Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Görsel ve İşitsel Sanat Yapıtları > Sinema Haberleri

Sinema Haberleri Repliğinden tiradına, rolünden oscarına, sanatçılardan haberlere


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 08.10.2012, 00:27   #1
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Başladı



49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali yarışma filmleri, ünlü konukları, muhteşem açılış töreni ve onur ödülleri ile başladı. Antalya Cam Piramit'te yapılan galaya yoğun yağmura rağmen halkın ilgisi büyüktü. Gecenin sunuculuklarını İlker Aksum ve İclal Aydın yaptı.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKSAV Şeref Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın konukları karşıladığı resepsiyonla başlayan ve daha sonra Yekta Kopan ve Dilara Gönder’in sunumuyla NTV tarafından canlı yayınlanan “kırmızı halı” seremonisiyle geçilen törenin açılışını festivalin onur konuğu Türkan Şoray ile Başkanı Mustafa Akaydın birlikte gerçekleştirdi. Bu yıl Sanatta Sosyal Sorumluluk Onur Ödülü’ne layık görülen Türkan Şoray’a ödülünü, Başkan Akaydın verdi.

Kariyerinde ilk ödülünü yine Altın Portakal Film Festivali'nde alan Şoray, Türk sinemasında son dönemde uluslararası alanda beğeni toplayan çok önemli yapımlar gerçekleştirildiğine dikkati çeken Şoray, bu gelişmede Uluslararası Altın Portakal Film Festivali’nn büyük katkısı olduğunu vurguladı. Başkan Akaydın ise Antalyalılar adına ‘Türk sinemasının sultanını’ ağırlamak ve ödüllendirmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.


Festivalin Onur Ödülleri ise yönetmen Duygu Sağıroğlu, yapımcı Necip Sarıcı, oyuncular Güler Ökten, Salih Güney, Meral Zeren ve Macar yönetmen Istvan Szabo'ya; Sinema Emek Ödülü ışık şefi Erol Batıbeki'ye; Yıldırım Önal Anı Ödülü ise Işık Yenersu'ya takdim edildi. Sinema yazarı ve şarkıcı Ömür Gedik de ünlü filmlerin müziklerinden seçme performanslarıyla geceyi renklendirdi.

Festival konukları da yavaş yavaş gelmeye başladı. Sinema dünyasının usta isimlerine evsahipliği yapan festivalin konukları arasında düm Ulusal Juri Başkanı Hülya Avşar, Uluslararası Jüri Başkanı Istvan Szabo, Nuri Alço, Selda Alkor, Levent Ülgen, Attilla Dorsay, jüri üyelerinden Selçuk Yöntem ve onur konuğu Türkan Şoray gibi isimler vardı.

Dün AKM Film Gösterimleri kapsamında Reis Çelik’in “Lal Gece” isimli ödüllü filmi de seyirci ile buluştu. Yönetmen Reis Çelik ve başrol oyuncularından İlyas Salman’ın katılımıyla gerçekleştirilen gösterimden sonra oyuncular ve yönetmen AKM önündeki söyleşi çadırında Antalyalı sinemaseverler ile buluştu.


  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
film


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.