutsuzluğuna şahit olacaktır. Sevdiklerini ve hayatını geri almak için ne yapması gerektiğini kesinlikle bulmuştur...

İngiliz sinemacı Steve McQueen'in yönetmenliğini ve John Ridley ile birlikte senaristliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Michael Fassbender'ın yanı sıra Brad Pitt, Benedict Cumberbatch, Paul Giamatti gibi yıldızlar da yer alıyor.
  Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.12.2013, 18:56   #3
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: En İyi Tarihi Filmler

-3-


The Pianist
(Piyanist) - (2002)


Vizyon Tarihi: Türkiye: 28 Şubat 2003 (148 dk)
Yönetmen: Roman Polanski
Yapımcı: Roman Polański, Robert Benmussa, Alain Sarde
Oyuncular: Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Emilia Fox
Senarist: Hervé de Luze
Müzik: Wojciech Kilar
Yapım Yılı: 2002
Süre: 148 dakika
Bütçe: 35.000.000 $
Hasılat: 120,072,000 $
Ülke: Fransa, İngiltere, Almanya, Polonya
Tür: Tarihi, Dram


Varşova Radyosu’nda çalışan başarılı piyanist Wladyslaw Szpilman, Alman işgaliyle birlikte diğer Yahudiler gibi toplama kampına gönderilmek üzere tutsak edilir ancak ailesiyle birlikte trene bindirilmek üzereyken onu tanıyan bir görevli tarafından kurtarılır. Artık tek başına kalan Szpilman, yaşamını sürekli kaçarak ve yıkıntılarda saklanarak sürdürür.

Annesini toplama kampında yitiren ve babasıyla birlikte kamptan kaçarak yaşamının bir dönemini tıpkı Szpliman gibi Varşova gettolarında saklanarak geçiren yönetmen Roman Polanski film hakkında “Polonya tarihindeki bu acılı dönemi anlatmayı hep istemiştim. Fakat bunun bir otobiyografi olmasını istemedim. Wladyslaw Szpilman’ın hatıralarının ilk bölümünü okuduğumda ‘The Pianist’in benim bir sonraki filmim olacağını biliyordum. Tüm dehşetine rağmen sevimli ve umut dolu bir yanı vardı” diyor.

Polanski’nin Szpilman’ın hatıralarına 2000 yılında piyanistin oğlu sayesinde ulaşmış. Savaş başladığında 27 yaşında olan Szpilman, Polonya’nın geleceği en parlak konser piyanistleri arasındaymış. Yahudi oluşu sebebiyle ailesiyle birlikte Varşova gettolarına sürüldükten sonra, bir işbirlikçi sayesinde esir kampı trenlerinden kurtularak hayatta kalmayı başarmış. 1946 yılında kitap haline getirdiği hatıraları yasaklandıysa da, oğlu 1999’da bulduğu yazıları tekrar basarak onu uluslararası üne kavuşturmuş. Yönetmen Roman Polanski, “The Pianist” filmini bu kitaptan yola çıkarak oluşturmuştur.

Filmin Kazandığı Ödüller:
  • 2002 - En İyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülü
  • 2002 - En İyi Yönetmen Akademi Ödülü
  • 2002 - En İyi Uyarlama Senaryo Akademi Ödülü
  • 2002 - Cannes Film Festivali Büyük Ödülü
  • 2002 - Bafta En İyi Film Ödülü
  • 2002 - Bafta En İyi Yönetmen Ödülü
  Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.12.2013, 22:00   #4
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: En İyi Tarihi Filmler

-4-

Braveheart
(Cesuryürek) - (1995)


Vizyon Tarihi: Belirsiz (2s 57 dk)
Yönetmen: Mel Gibson
Yapımcı: Mel Gibson, Bruce Davey, Alan Ladd, Jr.
Oyuncular: Mel Gibson, Sophie Marceau, James Robinson, Sean Lawlor, Sandy Nelson, James Cosmo
Senarist: Randall Wallace
Müzik: James Horner
Yapım Yılı: 1995 (ABD)
Süre: 177 Dakika
Bütçe: 53 milyon $
Hasılat: 100.204.000 $
Tür: Tarihi, Dram, Savaş




M.S 1280 yılında, "Uzunbacaklı" Edward İskoçya'nın büyük bir bölümünü işgal eder ve işgal sırasında William Wallace’ın babasıyla ağabeyini öldürür. Amcası tarafından yurtdışında büyütülen Wallace, yıllar sonra Uzunbacaklı’nın zalim yönetiminin sürdüğü İskoçya’ya döner. Çiftçilik yaparak sakin bir yaşam kurmak isteyen Wallace beladan uzak durmaya çalışır. Çocukluk aşkı Murron’a tekrar aşık olan Wallaca ona Murron’ın çocukken verdiği ve yıllarca sakladığı “gül”ni gösterir. Daha sonra kralın koyduğu primae noctis emri yüzünden gizlice evlenirler. Fakat bir gün, kasabadaki İngiliz askerleri Murron’a tecavüz etmeye çalışır. Askerlere saldıran Wallace, Murron’ı kurtarır ve bir ata bindirerek kaçmasını sağlar. Ancak Murron yolda yakalanır. Kasabanın şerifi, bütün kasaba halkının önünde Murron’ın boğazını keser. Gözü dönen Wallace, kasabadaki diğer İskoçların da yardımıyla İngiliz garnizonunu yener ve o da şerifin boğazını keser.

Bölgedeki İngiliz lordunun karşılık vereceğini bilen Wallace ve adamları, İngiliz askerlerinin üniformalarını giyerek bir İngiliz kalesine girer ve kaleyi tamamen yakarlar. Wallace’ın kahramanlıklarından cesaret alan İskoç halkı da İngilizlere karşı ayaklanır.

Wallace’ın efsanesi dilden dile yayılır ve dağılmış olan İskoç klanları gönüllü olarak ona katılmak isterler. Wallace ordusunun başına geçer ve Stirling’te İngiliz ordusunu yener. Bu büyük başarısı için, İskoç soyluları onu İskoçya’nın koruyucusu ilan ederler. Daha sonra York’u işgal eden Wallace burada Uzunbacaklı’yı bekler. Sıradaki büyük savaş için soylulardan yardım ister ve İskoç tahtının varisi Bruce’dan yardım için söz alır. Ancak Falkirk Savaşı’nda İskoç soyluları ona ihanet eder. Uzunbacaklı’ya yenilen Wallace saklanmak zorunda kalır.

İngilizlerle gerilla taktiğiyle savaşmaya devam eden Wallace, Falkirk’te ona ihanet eden iki İskoç soylusunu öldürür. Bu arada, daha önce İngiliz elçisi olarak Wallace’la görüşen ve ona aşık olan Prens Edward’ın (Uzunbacaklı’nın oğlu ve vârisi) eşi Prenses Isabelle, ona yardım eder. Sonra bir geceyi birlikte geçirirler ve Wallace’tan hamile kalır.

Wallace’a ihanet ettiği için vicdan azabı duyan Bruce, onu Edinburg’a çağırtır. Bu şekilde İngilizlere karşı başarılı olamayacağını düşünen Wallace, soyluların yardımını alabileceği umuduyla bu daveti kabul eder. Ancak Edinburg’a geldiğinde, Bruce’un babası ve diğer soylular tarafından kurulan tuzağa düşerek yakalanır. Babasına karşı büyük bir öfke duyan Bruce, onun babalığını reddeder.

Wallace Londra’da krala ihanet etmek suçundan mahkemeye çıkar. Bunu reddeden Wallace, Uzunbacaklı’ya hiçbir zaman bağlılık yemini etmediğini söyler. Bunun üzerine mahkeme, onun “acıyla arındırılmasına” karar verir. Londra meydanında halkın önünde işkenceye maruz kalan Wallace, son gücüyle “Özgürlük!” diye haykırır. Kafası kesilmeden önce, kalabalığa döner ve Murron’ı ona gülümserken görür.
Filmin Kazandığı Ödüller:
  • 1995 - En İyi Film
  • 1995 - En İyi Yönetmen
  • 1995 - En İyi Sinematografi
  • 1995 - En İyi Makyaj
  • 1995 - En İyi Ses Düzenlemeleri
  Alıntı ile Cevapla
15 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.12.2013, 03:58   #5
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: En İyi Tarihi Filmler

-5-


Lawrence of Arabia
(Arabistanlı Lawrence) - (1962)


Vizyon Tarihi: 10 Aralık, 1962 (UK) (3 s 36 dk)
Yönetmen: David Lean
Yapımcı: Sam Spiegel
Oyuncular: Peter O'Toole, Omar Sharif, Alec Guinness, Anthony Quinn, Jack Hawkins, José Ferrer, Anthony Quayle, Claude Rains
Senarist: Robert Bolt, Michael Wilson
Müzik: Maurice Jarre
Yapım Yılı: 1962 (UK)
Süre: 216 dakika
Bütçe: 15 milyon $
Hasılat: 70 milyon $
Tür: Tarihi, Dram, Savaş


İngiliz Lawrence hem bir bilim adamı ve hem de İngiliz devleti için çalışan bir ajandır. Bu çift kimlikli hayatı ona ajanlık hayatında büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Bu özelliğini çok iyi bilen İngiliz İstihbarat Müdürlüğü Lawrence'ı uzman olduğu Arapların yanına gönderir. Amacı Türklerle yüzyıllar boyunca birlikte yaşayan Arapları birbirine düşürmek, aynı dine mensup olan bu iki milleti birbiriyle savaştırmaktır.

Amacına ulaşmak için Araplar arasında her zaman Türklerle savaşmış ve asla Türkleri sevmemiş olan Arap eşkiyaları olarak nam salmış, çölde yaşayan, hırsızlıkla ve yağmayla uğraşan Bedevileri seçer. Türklerle savaşlarında büyük yaralar almış olan ve artık ufak bir çapulcu sürüsünden başka bir şey olmayan Bedeviler, Lawrence'ın ve İngilizlerin Osmanlı'ya karşı savaşma teklifini hemen kabul edecek ve aldığı desteğe sımsıkı sarılacaktır.

İngilizleri Çanakkale'de, Kut'ul Amare'de defalarca yenmiş olan, İngilizlerin büyük prestijini yerle bir etmiş olan Osmanlı'dan intikam alma yöntemi, bir avuç haydutu silahlandırmak ve sonra Osmanlı'dan hoşnut olmayan aşiretleri de kendi safına çekerek Osmanlı askerlerine saldırmaktır. Amacına ulaşsa da Lawrence, mensup olduğu İngiliz milletinin savaştan sonra Araplara verdiği tek bir Arap devleti sözünü tutmadığını ve bunun yerine onlarca Arap devletinin kurulduğunu görecek, ve soydaşlarının -ki kendisi de buna hizmet etmiş ve büyük katkısı olmuştur- Arapları nasıl kandırdığını ve kendi amacı için kullandıktan sonra nasıl onları bölüp kaderine terk ettiğini görecektir.


"Arabistanlı Lawrence", 1991 yılında Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi tarafından "kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli" filmler arasına seçilerek ABD Ulusal Film Arşivi'nde muhafaza edilmesine karar verilmiştir.
Filmin Kazandığı Ödüller:
  • 2001 - PGA Altın Laurel Ödülleri: PGA Ünlüler Birliği - Sinema
  • 1964 - David: En İyi Yabancı Film
  • 1964 - Silver Ribbon: En İyi Yönetmen
  • 1963 - Bafta Film Ödülü: En İyi Britanyalı Aktör
  • 1963 - Bafta Film Ödülü: En İyi Britanya Filmi
  • 1963 - Bafta Film Ödülü: En İyi Birtanya Senaryosu
  • 1963 - Bafta Film Ödülü: En İyi Film
  • 1963 - DGA Ödülü: Üstün Yönetmen Başarısı
  • 1963 - Altın Küre: En İyi Sinematografi
  • 1963 - Altın Küre: En İyi Film - Dram
  • 1963 - Altın Küre: En İyi Film Yönetmeni
  • 1963 - Altın Küre: En İyi Yardımcı Aktör
  • 1963 - Altın Küre: En İyi Çıkış Yapan Oyuncu - Erkek
  • 1963 - Altın Laurel: En İyi Tanıtım
  • 1963 - Kinema Junpo Ödülü: En İyi Yabancı Dilde Film
  • 1963 - Oscar: En İyi Sanat Direktörlüğü-Sahne Dekorasyonu
  • 1963 - Oscar: En İyi Sinematografi
  • 1963 - Oscar: En İyi Yönetmen
  • 1963 - Oscar: En İyi Uyarlama Film
  • 1963 - Oscar: En İyi Müzik, Score
  • 1963 - Oscar: En İyi Resim
  • 1963 - Oscar: En İyi Ses
  • 1963 - Büyük Britanya Yazarlar Birliği Ödülü: En İyi Senaryo
  • 1962 - İngiliz Sinematograflar Derneği: En İyi Sinematografi Ödülü
  • 1962 - NBR Ödülü: En İyi Yönetmen
  Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.12.2013, 20:36   #6
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: En İyi Tarihi Filmler

-6-


Hotel Rwanda
(Hotel Raunda) - (2004)


Vizyon Tarihi: 11. Eylül. 2004
Yönetmen: Terry George
Yapımcı: Terry George, A. Kitman Ho
Oyuncular: Don Cheadle, Sophie Okonedo, Ahmed Panchbaya, Nick Nolte, Jean Reno, Fana Mokoena, Joaquin Phoenix
Senarist: Keir Pearson,Terry George
Müzik: Rupert Gregson-Williams, Andrea Guerra
Yapım Yılı: 2004 (ABD, İngiltere, İtalya, Güney Afrika)
Süre: 121 Dakika
Bütçe: 17.500.000 $
Hasılat: 33.882.000 $
Tür: Dram, Tarihsel, Biyografi, Savaş



Hotel Ruanda (Orijinal ismiyle: Hotel Rwanda), Ruanda Soykırımını konu alan, dram türü bir filmdir. 2004 tarihli filmin yönetmeni Terry George'dir. Kanadalı, İngiliz, İtalyan ve Güney Afrikalı firmaların ortak yapımı olan filmin başrol oyuncusu Don Cheadle'dir. Filmin yönetmeni olan Terry George, A. Kitman Ho ile birlikte filmin yapımcılarındandır. Ruanda'nın başkenti Kigali'deki bazı çekimler dışında filmin büyük bölümü Güney Afrika'da çekilmiştir.

Film Ruanda'da 1994 yılında Hutu ve Tutsi etnik grupları arasında çıkan ve büyük sayıda (yaklaşık 800 000) Tutsi'nin yaşamını kaybetmesiyle sona eren şiddet olayları ve katliamı konu alır ve filmin senaryosu Ruanda Katliamı'ndaki gerçek olaylara dayanmaktadır. Ana karakter Kigali'deki Hôtel des Mille Collines'in müdürü olan Hutu kökenli Paul Rusesabagina'dır.

Bir Hutu olan Paul Rusesabagina, Hôtel des Mille Collines'in müdürüdür ve Tutsi bir kadınla evlidir. Katliam başladığında öncelikle kendi ailesini kurtarmaya çalışsa da durumun farkına varınca kendi ailesinin yanı sıra kurtarabildiği tüm Tutsi ve Hutu mültecileri kurtarmaya çalışır. Komşularıyla birlikte ailesini otele götürmesinden sonra birçok Tutsi ve Hutu mülteciyi de otele alır. Otel neredeyse bir mülteci kampına dönerken, daha önceleri kurduğu ilişkilerini kullanarak oteldeki insanları korumaya çalışır ve sonuç olarak 1268 mültecinin hayatını kurtarır. Film oteldeki mülteciler ile birlikte Rusesabagina'nın ailesinin Tutsi isyancılarının hâkim olduğu taraftaki bir mülteci kampına kaçması ve buradan Tanzanya'ya doğru hareket etmeleri ile son bulur.

Filmdeki bu çerçeve hikâyenin yanı sıra, Ruanda Katliamı'na dair birçok bilgi sunulmaktadır. Ayrıca olaya uluslar arası tepkinin çok düşük düzeyde kalması, BM ve Batılı güçlerin katliam karşısındaki tavırları büyük oranda eleştirilir. Üstelik filmde de geçen oteldeki insanlar kendilerini kurtarmak için geldikleri sandığı Fransız ve diğer Avrupa devletlerinden askerlerin sadece Avrupa ülkeleri vatandaşlarını alıp götürmesidir.

Filme Yapılan Övgüler:

Mayıs 2011 itibariyle Internet Movie Database (IMDb – İnternet Film Veritabanı) isimli ünlü sinema sitesinin en iyi 250 film listesinde 8.2/10 puan alarak 120. sırada yer alan birçok olumlu tepki ve eleştiri almıştır. Başlangıçta R olarak etiketlendirilen film daha sonra PG-13 şeklinde yeniden etiketlenmiştir. En iyi aktör, En iyi yardımcı aktris ve En iyi özgün senaryo dallarında Akademi Ödülü'ne (Oscar'a) aday gösterilmiştir. American Film Institute (Amerikan Film Enstitüsü) filmi tüm zamanların en ilham veren 100 filmi içerisinde 90. sıraya koymuştur. Ayrıca film eleştirmenlerinden Richard Roeper filmi tüm zamanların en ilham verici filmlerinden biri olduğu belirtmiş ve filmi 2004 yılının en iyi filmi olarak adlandırmıştır.
  Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.12.2013, 21:28   #7
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: En İyi Tarihi Filmler | Filmlerin Konusu ve Resimleri

-7-


Gladitor

(Gladyatör) – (2000)


Vizyon Tarihi: 19 Mayıs 2000
Yönetmen: Ridley Scott
Yapımcı: Douglas Wick, David Franzoni, Branko Lustig
Oyuncular: Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen
Senarist: David Franzoni, John Logan, William Nicholson
Müzik: Hans Zimmer, Lisa Gerrard
Yapım Yılı: 2000 ABD
Süre: 155 dakika (171 dk. Genişletilmiş)
Bütçe: 103 milyon $
Hasılat: 457.640.000 $
Tür: Tarihi, Aksiyon


Gladyatör, özgün ismiyle Gladiator, 2000 yılı tarihli bir tarihi aksiyon filmidir. Russell Crowe ve Joaquin Phoenix'in başrollerde olduğu filmin yönetmeni ise Ridley Scott'tur. Film 73. Akademi Ödüllerinden, En İyi Film Ödülü dâhil, beş ödüle lâyık görülmüştür.


Richard Harris gibi emektar oyuncuları da bünyesinde barındıran filmin çekimleri sırasında hayatını kaybeden Oliver Reed'in eksik planları bilgisayar hileleriyle tamamlamış.

General Maximus’un imparatorluk içerisinde yükselmesi karşısında kıskançlığa kapılan tahtın varisi Commodus, general ile ailesinin derhal öldürülmesi emrini çıkarır. Ölümden zor kurtulan Maximus’u artık kölelik yaşamı beklemetedir. Arenaya gönderilerek orada bir gladyatör olarak eğitilir. Yıllar sonra Roma’ya geri döndüğünde tek bir amacı vardır. Yeni İmparator Commodus’u öldürerek karısıyla oğlunun katledilmesinin intikamını almak...

Maximus arenalarda geçen yılları boyunca çok önemli bir gerçeği öğrenmiştir. İmparatorun gücü ne kadar fazla olursa olsun halkın iradesi ondan çok daha güçlüdür ve intikamını alabilmenin tek yolu imparatorluğunun en büyük kahramanı olabilmekten geçmektedir.

Roma’daki büyük Colloseum Arenası’nın tam ortasında durmakta olan Romalı gladyatör, bakışları imparatorun locasına dikilmiş halde kararı beklemektedir. Yaşamın ve ölümün gücünü elinde bulunduran imparatorun başparmağı havaya kalkmış durumdadır. Ucunun aşağıya dönmesiyle birlikte imparatorluğun acımasız yasaları işleyecek ve yendiği rakibini öldürmesi için gladyatöre gerekli sinyali vermiş olacaktır...
Filmin Kazandığı Ödüller:
  • 2001 - Yılın En İyi Sinema Filmi 73. Oscar Ödülü
  • 2001 - Başrolde En İyi Erkek Oyuncu 73. Oscar Ödülü
  • 2001 - En İyi Görsel Efekt 73. Oscar Ödülü
  • 2001 - En İyi Kostüm Tasarımı 73. Oscar Ödülü
  • 2001 - En İyi Ses 73. Oscar Ödülü
  • 2001 - Bafta İyi Sinematografi Ödülü
  • 2001 - Bafta En İyi Kurgu Ödülü
  • 2001 - Bafta En İyi Film Ödülü
  • 2001 - Bafta En İyi Yapım Tasarımı Ödülü
  • 2001 - En İyi Film – Dram 58. Altın Küre Ödülü
  • 2001 - En İyi Orijinal - Skor 58. Altın Küre Ödülü

  Alıntı ile Cevapla
16 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.12.2013, 21:35   #8
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: En İyi Tarihi Filmler | Filmlerin Konusu ve Resimleri

-8-

The Last Samurai
(Son Samuray) - (2003)


Vizyon Tarihi: 6 Şubat 2004 (2s 24dk)
Yönetmen: Edward Zwick
Yapımcı: Tom Cruise, Tom Engelman, Marshall Herskovitz, Scott Kroopf, Paula Wagner, Edward Zwick
Oyuncular: Tom Cruise, Timothy Spall, Ken Watanabe, Shin Koyamada, Billy Connolly, Tony Goldwyn, Hiroyuki Sanada, Koyuki Kato
Senarist: John Logan, Edward Zwick, Marshall Herskovitz
Müzik: Hans Zimmer
Yapım Yılı: 2003 (ABD-Yeni Zelanda)
Süre: 154 Dakika
Bütçe: 140 milyon $
Hasılat: 456.758.000 $
Tür: Tarihi, Aksiyon


Amerikan Ordusunda, ukala ve aynı zamanda da kıdemli bir kaptan olarak bilinen Nathan Algren, 1870’lerde Japonya’dan bir teklif ve davet alır. Kendisinden, Japon İmparatorluğu’nun ilk ordusuna askeri eğitim vermesi talep edilmektedir. Her ne kadar modern savaş yöntemleri açısından gelişim gösterseler de samuray kültürü de hem devam etmekte hem de önemsenmektedir. Ancak Algren, başına gelen bir kaza sonucu, samurayların lideri tarafından kurtarıldığı vakit, esas samuray kültürüyle tanışır ve bundan ziyadesi ile etkilenir. Bir samuray savaşçısı gibi hareket etmeyi öğrenmesi onu son derece önemli bir kararın eşiğine taşıyacaktır. Başrolde Tom Cruise’un oluşu filme ekstra bir cazibe katıyor.
  Alıntı ile Cevapla
15 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.12.2013, 22:47   #9
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: En İyi Tarihi Filmler | Konuları, Bilgileri ve Resimleri

-9-

Kingdom of Heaven
(Cennetin Krallığı) – (2005)


Vizyon Tarih
i: 06.05.2005

Yönetmen: Ridley Scott
Yapımcı: Ridley Scott
Oyuncular: Orlando Bloom, Eva Green, Ghassan Massoud, Liam Neeson, Jeremy Irons, Edward Norton
Senarist: William Monahan
Müzik: Harry Gregson-Williams
Yapım Yılı: 2005 (ABD, UK)
Süre: 145 Dakika
Bütçe: 130.000.000 $
Hasılat: 211652.000 $
Tür: Tarihi, Aksiyon


Cennetin Krallığı (orijinal adı: Kingdom of Heaven) Ridley Scott'ın çektiği 2005 tarihli, Haçlı Seferleri üzerine bir filmdir. Filmin başrollerini Orlando Bloom, Liam Neeson, Jeremy Irons, Edward Norton ve Eva Green oynamaktadır.

Film Selahaddin Eyyubi'nin Kudüs şehrini haçlıların kurduğu Kudüs Krallığı'ndan geri alması olayı etrafında haçlı seferlerini ve iki tarafın bu savaşlara bakışını anlatmaktadır.

Film temel olarak 12. yüzyıldaki haçlı seferleri sonrası Kudüs'ün durumunu ele almaktadır. Üç din için de kutsal sayılan topraklarda filmdeki zaman çerçevesinde hıristiyanlar egemen vaziyetdedir. Bu arada Fransa'da demircilik yapmakta olan Balian'ı bir şövalye olan babası Godfrey ziyaret eder ve Kudüs'de ki barışı koruması için onu kendisiyle birlikte gelmeye davet eder.

Başta çekinceli olan Balian daha sonra babası ile yola çıkar ancak karışık olan politik yapılar ve kargaşa nedeni ile oluşan çatışmada babası yaralanır ve Kudüse varmadan ölür. Balian bu arada Kudüs'ün kralı IV. Baldwin ile tanışır. Kral barışı korumanın ellerinde olduğunu ve ondan yardım etmesini ister. Ancak kralın kızkardeşi ile evli olan Guy de Lusignan'da şehirde sözü geçen bir şövalyedir ve savaş yanlısıdır.

Balian babasının topraklarını işleyerek bir hayata hazırlanırken Guy de Lusignan ve arkadaşlarının müslümanlara yaptığı bir saldırı ortalığı karıştırır. Müslüman lider Selahaddin Eyyubi ordularını toplar ve Kudüs'e yürür. IV. Baldwin Selahaddin Kudüs'e gelince onunla konuşur ve barışın devamı için isyana katılanları cezalandırma sözü verir. Bu söze güvenen Selahaddin geri çekilir.

Lepra hastalığından muzdarip olan ve maske ile gezen IV. Baldwin ölümünün yaklaştığını anlayınca tahta Guy de Lusignan'ın geçmemesi amacı ile kızkardeşinin ondan ayrılmasını ve Balian'la evlenerek onun kral olmasını teklif eder. Balian bunu reddeder. Bir süre sonra da kral ölür.

Yeni kral Guy de Lusignan savaş ilan etmekte gecikmez. Balian ile de geçimsizdir ve ona bir suikast düzenler ve başarısız olur. Selahaddin Eyyubi'ye saldırıya gider ancak taktik hatalar nedeni ile ağır bir yenilgi alır. Kudüs'ün savunması artık Balian'a kalır.

Uzun süren kuşatma, taktik savaşları sonrası Balian ve Eyyubi anlaşmaya varırlar ve kent müslümanlara teslim edilirken Balian ve hıristiyanlar ülkelerine doğru yola çıkarlar. Yine demirciliğe dönmek üzere olan Balian filmin sonunda yeni bir haçlı seferinin Kudüs'ü geri almak için yola çıktığına şahit olur..

  Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.12.2013, 22:54   #10
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: En İyi Tarihi Filmler | Konuları, Bilgileri ve Resimleri

-10-


Cold Mountain
(Soğuk Dağ) – (2003)


Vizyon Tarihi: 25 Aralık 2003
Yönetmen: Anthony Minghella
Yapımcı: Albert Berger, William Horberg, Sydney Pollack, Ron Yerxa
Oyuncular: Jude Law, Nicole Kidman, Renée Zellweger

Senarist: Anthony Minghella
Müzik: Gabriel Yared
Yapım Yılı: 25 Aralık 2003- (ABD)
Süre: 154 Dakika
Bütçe: 79 milyon $
Hasılat: 173.013.000 $
Tür: Tarihi, Dram, Savaş


Soğuk Dağ (İngilizce: Cold Mountain), 2003, ABD yapımı Amerikan İç Savaşı'nı konu alan sinema filmi. Charles Frazier'in aynı adlı öyküsünden uyarlanmıştır.

Amerikan İç Savaşı bitmiştir ve ardında küllerini bırakmıştır. Savaştan acılarla dönen genç Güneyli bir askerin zihninde yaraların dışında tek bir şey vardır. O da canından çok sevdiği ve hayaliyle yanıp tutuştuğu Ada... Ada ve Inman, yıllardır birbirine kavuştukları ve tamamen özgür olabildikleri bir hayatın hayalini kurmuşlardır. Ancak ulusun temelinde yatan büyük sorunlar, huzur dolu bir hayatın peşinde olan bu iki insanın peşini bırakmamış ve bırakmayacaktır.


Filmin Kazandığı Ödüller:

Film 7 Akademi Ödülü dahil olmak üzere 74 ödüle aday gösterilmiştir. Renée Zellweger, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Akademi Ödülü dalında ödül almıştır.

Diğer Akademi Ödülü adaylıkları:
  • En İyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülü adayı, Jude Law.
  • En İyi Sinematografi Akademi Ödülü adayı, John Seale.
  • En İyi Kurgu Akademi Ödülü adayı, Walter Murch.
  • En İyi Film Müziği Akademi Ödülü adayı, Gabriel Yared.
  • En İyi Özgün Şarkı Akademi Ödülü adayı, T-Bone Burnett ve Elvis Costello'ya ait olan"The Scarlet Tide".
  • En İyi Özgün Şarkı Akademi Ödülü adayı, Sting'e ait olan "You Will Be My Ain True Love".
BAFTA Ödülleri'nde iki ödül aldı.
  • 2003 BAFTA ödülleri En iyi Müzik ödülü.
  • 2003 BAFTA ödülleri en iyi yardımcı kadın oyuncu: Renée Zellweger.
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
cennetin krallığı, cesuryürek, en iyi, en iyi 10, en iyi 10 film, en iyi tarihi film, en iyi tarihi filmler, film, filmlerin konusu, kölelik, mel gibson, nicole kidman, on iki yıllık esaret, otel ruanda, otel rwanda, schinler'in listesi, soğuk dağ, son samuray, soykırım, tarih, tarihi, tarihi filmler, tom cruise, tüm zamanların, vahşet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.