Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Görsel ve İşitsel Sanat Yapıtları > Sinema En'leri

Sinema En'leri En iyi filmler, en kötü filmler, karşılaştırmalar, en'ler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 30.12.2009, 15:26   #1
Çevrimdışı
SuLTaN
Fosforlu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yeşilçam'da "Kötü İnsan" Karakterleriyle Tanınan Ünlü Oyuncular


Yeşilçam'da Kötü Kadın - Adam Karakterleriyle
Tanınan Ünlü Oyuncular



Onları 'şuh' kahkahalarından tanıdık. Yüzlerinde abartılı makyajları ve ellerinde içki kadehleriyle 'zavallı esas kızların' eşini ya da sevgilisini baştan çıkardılar. Yatağa girmekten hatta başkalarının hayatına kastetmekten bile çekinmediler. Yeşilçam'ın 'kötü kadınlarından' söz ediyoruz.





Yani her biri diğerinden usta oyuncuların beyazperdede; ete, kemiğe büründürdüğü kadınlardan. Kimi zaman canlandırdıkları rollerle öyle özdeşleştirdi ki seyirci onları, sokakta gördüğünde saldırdı, hakaret etti.

Bazıları artık hayatta değil. Bazıları da artık kameraların önünden elini eteğini çekti. Ama, Yeşilçam sokağının Arnavut kaldırımlarında hala onların ince topuklarının çıkardığı sesler yankılanıyor. Ve hepsi sinema tarihinin unutulmazlar galerisinde yerlerini çoktan aldı bile.





Lale Belkıs






Türk sinemasında 'kötü kadın' denilince ilk akla gelen isimlerden biri Lale Belkıs. Aynı zamanda Türkiye'nin ilk mankenlerinden biri olan Belkıs şarkıcı olarak da tanınıyor. 1953 yılında podyuma çıkan Lale Belkıs tiyatro sanatçısı Pekcan Koşar ile evlendikten sonra Evlilik Dolabı, Boeing Boeing ve Becerikli Kaynana gibi tiyatro oyunlarında sahneye çıktı. Daha sonra da Yeşilçam'a adım attı.



Altın Portakal kazandı





Sarıya boyalı saçları, elinden hiç düşürmediği sigarası ve içki bardağıyla özellikle 70'li yılların Yeşilçam filmlerinin en ünlü'kötü kadını' oldu Belkıs. Rol gereği yüzlerce yuva yıktı, yüzlerce çocuğu annesiz ve babasıs bıraktı. BU tür rollerde öylesine inandırıcıydı ki 7. Altın Portakal Film Festivali'nde Kalbimin Efendisi adlı filmdeki performansı ona en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü kazandırdı.



Suzan Avcı





Onun kaderi de katıldığı bir güzellik yarışmasıyla değişti. Eğer bu yarışmaya katılmasaydı, annesiyle birlikte tekstil atölyesinde çalışarak hayatını sürdürecekti. Onun kaderini değiştiren olay ise henüz 13 yaşındayken Yıldız Dergisi'nin düzenlediği yarışmaya katılması oldu. Yarışmayı kazandı ve Metin Erksan'ın bir filminde başrol oynama hakkını elde etti. Annesi yaşı küçük olduğu için izin vermeyince de iki yıl daha beklemesi gerekti.




En güzel yüzlü kötü kadın





Avcı henüz 15 yaşındayken o zamanlar evli olan Alp Akşiray ile tanıştı. Akşiray eşinden boşandı, Avcı da yaşını büyüttü ve evlendiler. Yıldız Dergisi tarafından düzenlenen yarışmaya bir kez daha katıldı Suzan Avcı ve üçüncü oldu. Bu başarı ona önce Muammer Karaca Tiyatrosu'nun kapılarını açtı, sonra da sinemanın. Artık o sinemanın en güzel yüzlü kötü kadınıdır. Ama canlandırdığı bu karakterler bile onun sinemadaki etkisini azaltmaz. Özellikle Şehvet Uçurumları filmi onun yıldızını iyice parlatır. 1970 yılında bazı Turist Ömer filmlerinin senaristi olan Erdoğan Tünaş ile evlendi. Şimdi sinemadan uzak yaşıyor.





Neriman Köksal







Yeşilçam'da vamp kadın denilince ilk akla gelen isim. Gerçek adı Hatice Kökçü olan sanatçı 20'li yaşlarının başlarında İstiklal Caddesi'nde yürürken yönetmen Metin Erksan tarafından keşfedildi. Erksan bu uzun boylu, bakanın dönüp bir daha baktığı genç kızı o sıralar Çete adlı bir film çekecek olan ağabeyi yönetmen Çetin Karamanbey'e ***ürdü. Köksal bu filmdeki RUs prensesi Nina rolüyle sinemaya adım attı.



En uzun süreli vamp kadın





Köksal asıl ününü ise Fosforlu Cevriyem filmi ile kazandı. "Esas kızın" yuvasını yıkan kötü kadın rollerinde özellikle karakteristik kahkasıyla hatırlanan Köksal ilerleyen yaşlarında anne rollerindede oynadı. Türk sinemasının en uzun süreli vamp kadını olan Köksal 1999'da yaşama veda etti.





Sevda Ferdağ






Edremitli Lütfiye Dumrul ya da herkesin tanıdığı ismiyle Sevda Ferdağ, daha küçük bir kızken ablası Ferda Ferdağ ile birlikte sık sık gittikleri sinemalarda bir gün kendini de o büyük perdede görme hayalleriyle büyüdü. İlk adımı atan ablasından dört yıl sonra o da sinemada şansını denemeye karar verdi. 1958'de dönemin tanınmış oyuncularından Oktar Durukan, Agâh Ün, Fatma Bilgen ve Neriman Alışık’la aynı filmde rol aldı.Başarısız olunca evlenip Almanya'ya yerleşen ablasının yanına gitti. Ama onun da ısrarıyla oyunculuk konusunda yeniden şansını denemek için Türkiye'ye geri döndü.



Vamp kadın da ne demek?





1963 yılında Orhan Günşiray ile Pervin Par'ın başrollerini üstlenhdiği Azrailin Habercisi filminde 'ikinci kadın' rolünü üstlenir Ferdag. O kadar heyecanlıdır ki yeniden kameralarırn karşısında olmaktan. Daha sonra Hulki Saner'in Helal Olsun Abi filmindeki vamp kadın rolü de onun sinemadaki kaderini çizdi deyim yerindeyse. Daha sonra bazı filmlerde masum kızı oynamış olsa da kendisi için biçilen 'vamp kadın' imajını üzerinden hiç atamadı. Her ne kadar "Bu vamp kadın ne demekse" diye sormuş olsa da.





Leyla Sayar






Türk sinemasının en eğitimli 'kötü kadını' Leyla Sayar. Ankara Devlet Konservatuarı ve Amerikan Kız Koleji'nde öğrenim gördü. Plaj Güzeli seçilmesi ise onun okul hayatının sonunu getirdi ama sinemanın kapılarını açtı. İlk kez 1958 yılında Duvaklı Gül adlı filmle sinema kariyerine başladı.




Dansözlüğü tercih etti





Bir dönem rol aldığı cüretkar sahnelerle Türk sinemasının gözde vamp kadınlarından biri olan Sayar, 1972 yılında kariyerine dansöz olarak devam etmeye kaar verdi ve sinemaya veda etti.




Aliye Rona






Türk tiyatrosunun duayenlerinden Avni Dilligil'in kızkardeşi olan ünlü oyuncu karakteristik fiziği ve özellikle bakışlarıyla sinema seyircisini etkiledi. Oun 'kötü kadınlığı' ise biraz önce anlatılanlardan çok farklı. O vamp kadın olarak değil, sevdiklerini korumaya çalışırken başka insanlara kötülük yapan fedakar Anadolu kadını rolleriyle tanındı daha çok.




Tiyatrodan sinemaya geçti






Kadıköy Halkevi'nde tiyatroya başlayan 1921 doğumlu Aliye Rona, Ulvi Uraz, Avni Dilligil Arena, Gülriz SUruri- Engin Cezzar tiyatrolarında rol aldı. 1947 yılında Kerim'in Çilesi ile sinemaya adım attı. 1996'da yaşama veda eden Rona, Yılanların Öcü, Zalimler, Hepimiz Kardeşiz'in de aralarında bulunduğu çok sayıda canlandırdığı unutulmaz karakterlerle sinema tarihinin unutulmazları arasında.




Ali Şen







Ali Şen sinemaya 1954 yılında "Ahretten Gelen Adam" filmi ile giriş yaptı.

Yüzlerce filmde oynayan Şen, her rolün hakkını vererek oynadı. Komedi filmlerinden romantik filmlere her filmde rol alan oyuncu, aynı zamanda aktör Şener Şen'in babasıdır.

Türk sinema izleyicisinin kalplerinde yer eden Ali Şen, 15 Aralık 1989 tarihinde vefat etti.



Erol Taş







Oyuncu | 1926 - Erzurum
Türk sinemasında "Kötü adam" tiplemesinin değişmeyen karakter oyuncusu Erol Taş, 1926'da Erzurum'da doğdu. İlkokuldan sonra öğrenimine devam etmeyen Taş, yaşamını kazanmak için çeşitli işlerde çalıştı. Taş'ın sinema hayatı 1953'de "Acı Günler" filmiyle başladı.

Kısa sürede karakter rollerinin aranan oyuncusu olan Taş, 1965, 1967 ve 1975'de Antalya Film Festivali'nde "En iyi yardımcı erkek oyuncu" dalında "Altın Portakal Ödülü"nü kazandı. Taş, Metin Erksan'ın "Susuz Yaz" filmindeki rolünden dolayı Turizm Bakanlığı Özel Ödülü ile Meksika Acapulco Festivali'nde özel ödül aldı. İzmir Film Festivali'nde başarılı sanatçılar arasına seçilen Taş, "9 Sütuna Manşet", "Hanımın Çiftliği" ve "Kanun Savaşçıları" adlı televizyon dizilerinde de oynadı.









Erol Taş'ın sinema hayatı tesadüfen başlıyor. Cankurtaran'da bir iplik fabrikasında çalışırken Lütfi Akad da o bölgede bir film çekiyor. Erol Taş işten kaytarıp arkadaşlarıyla çekimleri izliyor. Bu arada mahallenin bir kaç serserisi film ekibine musallat oluyor. Erol taş, film ekibini korumak için bir kaç arkadaşıyla birlikte serserilerle kavgaya girişiyor ve Lütfi Akad'ın yanında adamlara sıkı bir dayak çekiyor. Lütfi Akad, bir kaç gün sonra haber yolluyor, 'Bir kavga sahnesi var, gelsin oynasın' diye. Erol Taş'ın sinema hayatı böyle başlıyor.

Erol taş'ın başına 'kötü adamlığından' dolayı epey bela gelmiş. İşte bunların en ilginçlerinden biri...

Erol Taş anlatıyor: "Yılmaz Güney'in İnce Cumali filminde zalim ve gaddar bir köy ağasını oynuyordum. İğrenç, aşağılık bir adam. Başkasının çiftliğine sahip olmak için köydeki tüm insanları öldürüyor, şahit bırakmamak için tavukları bile kesiyor. Film bitti, doğu illerimizden birinde galası yapılacak kente gittik. Film gösterildi. Herkes sahneye çıkıp konuşma yaptı. Sıra bana geldiğinde ortalık karıştı. Sahneye şişe, taş, yağmaya başladı. Bazı seyirciler üstüme saldırıp yumrukladı. Üstüm başım kan içinde kaldı. Ben, 'Atın, atın. Bana çiçek ve ekmek atıyorsunuz' diye kahakaha atarak seyirciyi selamladım. bu kez tüm salon ayakta alkışlamaya başladı beni. Başka bir olayda da Rus generalini oynadığı bir filmden çıkan seyirciler, Erol Taş'ın kahvesini basmaya ve 'Seni gidi Rus tohumu' diye saldırıp, linç etmeye kalkışmışlardı.




__________________
"Dostlar bizi hatırlasın..."
  Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz SuLTaN'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.12.2009, 19:48   #2
Çevrimdışı
**EMEL**
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yeşilçam'da " Kötü İnsan" Karakterleriyle Tanınan Ünlü Oyuncular

Alıntı:
Avcı henüz 15 yaşındayken o zamanlar evli olan Alp Akşiray ile tanıştı. Akşiray eşinden boşandı, Avcı da yaşını büyüttü ve evlendiler.
Bak sen şu Suzan Avcı'ya gerçek hayattan stajlıymış zaten yuva yıkmaya

aslında daha çok var kötü adamlardan özellikle Turgut Özatay onu bende hiç sevmezdim sonra Bilal İnci ...

aslında böyle bir konu vardı sitede nerelerde acaba

Teşekkürler Sultan merakla okudum sonuna kadar çok güzeldi...
__________________
Hayat dediğiniz 1 çay
İnsan ise sadece 1 şeker
Karıştırdıkça hayattan tat aldığını sanırsın
Oysaki;
Hayatın seni erittiğini çay bitince anlarsın..




  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz **EMEL**'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.12.2009, 19:50   #3
Çevrimdışı
Pitsy
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yeşilçam'da " Kötü İnsan" Karakterleriyle Tanınan Ünlü Oyuncular

çoğu gitti belkide hepsi gitmiştir güzel hatırlatma emeğine sağlık sultan
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.12.2009, 22:57   #4
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yeşilçam'da " Kötü İnsan" Karakterleriyle Tanınan Ünlü Oyuncular

İçlerinden rolünün hakkını en güzel veren rahmetli Aliye Rona idi.


Teşekkürler Sultan.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.11.2015, 22:41   #5
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yeşilçam'da " Kötü İnsan" Karakterleriyle Tanınan Ünlü Oyuncular





Önder Somer





Asıl soyadı baba mesleği döşemecilikten gelme olan Döşer'dir. 1937 yılında doğmuş olan oyuncu Türk sinemasındaki en yakışıklı kötü adamlardan biridir. Zarif, kültürlü ve düzgün görüntüsüyle jönlerin hem düşmanı hem de rakibidir. Esas kadınla ilişki yaşayan ve onu etkileyen az bulunan kötü adam tiplemelerinden biridir. İlişkilerinin sonu genelde hüsranla biter ve filmin sonunda kaybeden karaktere dönüşür. 60-75 yılları arasında onlarca filmde oynayan oyuncu, Türk sinemasında seks filmleri döneminin başlamasıyla sinemadan uzaklaşmıştır. 1997 yılında geçirdiği trafik kazasıyla hayatını kaybetmiştir.





Coşkun Göğen




1946 yılında doğmuştur. Türk sinemasının hatta dünyanın nadide kadrolu tecavüzcülerinden biri olan Coşkun, bakımsız sakalları, kel kafası ve pis bakışlarıyla izleyenlerin gönlünde taht kurmuştur. Antalya doğumlu oyuncu, 1972 yılında ''Asi Gençler'' filmiyle başladığı oyunculuk kariyerini genelde yan, kötü karakterlerle sürdürmüş, buna rağmen Türk sinemasında oynadığı tecavüzcü rolleriyle kendine hatrı sayılır bir yer edinmiştir.






Hayati Hamzaoğlu





İlkokul'dan sonra, kunduracılık, dökümcülük, kuyumculuk gibi değişik işlerde çalışan Hamzaoğlu, sanat hayatına 1953 yılında yardımcı oyuncu olarak başlamıştır.






Hikmet Taşdemir





1942 Erzurum doğumlu oyuncu, 1971 yılında Yılmaz Güney filmlerinde oynayarak başlamıştır. İlerleyen zamanlarda bir çok aksiyon ve komedi filminde kötü karakterleri canlandıran Taşdemir, ciddi ve sert duruşuyla hem komik hem tehditkar görünmeyi başarmıştır. Mardinli Arif (Umudumuz Şaban), Gaddar Kerim (Korkusuz Korkak), Sihirbaz (Dünyayı Kurtaran Adam), Kara Mustafa (Asiye Nasıl Kurtulur), Vasilyos (Battal Gazi'nin Oğlu) gibi karakterlere can veren oyuncu, günümüzde televizyon dünyasında da çeşitli dizilerde rol almaktadır.





Hüseyin Peyda





1920 doğumlu, 50'li yıllardan itibaren sinema dünyasında oyunculuk, yazarlık ve yönetmenlik yapmış olan Hüseyin Peyda yine Türk sinemasında unutulmayacak kötü karakterlerinden biri olarak yer alır. Delici bakışları, mavi gözleri ve sert yüz hatlarıyla kötü adam karakterine uygun bir tipi olan oyuncu oynadığı onlarca filmden kazandıklarını yine kendi yazdığı ve yönettiği filmlere harcayan bir sinema sever olarak biliniyordu. Genellikle acımasız, hain ve kötü karakterleri canlandıran oyuncu üzerine tam oturan tiplemeleri tipik sakalı ve sert bakışlarıyla birleştirdiğinde eşi benzeri bulunmayacak kötü oyunculardan birine dönüşüyordu. 1990 yılında akciğer kanserinden öldüğünde arkasında 70 yıllık koca bir ömür ve 40 yıllık uzun bir sinema geçmişi bırakıyordu.





Kazım Kartal






1936 doğumlu oyuncu, 1964 yılında başladığı oyunculuk kariyerini 2003 yılındaki ölümüne kadar sürdürmüştür. 70'li yıllarda yükselen erotik film furyasının önde gelen isimlerinden olan Kartal, 90'lı yıllarda da televizyon dizilerinde rol almıştır. Türk sinemasının önemli kötü adamlarından biridir




__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.11.2015, 23:04   #6
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yeşilçam'da " Kötü İnsan" Karakterleriyle Tanınan Ünlü Oyuncular

Film izlerken, bunları boğasım gelirdi


Düzenleme için teşekkürler Başakca.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.11.2015, 23:30   #7
Çevrimdışı
Sami
Düz Adam

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yeşilçam'da " Kötü İnsan" Karakterleriyle Tanınan Ünlü Oyuncular

Ahmet Danyal Topatan - Camoka.

Gerçek Camoka karakteri.

Gerçek kötü. *

Karaoğlan - Altay' dan gelen yiğit, 1965 - Camoka karakteri.

Karaoğlan - Camoka' nın intikamı, 1966 - Camoka karakteri.

Tarkan Camoka' ya karşı - 1969 - Camoka karakteri.


Gerçek oyuncu, gerçek kötüydü.

Allah rahmetini esirgemesin, güzel günler paylaştı bizimle..


.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Sami'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
karakterleriyle, kötü insan, tanınan, yeşilçamda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.