Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Görsel ve İşitsel Sanat Yapıtları > Sinema Haberleri

Sinema Haberleri Repliğinden tiradına, rolünden oscarına, sanatçılardan haberlere


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 21.10.2009, 00:31   #1
Çevrimdışı
LoDoS
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Son Ders

Son Ders

Yurt disindan gelen bir Türk ögretim görevlisinin (Saffet Hoca) üniversiteli gençlere ögretecekleri, okuldaki müfredatla sinirli kalmayacaktir. Oysa iddiasizdir bu yeni hoca; “Ilk dersimiz kimsenin buradan alinacak derse ihtiyaci olmadigi” diye baslar. Ancak ögrencilerin ve özellikle de bir tanesinin onu fark etmesi ile bambaska bir dünya açilir önlerinde. Saffet Hoca’nin, geçmisinin açiga çikmasiyla birlikte Üniversite ögrencisi Ulas (Kaan Urgancioglu) ile hayati garip bir sekilde kesisir.

Ferhan Sensoy, Son Ders için dram agirlikli bir rolde izleyici karsisina çikiyor. Filmin senaristi ve yönetmeni Ugur Yagcioglu, Ferhan Sensoy’un rolünü söyle degerlendiriyor : “Bu filmde Türkiye’nin en önemli komedyenlerinden biri olan Ferhan Sensoy komik olmayan bir rolde karsimiza
çikiyor. Oynadigi karakterin ufak tefek eglenceli durumlari var ama genel olarak filmde, bu güne kadar tanidigimiz Ferhan Sensoy oyunculugundan bambaska bir Ferhan Sensoy’la karsilasacagiz.”

Son Ders, komediyle harmanlanmasina ragmen, ciddi bir film. Kusaklararasi iliskileri masaya yatirirken, üniversite egitim sistemini de ele aliyor. Filmde üniversite hocasi, klasik bir ögretmenden farkli bir portre çiziyor. Ilk basta çok da ideal gözükmüyor ve ögrenciler onu hem anlamiyorlar hem de tedirgin oluyorlar. Saffet hocanin bilinmeyenleri daha sonra ortaya çikiyor.

SON DERS’de usta oyuncu Ferhan Sensoy’un yani sira Kaan Urgancioglu, Ege Aydan, Ece Uslu, , Durul Bazan, Ekin Türkmen, Dost Elver, Engin Hepileri, Birce Akalay, Burak Sarimola, Aylin Kontente, Neriman Ugur, Ali Yayli ve Burcu Okutulmus gibi zengin bir oyuncu kadrosu rol aldi. Filmin senaryosunu Mustafa Ugur Yagcioglu yazdi, yönetmenligini ise yine Mustafa Ugur Yagcioglu ve Iraz Okumus yapti.

Sezonun en iddiali Türk filmi olan “SON DERS” bu günün askinin, üniversite hayatinin, kusak çatismasinin, önceki kusak tarafindan duyarsizlikla suçlanan gençligin nedenlerinin hem eglenceli, hem de hüzünlü bir hikayesi. Son Ders, sadece bu günün gençliginin degil, 80 öncesi ve 70’li kusagin da bu gün geldigi son noktanin söz aldigi bir film.

Eklenti 139
Eklenti 140
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ders


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.