Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Görsel ve İşitsel Sanat Yapıtları > Sinema Haberleri

Sinema Haberleri Repliğinden tiradına, rolünden oscarına, sanatçılardan haberlere


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 08.03.2014, 00:12   #1
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yasaklı Nymphomaniac İstanbul Film Festivali’nde






Değerlendirme ve Sınıflandırma Kurulu tarafından Türkiye’de vizyona girmesi yasaklanan Nymphomaniac; 33. İstanbul Film Festivali’nde seyircisiyle buluşacak.

Geçtiğimiz ay gerçekleşen İf İstanbul’da gösterimi yapılan, Lars von Trier’in son filmi Nymphomaniac’ın ilk bölümünün 14 Mart’ta vizyona girmesi beklenirken, Değerlendirme ve Sınıflandırma Kurulu’nun dün verdiği “Filmin ticari dolaşım ve gösterime sunulması Kurulumuzca oyçokluğu ile “uygun” bulunmamıştır.” kararı ile filmin Türkiye’de gösterime girmesi yasaklanmıştı.

Filmin gösterime girmesini yasaklayan Değerlendirme ve Sınıflandırma Kurulu’nun gerekçeli kararı şu şekilde:


Bugün öğleden sonra gelen bir haber ise filmi izlemek isteyenleri biraz da olsa umutlandırdı. Radikal gazetesi’nin haberine göre filmin Türkiye dağıtımcısı Umut Sanat’tan Yusuf Karabol filmi İstanbul Film Festivali’ne verdiklerini açıkladı. Karabol’un Radikal gazetesine yaptığı açıklama şu şekilde:

“Filmin +18 yaş sınırı alarak vizyona gireceğini düşünüyorduk. Çünkü daha önce ‘Mavi En Sıcak Renktir’ ve Kim Ki Duk’un yönettiği ‘Acı’ gibi tartışmalı filmler geçmişti kuruldan. Ne yazık ki net bir kriter yok bu konuda.

Kuruldaki o andaki kişilere bağlı. A kişileri olunca geçiyor, B kişileri olunca geçmiyor. Kurul filmin blurlanmış halini izledi. Ona rağmen geçmedi. Biz Türkiye’de penetrasyon ve oral seks sahnelerinin sorun yaratacağını filmin yapımcılarına iletmiştik. Onlar da bu sahneleri blurlayıp bize göndermişti. Yasağın kalkması için mahkemeye mi başvururuz yoksa başka alternatifler mi gündeme gelir şimdilik bir şey diyemiyorum. Bundan sonra atacağımız adımları, filmi Türkiye’de birlikte dağıtacağımız Özen Film’le yapacağımız görüşmelerden sonra belirleyeceğiz.

Ama filmi İstanbul Film Festivali’ne verdik, orada seyirciyle buluşacak.”

5-20 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan 33. İstanbul Film Festivali’nde gösterilecek olan Nymphomaniac ve Nymphomaniac: Volume II ’yi izleyebilirsiniz.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
festivali’nde, film, istanbul, nymphomaniac, yasaklı, İstanbul


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.