Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Görsel ve İşitsel Sanat Yapıtları > Sinema En'leri

Sinema En'leri En iyi filmler, en kötü filmler, karşılaştırmalar, en'ler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 18.03.2015, 12:17   #1
Çevrimdışı
Cansuyu
« Gün Batımı »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Anne - Çocuk İlişkisini Konu Alan En İyi 10 Film










S.No Filmin OrjinalAdı..... - Türkçe Adı ..........(imdb puanı) :
-1- Black Swan (Siyah Kuğu) (8,0)
-2- Little Miss Sunshine (Küçük Gün Işığım) (7,9)
-3- Sophie's Choice (Sophie'nin Seçimi) (7.7)
-4- Terms Of Endearment (Sevgi Sözcükleri) (7,4)
-5- August: Osage County (Aile Sırları) (7,3)
-6- Lorenzo's Oil (Lorenzo’nun Yağı) (7,2)
-7- Everybody’s Fine (Herkesin Keyfi Yerinde) (7,2)
-8- Stepmom (Omuz Omuza) (6,6)
-9- Not Without My Daughter (Kızım Olmadan Asla) (6,1)
10- Because I Said So (Ben Sana Söylemiştim) (5,6)
Not: Sıralama, uluslararası imdb izleyici puanlarına göre yapılmıştır.

  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.03.2015, 14:48   #2
Çevrimdışı
Cansuyu
« Gün Batımı »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Anne - Çocuk İlişkisini Konu Alan En İyi 10 Film

-1-

Black Swan (Siyah Kuğu) (8,0)



Vizyon Tarihi: 25 Şubat 2011 (1saat 50 dk.)
Yönetmen: Darren Aronofsky
Oyuncular: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel
Tür: Dram, Gerilim
Ülke: ABD



Filmin Özeti: New York’ta yaşayan Nina genç ve yetenekli bir balerindir. Hayatının tamamını kapsayan dans en büyük tutkusu, yaşam amacıdır. Nina, eski bir balerin olan ve kızına sürekli dans konusunda hırs aşılayan annesi ile birlikte kalıyordur. Kuğu Gölü balesini sahneye koyan bale yönetmeni Thomas Leroy, yeni sezonda Beyaz Kuğu'yu canlandıran baş balerini değiştirmeye karar ve ilk terci olarak da Nina'yı görür.

Yönetmen zarif, masum ve saf Beyaz Kuğu ile kötülüğün, şehvetin ve bilinmezliği temsilcisi Siyah Kuğu'yu aynı anda canlandırabilecek bir balerin arıyordur. Nina bunu gerçekleştirebilmek için elinden geleni yapsa da, bu rol için başka bir rakini daha vardır ve o da yönetmen Leroy'u etkilemeyi başarmıştır. Beyaz Kuğu rolünde harikalar yaratan Nina ne kadar çok çalışırsa çalışsın içindeki Siyah Kuğu'yu ortaya çıkaramıyordur. Fakat rakibi Lily Siyah Kuğu performansında Nina'dan çok daha iyidir. İki genç bakerin arasındaki rekabet ilginç bir dostluğa dönüşürken Nina da kendi karanlık tarafıyla yüzleşmeye başlamıştır. Bu yüzleşme her ne kadar onu mahvedebilecek türden bir kayıtsızlığa dönüşse bile.

-2-

Little Miss Sunshine (Küçük Gün Işığım) (7,9)



Vizyon Tarihi: 27 Nisan 2007 (1 saat 40 dk.)
Yönetmen: Jonathan Dayton, Valerie Faris
Oyuncular: Abigail Breslin, Greg Kinnear, Paul Dano
Tür: Komedi, Dram
Ülke: ABD



Filmin Özeti: Hoover ailesi, uzaktan bakılırsa oldukça sıradan ve modern bir Amerikan ailesidir. Ancak birbirlerine taban tabana zıt üyeleriyle ve çatışmalarıyla aslında hiç de öyle değildir. Küçük, akıllı ancak şişman kızları Olive'in tüm hayali ülkenin öteki yakasında düzenlenecek bir güzellik yarışmasına katılmaktır. Eski bir minibüse atlayarak yola çıkan aile, bu yolda bir aile olmanın ne demek olduğunu yeniden keşfedecektir.

Amerikan Bağımsızlarının son dönemdeki yüz aklarından biri olan Küçük Gün Işığım, özellikle Steve Carell'in enfes oyunculuğuyla ve tatlı mizahıyla şenleniyor.

  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.03.2015, 10:13   #3
Çevrimdışı
Cansuyu
« Gün Batımı »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Anne - Çocuk İlişkisini Konu Alan En İyi 10 Film

-3-

Sophie's Choice (Sophie'nin Seçimi) (7.7)



Vizyon Tarihi: Belirsiz (2 saat 30 dk.)
Yönetmen: Alan J. Pakula
Oyuncular: Meryl Streep, Kevin Kline, Peter MacNicol
Tür: Dram, Romantik
Ülke: ABD



Filmin Özeti: Sophie, Nazi kamplarından kurtulmuş ve Nathan’ın varlığı ile yaşamak için bir neden bulabilmiş bir kadındır. Onun 1947’de geçen hikâyesi, genç yazar Stingo'nun ağzından anlatılıyor. Stingo, bu ikili arasındaki inişli çıkışlı ve zorlu aşkın şahidi konumundadır. Sophie devamlı kâbuslar ve huzursuzluk veren hayaller görürken, Nathan da soykırım takıntısı yüzünden şizofreniye varan şiddetli krizler ile baş etmeye çalışmaktadır. Stingo, kadının koluna damgalanmış numarayı görünce yaşadıklarını öğrenmek ister.

Sophie deneyimlerini paylaştıkça, ilişki içindeki sorunların kaynağı da yavaş yavaş aydınlanmaya başlar: Sophie, kampta Naziler tarafından hayatı boyunca kendisinde derin yaralar bırakacak bir karar almaya zorlanmıştır. İkinci Dünya Savaşı'nı Yahudi kampları ve bir annenin çaresizliği üzerinden anlatan Sophie'nin Seçimi, savaş sonrası oluşan ruhsal etkilere de ışık tutuyor.


-4-

Terms Of Endearment (Sevgi Sözcükleri) (7,4)



Vizyon Tarihi: Belirsiz (2 saat 7 dk.)
Yönetmen: James L. Brooks
Oyuncular: Shirley MacLaine, Debra Winger, Jack Nicholson
Tür: Dramatik komedi, Romantik, Dram
Ülke: ABD



Filmin Özeti: James L. Brooks’un 30 yıllık bir döneme yayarak bir anne-kız hikâyesi anlattığı filmde, Aurora ve Emma arasındaki ilişkinin iniş çıkışları Shirley MacLaine ve Debra Winger’ın içten performansları sayesinde gerçekçi bir biçimde anlatılıyor.

Zaman zaman komik, zaman zaman hüzünlü hikâyede Jack Nicholson da Aura'nın sevgilisi, kadın düşkünü eski bir astronot olan Garrett'ı canlandırıyor.

Larry McMurtry’nin aynı isimli romanından uyarlanan, Jack Nicholson’a ikinci Oscar'ını ve Shirley MacLaine’e en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandıran film 5 dalda da ödüle layık görülmüştü.
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.03.2015, 10:34   #4
Çevrimdışı
Cansuyu
« Gün Batımı »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Anne - Çocuk İlişkisini Konu Alan En İyi 10 Film

-5-

August: Osage County (Aile Sırları) (7,3)



Vizyon Tarihi: 28 Şubat 2014 (2 saat 1 dk.)
Yönetmen: John Wells
Oyuncular: Meryl Streep, Julia Roberts, Ewan McGregor
Tür: Komedi, Dram
Ülke: ABD



Filmin Özeti: Weston ailesi tam bir karmaşa ve kaos içerisindedir. Beverly ve Violet Weston'ın üç kızı ve bir torunu vardır ve ailenin babası Beverly'nin ortadan kaybolmasıyla birlikte tüm aile biraraya gelir. Ağustos ayının kavurucu sıcağında anne ve babalarının Oklahoma'daki büyük evlerinde bir araya gelen kalabalık aile öncelikle babalarını aramanın derdindediler. Ancak ilaç bağımlısı anneleri Violet'ın nevrotik halleri, özellikle de Barbara ile olan alışıldık tartışmaları kabus gibi anlara neden olur. Barbara öte yandan ergenliğe giren kızının sorunlarıyla da uğraşırken, kardeşi Ivy de bir yasak aşkla mücadele etmektedir. Her bir aile ferdinin kendini aşacak sorunları vardır ve gidişat tüm ailenin dengesini sarsar. Weston ailesi, geleceklerini tamamen değiştiricek bir yere doğru sürüklenmeye başlar...

Tracy Letts'in senaryosunu yazdığı filmin yönetmeni John Wells, yapımcısı ise George Clooney. Filmin oyuncu kadrosunda ise Meryl Streep, Julia Roberts, Ewan McGregor ve Chris Cooper gibi isimler yer alıyor.


-6-

Lorenzo's Oil (Lorenzo’nun Yağı) (7,2)



Vizyon Tarihi: Belirsiz (2 saat 9 dk.)
Yönetmen: George Miller
Oyuncular: Peter Ustinov, Kathleen Wilhoite, Margo Martindale
Tür: Dram
Ülke: ABD



Filmin Özeti: Nick Nolte adlı sinema emekçisi, bu büyük ustanın ikibinli yıllarla iyiden iyiye kendini gösteren, medyaya yansıyan alkol ve uyuşturucu sorunlarıyla kendisini dağıtmadan önce oynadığı nitelikli filmlerinden biridir Lorenzo'nun Yağı. Nolte, filmde gerçekten ustalıklı bir performans sergilerken, Susan Sarandon da bu filmle Oskar'a aday olmuştur. Gerçek bir hikâyeden esinlenen Lorenzo'nun Yağı, 7 yaşına kadar herhangi bir rahatsızlık belirtisi göstermeyen normal bir çocuk olan Lorenzo Odone'nin bir gün aniden tuhaf bir hastalığın pençesine düşmesiyle gelişen olaylar ve ailenin mücadele azmi konu ediliyor. Küçük çocuk, bir süre sonra ani bayılmalar ve hafıza kayıplarıyla karşı karşıya kalacaktır. Bu musibetin adı ADL adı verilen tedavisi olmayan bir hastalıktır. Lorenzo için doktorlar da en fazla birkaç yıl ömür biçerler. Herhangi bir tıp bilgisi olmayan Augosto ve Michaela çifti çocuklarını kurtarmak için tüm zamanlarını tedavi konusunda bir umut bulmak için harcarlar.

Yaptıkları araştırmalar sonucu hastalığın kandaki zararlı yağ asitlerinden olduğunu öğrenen çift, bir tedavi geliştirebilmek için her yolu denemeye başlar. Lorenzo's Oil, oğullarını kurtarmak için her türlü yolu deneyen ve buldukları tedavi tıp literatürüne giren Lorenzo Odone ve ailesinin gerçek yaşam hikâyesini anlatıyor. En fazla 2 yıl yaşayabileceği söylenen Lorenzo'nun hastalığı, bu tedavi sayesinde daha fazla ilerlemedi ve Odone, 2008 Mayıs ayında 30 yaşında hayatını kaybetti. Film, dramatik konusunu oyuncuların üst düzey performansları sayesinde heyecanlı bir sinema filmine dönüştürmeyi başarırken, verdiği mesajla da sosyal bir sorumluluk görevini layığıyla yerine getiriyor.
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.03.2015, 10:36   #5
Çevrimdışı
Cansuyu
« Gün Batımı »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Anne - Çocuk İlişkisini Konu Alan En İyi 10 Film

-7-

Everybody’s Fine (Herkesin Keyfi Yerinde) (7,2)



Vizyon Tarihi: 5 Şubat 2010 (1 saat 41 dk.)
Yönetmen: Kirk Jones (II)
Oyuncular: Robert De Niro, Drew Barrymore, Kate Beckinsale
Tür: Dramatik komedi
Ülke: İtalya, ABD



Filmin Özeti: Frank Goode duygusal, duyarlı bir babadır. Bir gün dört yetişkin çocuğunu görmek için yollara düşer. Bu yolculukta kaybedeceğini hiç düşünmediği bir şeyi fark edecektir. Herşeyden üstün tuttuğu ailesinin kaybının düşüncesi dahi onu dehşete düşürmektedir. Frank kısa sürede karısının ona olan sevgisiyle, aile hayatının detaylarından onu koruma ihtiyacı hissettiğini fark eder, endişeleneceğini bildiği şeylerden. Yolculuğu sırasında düşünecek zamanı, onu daha kapsamlı konuşmalara iten yabancılar olur ve Frank şunu fark eder: çocuklarının onunla daha dürüst olmasını istiyorsa, onunla daha sık konuşmaya başlamalarını istiyorsa ve iyi haberlerin yanı sıra kötü haberleri de paylaşmalarını istiyorsa, kendini değiştirmeye başlamalıdır.



-8-

Stepmom (Omuz Omuza) (6,6)



Vizyon Tarihi: 19 Şubat 1999 (2 saat 5 dk.)
Yönetmen: Chris Columbus
Oyuncular: Julia Roberts, Ed Harris, Jena Malone
Tür: Komedi, Dram
Ülke: ABD



Filmin Özeti: Luke ani bir ayrılığın ardından yeni hayatına başlar. Eski karısı Jackie ile ayrılmasının ardından hayatını yeniden yoluna kurmanın derdindedir. Yeni tanıştığı sevgilisi olan Isabel ile birlikte yaşamaktadır. Hayatını adadığı çocukları da onunla beraber yaşamaktadırlar. Luke’un iki çocuğu Anna ve Ben, Luke ne yaparsa yapsın bir türlü Isabel’e ısınamamışlardır. Öte yandan Isabel de bu iki çocuğu pek sevmemektedir. Ailevi problemler, günden güne büyüyeceklerdir. Ed Harris ve Julia Roberts’ın başrolleri üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Susan Sarandon, Jena Malone ve Liam Aiknen gibi isimleri de görmek mümkün. Filmin yönetmeni ise Harry Potter serisinden de tanıdığımız Chris Columbus.
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.03.2015, 10:38   #6
Çevrimdışı
Cansuyu
« Gün Batımı »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Anne - Çocuk İlişkisini Konu Alan En İyi 10 Film

-9-

Not Without My Daughter (Kızım Olmadan Asla) (6,1)



Vizyon Tarihi: 11 Ocak 1991 (1 Saat 55 dk.)
Yönetmen: Brian Gilbert
Oyuncular: Sally Field, Alfred Molina, Sheila Rosenthal, Roshan Seth
Tür: Dram
Ülke: ABD



Filmin Özeti
: Yıllardır evli olan İranlı Doktor Mudi ve Amerikalı Betty Mahmudi Amerika'da yaşamaktadırlar. Mudi Betty Mahmudi'yi İran'a ilk defa gitmeye ikna eder. Betty'nin Ortadoğuya gitmek hakkında korkuları olsa da, kocasının sempatisi ağır basar ve kabul eder. Tahran'a iner inmez Betty başına türban bağlamak zorunda kalır. Türbanın önünden biraz saçı gözüktüğü için tutuklanmayla karşı karşıya kalır.

Kocasının ailesi fanatik muhafazakâr Müslüman bir ailedir. Tatillerinin sonuna doğru Betty'nin kocası işinden kovulduğunu ve artık Tahran'da yaşıyacaklarını Betty'e söyler. Kocasının birdenbire tüm davranışları değişmiştir. Kocası Betty'i döver, kredi kartlarını, parasını, kimliğini alır. Betty ve kızı artık birer tutsağa dönüşmüştür. Betty büyükelçilikle temas kurmaya çalışsa da kocası bu duruma engel olur.

Betty İsviçre Büyükelçiliği'ne gider ve büyükelçilikte İranlı kadınların çocuklarını almak gibi bir hakkının olmadığını öğrenir. Betty ve kızı Betty İranlı biriyle evli olduğundan kocasının imzalı izni olmadan ülke dışına çıkmaları yasaktır. Betty kocasından boşanırsa İran'ı terkedebilir, ancak bu durumda kızı İran'da kalmak zorundadır. Kocası her geçen gün daha agresif bir kişiliğe bürünür.

Betty bu durumda Müslüman eş rolünü oynar ve kocasına İslam'ı kabul edebileceğini söyler. Bety'nin kızı Mehtap bir Müslüman okuluna devam etmektedir. Mudi'nin güvenini kazansa da İran'daki baskıcı hayat Betty'i iyice zorlamaktadır. İran'dan kaçak çıkış yaptıran biriyle tanışan Betty, kaçış planları yapmaya başlar. 18 aylık tutsaklıktan sonra Betty ve kızı çöllerden ve dağlardan geçerek Türkiye'ye girer ve ABD Konsolosluğunu bulur. Film Körfez Savaşı'ndan birkaç gün önce gösterime girmiştir.



-10-

Because I Said So (Ben Sana Söylemiştim) (5,6)



Vizyon Tarihi: 13 Nisan 2007 (1saat 42 dk.)
Yönetmen: Michael Lehmann
Oyuncular: Diane Keaton, Mandy Moore, Gabriel Macht
Tür: Komedi, Romantik
Ülke: ABD



Filmin Özeti: Daphne, çevresindeki herşeye karışan, özellikle de kızını takıntı haline getirmiş bir kadındır. Kızının doğru adamı seçip onunla evlenebilmesi için sürekli olarak ona baskı yapan ve attığı her adıma karışan Daphne’nin bu tavırlarından çok sıkılan Milly, biraz olsun rahat nefes alamamaktadır.

Fakat Milly, bir gün annesinin kontrolü dışında bir adamla tanışır ve aşık olur. Bütün uyarılarına rağmen kızının bu ilişkiye girmesini engelleyemeyen Daphne’yi zor günler beklemektedir.

__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..



  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.03.2015, 11:39   #7
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Anne - Çocuk İlişkisini Konu Alan En İyi 10 Film

Forumumzun sinema enleri bölümüne çok güzel bir konu kazandırdın Cansuyu.

Hepsini kayıtlarımın en üstüne kaydettim. Şimdilik, isimlerine bakmakla yetindim. Müsait zamanlarda, her birinin konusunu okuyup, izlemeye başlayacağım.

Zira, anne - çocuk denildi mi akan sular durur benim için

Teşekkürler.....

Bu süper sunum için de ReaL'e teşekkürler, ellerine sağlık.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.03.2015, 11:45   #8
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Anne - Çocuk İlişkisini Konu Alan En İyi 10 Film

-1- Black Swan (Siyah Kuğu) (8,0)
-3- Sophie's Choice (Sophie'nin Seçimi) (7.7)
-9- Not Without My Daughter (Kızım Olmadan Asla) (6,1)

* * *

Bu filmleri izlemişim.

Black Swan neyse de, diğer iki film çok acıklı yahu. İçim kaldırmıyor benim.

* * *

Ellerine sağlık, teşekkürler Cansuyu. Meraklılarına rehber niteliğinde ayrıntılı bir konu olmuş.


__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.03.2015, 11:50   #9
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Anne - Çocuk İlişkisini Konu Alan En İyi 10 Film

Not Without My Daughter (Kızım Olmadan Asla) filmini ben de izledim. Hem öfkeden, hem üzüntüden bir hal olmuştum.
Henüz diğerlerini izleyip izlemediğimi bilmiyorum
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.03.2015, 11:55   #10
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Anne - Çocuk İlişkisini Konu Alan En İyi 10 Film

-3- Sophie's Choice (Sophie'nin Seçimi) (7.7)
* * *
Bu film izlenmez yahu.. Gerçekten izlenmez.
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
aile, alan, anlatan, anne, anneÇocuk, çocuk, dramatik, en iyi filmler, film, filmler, filmleri, ilişkisini, konu, İlişkisini


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.