Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Bir Yudum İnsan > Sosyal Bilimler

Sosyal Bilimler Sosyoloji, felsefe, hukuk


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 03.02.2014, 14:11   #1
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Evlilik mi, Evcilik mi?





Evliliğin, tek taşı parmağına takıp amaçsızca elini bir o yana bir bu yana sallamak olduğunu sananlara..

Hiç patırtı gürültü olmayan bir ev, şen kahkahaların uçuştuğu bir ortam, elele göz göze izlenen filmler, heyecanlı günler ve her gün sevişmeyi hayal ediyorsan sakın ama sakın evlenme. Çünkü o evlilikte değil, evcilikte olur.

Hayallerimizde hep çok güzel evlilikler vardır hatta özeniriz ya başkalarının hayatlarına. Hadi söyleyin, hangimiz o ünlü eski mankenin evliliğini kıskanmadık ki? Kendisi o güne kadar yaşadığı sansasyonlar hakkında konuşanların ağzını kafam kadar tektaşıyla kapatmıştı. Evlendikten sonra blazer ceket ve beyaz gömlek giyince içine bir kraliçe kaçmıştı. Bir asalet, bir zenginlik, bir hanımefendilik, bir aşktan geberiyoruz ve çocuklarımızla anormal mutluyuz pozları. Bir onların çocukları mükemmel zaten anasını satayım. Analarının karnından tuvalet eğitimi dahi alarak çıktıkları iddia edilmiştir bu çocukların. Her spora yatkındırlar, ellerine aldıkları her enstrümanı çalarlar, espri kabiliyetleri vardır, giyim kuşam konusunda bilinçlidirler, hamburger yemezler ve akşam sekiz dedin mi mışıl mışıl uyurlar. Anne ve babaları da akşamüstü spor yaptıktan sonra birer salata yiyip kucak kucağa film izlerler. Bu birbirlerine asla ses yükseltmeyen ve haftada en az yedi kere sevişmeden o haftaya hafta demeyen çifti açıkçası zaman zaman hepimiz kıskanmışızdır.

Annenin kucağında bir minik oğlan ve babanın kucağında kendisine aşık ufak bir kız olan dört kişilik bir mutluluk karesi birçok kişinin hayalini süsler. En azından benimkini süsler işte. Ama evdeki hesap çarşıdakine uymaz diye boşa dememiş atalarımız.

Bazen hiçte hayal ettiğin gibi olmayabilir. Evet tek taş, beş taş, çok taş her bir model takınız tokanız olur ama akşam masaya taşlar konulup yenmez.
Bulaşıkları da yan komşu yıkamaz. Sevgili kızlar annenizin evinde yapmadığınız ne varsa yapmaya hazır olun. Mesela işten eve geldiğinizde odayı dağınık görmemek için sabah göz kapağınızı kaldırdığınız dakika yatağı kapatmaya çalışırsınız. Dur bir havalansın, yok, çünkü vakit yoktur. Yemek, bulaşık, çamaşır, ütü, temizlik, market alışverişi, öz bakım, kocana bakım, üvey evlada dönmemesi gereken romantizm ve işe gitmek.. Kadınlık saçını süpürge etmektir der anneler, etmeliyiz. Hele en trajikomik olanı da evli olduğunuzu ilk nereden anlarsınız biliyor musunuz?

Balayından döndüğünüzde valizden çıkanları çamaşır makinesine koymanız gerektiği gerçeğiyle yüzleşince.. O kocaman valizi boşaltmanız ve evet yıkamanız gerekir. Hatta asmakta lazımdır ve acı final: Ütü. Yalan olmasın artık tabii ki bunun için yardım aldığınız bayanlara teşekkür ediyorsunuz ve ütüyü ellerinden öpmesi için bir köşede biriktiriyorsunuz.

Evinde yumurta kıramayanlar bir anda şef olur. Onu da denemeliyim bunu da pişirsem mi derken elleriniz bazen domates kokmaya başlar. Bunu severek yapanlar için sorun yok ama bunu beceremeyenler yemek siparişi vermeye başlayıp bir anda enteresan kilolar almaya başlarlar. Aslında daha akıllı olan kadınlar kendilerini çok yıpratmayanlardır çünkü sen bunları yaptıktan sonra sana odunun biri ‘’Bunu senden isteyen mi var ki ne gerek var bu kadar uğraştın ki’’ der.. Evle ilgili her şeyi kusursuz ve eksiksiz yapmaya çalışırsın, alkış beklersin ama alkışlayan genelde sadece annen olur.

Kendini paraladığı için çok takdir göreceğini, daha çok sevileceğini düşünenlere de tavsiyem şimdiden bir bardak soğuk su içiniz, hararetli günler yakındır.


Lili Bardavit /Yasemin Candemir


__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.02.2014, 15:46   #2
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Evlilik mi, Evcilik mi?

Başlık mükemmel Tek kelimeyle bekarlık sultanlıktır... Bunu bilir bunu söylerim...

Paylaşım için teşekkürler Canan..
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.02.2014, 17:13   #3
Çevrimdışı
Liaaa
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Evlilik mi, Evcilik mi?

Sorumluluğunu ve kendini bildiğin gibi yaşarsan evlilik, karşılıklı anlamsız bir şeyler başladı mı evcilik kanımca.

Önemli bilgiler için teşekkürler Canan.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
Çünkü, evcilik, evlilik, için, olur


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.