Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Görsel ve İşitsel Sanat Yapıtları > Sinema Haberleri

Sinema Haberleri Repliğinden tiradına, rolünden oscarına, sanatçılardan haberlere


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 28.05.2012, 18:21   #1
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ah! Ne Tatlı Savaş ( Sinema )

Pera Film, 2 Mayıs – 24 Haziran 2012 tarihleri arasında, Pera Müzesi’nde sergilenen Goya, Zamanının Tanığı, Gravürler ve Resimler sergisine paralel film gösterimlerine Ah! Ne Tatlı Savaş; Sinema, Savaşın Felaketlerine Yoğunlaşıyor programı ile devam ediyor.

Program savaş konusuna ve savaşın yıkımlarına odaklanıyor. Bu serginin de bir parçası olan Goya’nın gravür serisi Savaşın Felaketleri, savaşı zaferden tamamen azade bir biçimde gösteriyor; savaşın bu görsel ifadesinde şövalyece teselliler yok, din merhametsiz ve kederin sonunda kimse günahlarından arınmıyor.

Bu gravür serisine paralel olarak seçilen filmler de sinemanın savaşa mahsus her türlü felaket etrafında şekillenen başyapıtlarından oluşuyor. Savaş hikayeleri, tarihin çeşitli hayati ve anlamlı olaylarından alınmış: Amerikan İç Savaşı, 1905 Rus İhtilali, Birinci Dünya Savaşı, İspanya İç Savaşı ve İkinci Dünya Savaşı. Program, muhteşem anlatı ve teknik başarılara sahip çığır açıcı öyküleme yöntemlerini içeriyor ve savaşın sebep olduğu şiddet, trajedi, felaket ve kayıpları ortaya seriyor.


Ah! Ne Tatlı Savaş

Yönetmen / Richard Attenborough

Oyuncular / Wendy Allnutt, Colin Farrell, Malcolm McFee, Colin Redgrave, Ian Holm


İngiltere / 1969, ’, renkli


İngilizce, Türkçe altyazıyla

Joan Littlewood's Theatre Workshop’e ait ünlü bir sahne oyunundan uyarlanan bu film, Birinci Dünya Savaşı’nın türlü çılgınlıklarını aktarıyor. Film, hayali bir aile olan Smith’ler hakkındaki vinyetler ile en etkili unsurlarını sergiliyor: genellikle yurtsever tonlardaki savaş şarkıları ve Birinci Dünya Savaşı’nın başlıca figürlerine ait gerçek sözler.

Sonraki yıllarda Gandhi ve Chaplin’in hayatları üzerine film yapan Richard Attenborough, bu ilk yönetmenlik denemesinde İngiliz oyuncular arasından Olivier, Gielgud ve Richardson’ın da bulunduğu sarsıcı bir oyuncu kadrosu oluşturmuş. John Mills gelmiş geçmiş en dik kafalı generallerden biri rolünde, binlerce şehit sayesinde kazanılmış toprakların neşe içinde ölçümünü yapıyor. Bu filmde ironik ve sinsi biçimlerde kullanılmış olan, aslında cephede dökülen kanların üstünü örten bu şen vatansever şarkılar da tarihi olarak hayranlık uyandırıcı cinsten.

Yer : Pera Müzesi Oditoryumu

Tarihler: 09 Haziran 2012 Cumartesi ~ 24 Haziran 2012 Pazar
9 Haziran Saat: 14.00, 24 Haziran Saat: 14.00
Adres: Meşrutiyet Cad. No: 65, Tepebaşı İstanbul

Nereden Alınır: Pera Film gösterimleri indirimli müze giriş biletiyle izlenebilir.

Telefon: 0212 334 99 00

Fragman

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
sinema


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.