Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Görsel ve İşitsel Sanat Yapıtları > Sinema En'leri

Sinema En'leri En iyi filmler, en kötü filmler, karşılaştırmalar, en'ler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 29.06.2014, 16:06   #1
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sinemanın En Ünlü Babaları




Mâlumunuz, beyazperde en az anne - evlat ilişkisi kadar, baba - evlat ilişkisini işlemeyi de çok sever. Haliyle bizler de kendimizden birşeyler bulduğumuz bu yapımları izlemeyi pek severiz.. Aşağıda yer alan babaların kimine güldük, kimine ağladık kimine de hüzünlenip sinirlendik. Yine de biz babalar bir tanedir ve yürekleri yufkadır diyelim ve listemize geçelim.

Listemiz, yerli ve yapımcı yapımların karmasından oluşuyor. Tabii ki baba figürlerinin yer aldığı yapımlar bu kadar değil. Fakat, biz listemizi kendimizce en iyi 10 baba filmini baz alarak oluşturduk. Sizler de listemize katkıda bulunmak isterseniz bekleriz.



-1-


Aile Şerefi



Tür : Aile , Dram
Süre: 95 Dak.
Yönetmen : Orhan Aksoy
Oyuncular : Adile Naşit , Münir Özkul , Ayşen Gruda , Şevket Altuğ , Itır Esen
Seslendirenler : Cüneyt Türel , Aliye Uzunatağan , Valâ Önengüt , Güner Ümit , Fuat İşhan
Senaryo : Sadık Şendil , Suphi Tekniker
Yapımcı : Ertem Eğilmez , Nahit Ataman

Konu:

Rıza at arabası ile maden suyu satarak para kazanmakta, karısı Adile ve beş çocuğu ile beraber kıt kanaat geçinmektedir. Yeni evlenen kızları Ayşe ve damatlarının da yanlarına katılmasıyla yaşam sıkıntısına düşerler. Damat Zihni işportacı, oğullarından Hasan Tıp Fakültesi'nde öğrenci, Selim bir fabrikada, kızı Zeynep ise bir konfeksiyon atölyesinde işçidir. Ortaokulda okuyan en küçük oğlan Murat'a araba çarpınca bütün aile perişan olur .Çarpan kişi ailenin kızına aşık olup kıza musallat olur. Orhanın babasıda sadece oğlu için yaşamaktadır.Herşey o asalak oğlu içindir. Orhan sucu Rızanın ailesinin huzurunu kaçırır ve Baba Rıza aile şerefi için bir şeyler yapmak zorundadır.




-2-

Gülen Gözler





Yapımı : 1977 - Türkiye
Tür : Aile , Dram , Komedi
Süre: 97 Dak.
Yönetmen : Ertem Eğilmez
Oyuncular : Şener Şen , Adile Naşit , Münir Özkul , Halit Akçatepe , Ayşen Gruda
Seslendirenler : Gazanfer Özcan , Fuat İşhan
Senaryo : Sadık Şendil
Yapımcı : Ertem Eğilmez

Konu:

Nezaket Hanim ve kocası,hep erkek çocuk olacak umuduyla 4 çocuk yaparlar. Ama hepsi de kiz olur. İsmet, Fikret, Nedret ve Hikmet kardeşler genc kızlık dönemlerindedir ve evlilik hayalleri kurmaktadırlar. İsmet'le Nedret, erkek arkadaşlarını babalarına zengin biriymiş gibi tanıtır. Ancak, onların maddi durumları pek de parlak degildir. Kızlarının mürüvvetini görmek isteyen Nezaket Hanım, evi ipotekleyerek kızlarının düğünü için borç alır. Bu arada Fikret'le, Vecihi arasında da büyük bir aşk yaşanmaktadır. Aile, parayı ödeyebilmek için sabun üretmeye çalışırlar. Ancak işler istedikleri gibi gitmez. Kısacası, beş kızı olan bir marangoz ustasının güldürüsünü neşeyle izleyeceksiniz.





-3-

Babam ve Oğlum





Yapımı : 2005 - Türkiye
Tür : Dram
Süre: 108 Dak.
Yönetmen : Çağan Irmak
Oyuncular : Çetin Tekindor , Binnur Kaya , Özge Özberk , Tuba Büyüküstün , Fikret Kuşkan
Senaryo : Çağan Irmak
Yapımcı : Şükrü Avşar , Esi Gülce

Konu:

1980 darbesinde annesini kaybeden küçük Deniz (babası o dönemde bir çok erkek çocuğa verilen ismi koymuş) yedi yıl sonra hiç görmediği dedesinin Ege’deki çiftliğine doğru bir yolculuğa çıkar. Deniz’in dedesini hiç görmemesinin nedeni dedesiyle babasının yıllardır küs oluşudur. Hüseyin Efendi (Çetin Tekindor)okumaya diye gönderdiği oğlunun politik olaylara karıştığını öğrenince onu evlatlıktan silmiştir çünkü.Sadık’ın her şeye rağmen baba evine geri dönüşünün nedeni Deniz’den ayrılmak zorunda oluşudur; küçük oğlunu babasına emanet edecektir. Kelimenin tam anlamıyla Deniz bu çiftlikte hafif tatlı kaçık bir ailenin ortasında bulur kendini. Evin yanaşmaları,küs teyze(Şerif Sezer), traktör kullanan ve telsizle konuşan müthiş bir babaanne(Hümeyra), bileğinden boğazına kadar bilezikle dolaşan gelin Hanife (Binnur Kaya) ve saf bir amca (Yetkin Dikinciler).Düşünsenize hepsi bağırarak ve hep bir ağızdan konuşuyor. Sadık Uğruna savaştığı bir Türkiye’ye ve terk ettiği sevgilisiyle ve kendiyle kasabada yüzleşirken; çocuk, dedesinin ve babasının arasındaki tüm buzları eritecektir






[MEDIA]http://st4.divshare.com/launch.php?f=25743531&s=0fc[/MEDIA]

  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.06.2014, 16:20   #2
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sinemanın En Ünlü Babaları

-4-

Gelinlik Kızlar




Yapımı : 1972 - Türkiye
Tür : Aile , Dram
Süre: 85 Dak.
Yönetmen : Atıf Yılmaz
Oyuncular : Sadri Alışık , Zeynep Değirmencioğlu , Renan Fosforoğlu , Mümtaz Ener , Göksel Kortay
Senaryo : Hamdi Değirmencioğlu
Yapımcı : Berker İnanoğlu

Konu:

Ailesini korumak için hapse giren bir kadın ve üç kız ile başbaşa kalan bir babanın hikayesi. Babalarının evlenmemesi için akla gelmeyen birçok şey yapan kızların yer yer komik yer yer dramatik hallerini izleyeceksiniz.


-5-

Umudunu Kaybetme



Yapımı : 2007 - ABD
Tür : Aile , Biyografi , Dram
Süre: 117 Dak.
Yönetmen : Gabriele Muccino
Oyuncular : Will Smith , Jaden Smith , Thandie Newton , Dan Castellaneta , Mark Christopher Lawrence
Senaryo : Steve Conrad
Yapımcı : Will Smith , James Lassiter

Konu:

The Pursuit of Happyness/Umudunu Kaybetme’de, Chris Gardner (Will Smith) iki yakasını bir araya getirmeye çalışan bir aile babasıdır. Ailesini ayakta tutmak için cesurca çabalamasına rağmen, beş yaşındaki oğlu Christopher’ın (Jaden Christopher Syre Smith) annesi (Thandie Newton) maddi zorlukların yarattığı sürekli baskı altında direncini kaybetmek üzeredir. Artık dayanamayacağını anlayınca, istemeye istemeye evi terk eder... Artık bekar bir baba olan Chris, yılmadan, bildiği tüm satış becerilerini kullanarak daha iyi kazandıran bir işin peşine düşer. Prestijli bir borsa şirketinde stajyerlik bulur ve ücret almasa da programın sonunda iş ve parlak bir gelecek elde edeceğini umarak kabul eder. Parasal güvencesi olmayan Chris ve oğlu, kısa süre sonra oturdukları daireden çıkartılırlar ve düşkünler evi, otobüs durağı, tuvalet; geceyi geçirmek için bulabildikleri her yerde kalırlar. Çektiği sıkıntılara rağmen, Chris, babalık görevini sevgi ve özenle yerine getirmeye devam eder ve oğlunun kendisine karşı duyduğu sevgi ve güveni, karşısına çıkan engelleri aşmak için kullanır.




-6-

Hayat Güzeldir




Yapımı : 1997 - İtalya
Tür : Dram , Komedi , Romantik
Süre: 118 Dak.
Yönetmen : Roberto Benigni
Oyuncular : Roberto Benigni , Giorgio Cantarini , Nicoletta Braschi , Giustino Durano , Horst Buchholz
Senaryo : Roberto Benigni , Vincenzo Cerami
Yapımcı : Gianluigi Braschi , Elda Ferri
Diğer Adı : Life is Beautiful

Konu:

1930'ların İtalya'sında Guido adındaki tasasız, kaygısız bir Yahudi kitapçı yakın bir şehirdeki güzel kadına kur yapıp onunla evlenerek bir peri masalı başlatır. Guido ve karısının bir oğulları olur ve İtalya'yı Alman güçleri istila edene kadar birlikte mutluluk içinde yaşarlar. Ailesini bir arada tutabilmek ve oğlunun Yahudi toplama kamplarının dehşetinden elinden geldiğince uzak tutmak çabası ile Guida bu yıkımı bir oyun gibi gösterir. Bu oyunun kazanma ödülü ise bir tanktır...



  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.06.2014, 16:38   #3
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sinemanın En Ünlü Babaları

-7-

Baba


Yapımı : 1972 - ABD
Tür : Dram , Suç
Süre: 175 Dak.
Yönetmen : Francis Ford Coppola
Oyuncular : Al Pacino , Marlon Brando , Diane Keaton , Robert Duvall , James Caan
Senaryo : Francis Ford Coppola , Mario Puzo
Yapımcı : Albert S. Ruddy

Konu:

Sicilya'dan göç eden Corleone ailesi, Amerika'da yerleşme çabalarını sürdürürken kendilerine kaba kuvvet kullanmaya kalkan ve yapmaya kalktıkları her işten haraç isteyen bir takım kimliği belirsiz kişilere karşı onlar da kaba kuvvet kullanmaya ve bunda da başarılı olmaya başlayınca kendilerini tahmin bile edemeyecekleri bir yaşantının içinde bulurlar. Bir taraftan son derece katı örf ve aile yaşantısı diğer tarafta ise acımasızca önlerine çıkanları yok etmeye başlayan Corleone ailesi bir müddet sonra Amerika'nın en korkulan mafya topluluğu haline gelmiştir. Kendileri her ne kadar mafya değil bir aile olduklarını söyleseler de.



-8-

Gelinin Babası

Yapımı : 1991 - ABD
Tür : Aile , Komedi
Süre: 105 Dak.
Yönetmen : Charles Shyer
Oyuncular : Steve Martin , Diane Keaton , Kieran Culkin , Kimberly Williams , Martin Short
Senaryo : Nancy Meyers , Charles Shyer , Frances Goodrich , Albert Hackett
Yapımcı : Nancy Meyers , Howard Rosenman

Konu:

George Stanley Banks (Steve Martin) iyi bir işi olan ve çoğularına göre sıradan bir hayat yaşamaktadır. Fakat bir gün sonunda çok sevdiği kızı yurtdışından dönecektir, George hemen kızının en sevdiği bisikletini bile bulur, onu müthiş bir şekilde karşılamayı istiyordur. Ve sonunda o gündür, George ve karısı Nina (Diane Keaton)'nın kızı Annie (Kimberly Williams) gelir, kendisi artık 22 yaşındadır. Fakat bir süre sohbet ettikten sonra Annie bir şok haber verir, Annie evlenecektir. Bu habere Nina çok sevinse de ,George biraz garip olur. Sonuçta damadını tanımıyordur ve kızını kaybetmesinden ve onun zarar görmesinden çok korkuyordur. Ancak daha sonra Annie Bryan McKenzieni (George Newborn) yani George'un damadı olacak kişi eve çağırır, George her fırsatda Bryan'ın bir hatasını bulmaya çalışsa da bu pek kolay olmaz, şimdiyse George iyi bir düğün yapmak zorundadır fakat bu ona pahalıya patlayacaktir ancak onlara yardım etmeleri için de garip birini (Martin Short) tutarlar. Ve son sürat düğün hazırlıkları başlar.

-9-

Zor Baba


Yapımı : 2000 - ABD
Tür : Komedi , Romantik
Süre: 108 Dak.
Oyuncular : Robert De Niro , Ben Stiller , Owen Wilson , Dustin Hoffman , Jon Abrahams
Senaryo : Greg Glienna , Mary Ruth Clarke
Yapımcı : Robert De Niro , Jane Rosenthal

Konu:

Erkek hemşire olarak çalışmakta olan Greg Focker (Ben Stiller), uzun süredir birlikte yaşadığı Pam (Teri Polo) evlenme teklif etmeyi planlamaktadır. Ona evet demeden önce babasından kendisini resmen istemek zorunda olduğunu söyler. Böylece sevgilisinin anne ve babasıyla tanışacağı ve orada geçireceği günlerin hiç de kolay olmayacağı bir yolculuğa çıkmak zorunda kalan Greg, başına geleceklere katlanacak gücü kendinde görmektedir çünkü Pam'i çok sevmektedir. Pam'in babası eski bir CIA ajanıdır (Robert De Niro) ve evinin bodrumunda bir yalan makinesi bulunmaktadır. Aynı anda Pam'in kız kardeşi de bir doktorla evleneceğini ilan etmiştir. Tabii böyle bir ortamda işler biraz karışır. Hatta babasının her şeyden çok sevdiği Himalayalara özgü bir kedi olan Jinxie de ortadan kaybolunca baba adeta çıldırır ve evde tam bir cehennem hayatı başlar.





-10-

Müthiş Dadı

Yapımı : 1993 - ABD
Tür : Dram , Komedi
Süre: 125 Dak.
Yönetmen : Chris Columbus
Oyuncular : Robin Williams , Pierce Brosnan , Sally Field , Matthew Lawrence , Polly Holliday
Senaryo : Randi Mayem Singer , Anne Fine
Yapımcı : Robin Williams , Mark Radcliffe

Konu:

Sizce sıradan bir baba çocukları ile daha fazla zaman geçirebilmek için ne kadar ileri gider? Daniel Hillard (Robin Williams) sıradan bir baba değildir. Eski karısının (Sally Field) evde bir bakıcıya ihtiyacı olduğunu öğrenince hemen bu iş için başvurur. Mükemmel peruğu, birazcık makyaj ve bütün durumlara elverişli elbisesi ile Mrs. Doubtfire kendini işne adamış İngiliz bir bakıcı olarak hemen işe alınır. Ve tüm alesiyle yepyeni bir hayat yaratır. Şok edici, neşeli ve çoğu zaman dokunaklı olan bu filmi Robin Williams tekrar tekrar seyredilmesini sağlıyor.
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.06.2014, 17:04   #4
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sinemanın En Ünlü Babaları

Hayat Güzeldir







Muhteşem bir filmdi. İzleyip bıkmayacağım tarzda.

Teşekkürler...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.06.2014, 18:44   #5
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sinemanın En Ünlü Babaları

Acıklılar var listede.. Hayatta izlemem.. "Babam ve Oğlum" filmini izlemeye kaç kez niyetlendim, sonra vazgeçtim. Her izleyen ağlıyormuş..

Godfather'ı tek geçerim..

@Ekin alıntı yaptığın film de acıklı gibi.. Öyle mi?

* * *

Ellerine sağlık, teşekkürler @Sevda, yine güzel konu oluşturmuşsun
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.06.2014, 18:47   #6
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sinemanın En Ünlü Babaları

Sadece üçünü izlemedim. Çok güzel bir derleme olmuş

Teşekkürler sevdacığım
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.06.2014, 18:49   #7
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sinemanın En Ünlü Babaları

Duygu yükü çok fazla bir soykırım filmi.

Yahudi soykırımı ile ilgili bir Piyanisti çok sevdim birde bu filmi.

Bir babanın en kötü durumda bile çocuğu ile diyaloğu bu kadar güzel olabilir.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.06.2014, 18:57   #8
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sinemanın En Ünlü Babaları



Müthiş bir film ama aman @ReaL sakın izleme ağlamaktan gözlerim çıktı...

Teşekkürler Sevda..
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.06.2014, 18:59   #9
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sinemanın En Ünlü Babaları

Film afişinden de belli zaten ne menem olduğu
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.06.2014, 19:08   #10
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sinemanın En Ünlü Babaları

Baba şefkati var o filmde. İzlememek olmaz. Ben yine izlerim.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
aile, baba, babaları, sinemanın, Ünlü, ünlü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.