Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Bir Yudum İnsan > Sosyal Bilimler

Sosyal Bilimler Sosyoloji, felsefe, hukuk


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 09.01.2016, 13:55   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Çocuk Gelinlerin Dramı

Çocuk Gelinlerin Dramı


Siirt Pervari'de 11'inde gelin edilen, 12'sinde anne olan, 14'ünde ölü bulunan Kader Erten'in dramı...
Peki oyun çağında evlendirilen çocuklar ne diyor?

Çocuk gelinler, kabus dolu o günleri anlattı...


'16'sında oğlumu kucağıma aldım'
15 yaşında evlendim. Korkunç bir şey. Tanımı yok. Büyük bir ailenin içine giriyorsun, nasıl davranacağını bilmiyorsun. Kız istendiği zaman derler ki "Yaşı küçük olsun eğitelim." Mesela ben erkeklerin önünde ayağa kalkıldığını bilmiyordum. Bilmediğim için ilk tokadımı yedim. 16 yaşımda oğlumu kucağıma aldım. 23 yaşındayım, eşim vefat etti. (T.-Diyarbakır)


'Balkondan oyun oynayanları izliyordum'

''17 yaşında evlendim. Eşim askerdi. Dışarı gitmek zorundaydık. Kars'tan sonra İstanbul. 18 yaşında anne oldum. Genç kızlara bakar özenirdim. Bir gün eşim geldi, yemekten sonra televizyon izlemeye başladık. Sokakta mahallenin genç kızları toplanmış oyun oynuyorlar. Balkondan izliyorum. Eşim oyun oynayanlara nasıl baktığımı görmüş, "Oynamak ister misin?" diye sordu. O kızıma baktı, ben oyun oynamaya gittim. Eşim her zaman çok destek oldu. Herkes benim kadar şanslı değil. (N.-Amasya)



Fırına giderken çocuklar beni kovalardı'

10 yaşında Gaziantep'e gelin gittim. Fırına giderken çocuklar beni kovalarlardı. "Küçük gelin" diye bağırırlardı. Elimle çamaşır yıkardım. Kaynanam beni döverdi. Kaynım ben ekmek yaparken karnıma bıçak soktu. Sonra kapıyı üstüme kilitleyip çıktı. Kayınbabam ata bindirip hastaneye götürdü. Bana sorular sordular. "Nasıl oldu?" dediler. "Kış kabağı keserken oldu" dedim. Mahkemeye gönderdiler. Savcı ve hakim bana sordular, istekli mi evlendin yoksa zorla mı evlendin? İki kolumu mühürlediler. Diyarbakır heyetine gittik yaşımı büyütmek için, yoksa kocam hapse girecekti. Sonra eve döndük. Daha yaram iyileşmeden işe başladım. (Z.E.- Mersin)


'12'sinde tanımadığım biriyle evlendirdiler'
''Babam beni 12 yaşında gelin etti. Kocam 20 yaşındaydı. Hiç görmemiştim onu. Beni götürdüler, "Bu kocan" dediler. Tanımam etmem. 20 sene onun yanında kaldım. Vay olmaz olaydı, acı çok. (D. Nevşehir)

'Babam sabah kalktı hadi kocana gidiyoruz dedi'

''Biz karar veremiyoruz, bizim dilimiz yok. Babamız ne derse o olacak. Sabah kalktı, hadi gidiyoruz. Nereye gidiyoruz? Kocana. Affedersin cinsel ilişkiyi bile bilmiyordum. (A.-Van)

'Herkes okula giderken beni gelin ettiler'
''13 yaşında, herkes okula giderken ben de 30 yaşında bir adamla evlendirildim. Gittiğim kişiyi babam gibi gördüm. Hiçbir gün onun yanına yaklaşamıyordum. Gece olduğu zaman çok korkuyordum. Odasına bile giremiyordum. Her zaman baba gözüyle baktım ona. Hala da o psikolojimi üstümden atamıyorum. (A.-Van)


'Babamı değiştirmek isterdim'
''Hayatımda değiştirmek istediğim tek bir şey var, o da babam. (Lise öğrencisi-Diyarbakır)

'Top oynarken, damat yaptılar'
''14 yaşında evlendim. Eşim 16 yaşındaydı. Dışarıda top oynarken, "Gel düğün yapıyoruz" dediler. (Edirne- Erkek, STK yöneticisi)

'Sınavı kazandığım gün evlendirilmiştim'

''14 yaşındayken babam, kendi kardeşinin çocuğuyla beni nişanladı. Ameliyata giriyordu. "Ölür kalırsam kız size emanet" demiş. Onlar da geldiler istediler. Ama ben okumak istiyordum. Üniversite sınavlarına girdim, sınavı kazandığımı evlendiğim gün öğrendim. 17 yaşındaydım. (Ş.- Kırıkkale)
...................
......................
Kaynak


__________________
  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.01.2016, 14:42   #2
Çevrimdışı
Damon
Ne Mutlu Türk'üm Diyene
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Çocuk Gelinlerin Dramı

Allah sebep olanların belasını versin ... Onları karı diye alanların da belasını versin ... O erkekleri zorla evlendirenlerin de belasını versin ... O babaların, kayınların, kaynanaların, emniyetten çaktırmadan yardım istemeyen annelerin de Allah belasını versin ... Hatta bu yaşam şeklini benimseyenleri Allah komple yoketsin ...
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Damon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.01.2016, 14:50   #3
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Çocuk Gelinlerin Dramı

Neden PKK'ya katılan kadınların çokluğunu sorguluyorsunuz? işte bir sebeb de bu.

Devletin "silah" (!) gücüyle orda olacağına "medeniyet" gücüyle orda olsa zaten PKK'da olmazdı. Çocuk gelinler, berdeller felanda olmazdı.
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.01.2016, 15:19   #4
Çevrimdışı
alkanaga
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Çocuk Gelinlerin Dramı




Çocuk gelin sorunu, ülkemizin kanayan yarasıdır. İslam'a uygun olduğunu söyleyen "yobaz" kafaların bu söylevlerinin üzerine 12 yıllık kesintili eğitim (4-4-4) sistemiyle tavana vurmuştur maalesef.Üniversiteler, eğitim alanının örgütlü gücü olarak sendikalar (Eğitim-Sen) 4+4+4 düzenlemesinin; bilimsel olmadığını, ideolojik yaklaşımla hazırlandığını, piyasacı bir düzenleme olduğunu, bilimsel dünyevi eğitim aleyhine ve uhrevi (teolojik-dinsel) eğitim lehine atılmakta olan adımların, eğitimin mevcut olumsuz niteliklerini derinleştireceğini, eğitim hakkının yurttaşlık hakkı olmaktan çıkarak, ticari bir emtia, bir “pazar malı” konumuna geleceğini vurguladılar. Başta gelen özelliği olarak sermayeye ucuz vasıflı işçi ve teknik eleman yetiştirmeyi garanti ederek, eğitim alanını “Ulusal İstihdam Stratejisine” uyarlamak isteyen düzenlemenin maddeleri incelendiğinde, itirazların yerinde olduğu anlaşılıyor. Ancak üniversitelerimizin, eğitim sendikalarının böylesi yaşamsal bir saldırıya karşı çıkardıkları ses, bu düzenlemeyi geri püskürtecek bir örgütlülük gücünde değil! 4+4+4' lük sistem ile bir yurttaşlık hakkı olan eğitimin kamusal niteliği maalesef ticari bir yaklaşımla yeniden biçimlendirmiş olmaktadır(Rıza Evrek, Özgürlük Dünyası Dergisi).






2010-2013 yılları arasında bile son 3 yılda 18 yaşını doldurmadan evlenen erkek sayısı 5 bin 763... kız çocuklarında bu sayı 128 bin 866 civarında.

Çocuk haklarına dair sözleşmeye (20 Kasım1989) göre ise çocukların aileleri tarafından istismar ve ihmalden korunma, eğitime erişim ve kendileri ile ilgili konularda görüşlerini dile getirme gibi hakları vardır.
Çocuk gelin evlilikleri kız çocuklarını eşlerine daha bağımlı hale getirmekte ve yaşadıkları olumsuzluklara bir yenisini eklemektedir. Ayrıca toplumda kadın ve erkekler arasında var olaneşitsizlik, bu nedenle, daha da pekişebilmektedir.
TÜİK verilerine göre Türkiye’deki tüm evlenmeler içindeki çocuk gelin oranının %28-%35 olduğu ve mutlak sayısının 181.036 olduğu yönünde ifadelerbulunmaktadır. Basında yer alan bu haberlerin, kamuoyunda farklı ve yanlış yorumların yapılmasına neden olduğu görülmüştür

(bkz.:http://www.tuik.gov.tr/duyurular/duy...m_source...utm).







Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılında yapılan resmi evlilikler içinde 16-17 yaşında 34 bin 629 kız çocuğunun evlendirildiğini açıklamıştır.
TÜİK, 2014 yılında yapılan resmi evliliklerdeki çocuk gelin sayısını açıkladı. Açıklamada, 2014 yılında cinsiyete göre evlenen çocukların 34 bin 629’u kız, bin 670’i ise erkek çocuktan oluştuğu bildirildi. Evlenen çocukların toplam evlilikler içindeki oranı da kız çocuklarında yüzde 5,8 iken, erkek çocuklarda ise yüzde 0,3 olduğu tespit edilmiştir.
2014 yılında Türkiye’de bölgelere göre evlenen çocuklar incelendiğinde de İstanbul’da 2 bin 861 kız, 102 erkek, Batı Marmara’da bin 190 kız, 109 erkek, Ege’de 3 bin 633 kız, 222 erkek, Doğu Marmara’da bin 807 kız, 125 erkek, Batı Anadolu 2 bin 814 kız, 125 erkek, Akdeniz’de 5 bin 215 kız, 146 erkek, Orta Anadolu’da 3 bin 340 kız, 111 erkek, Batı Karadeniz’de 2 bin 47 kız, 153 erkek, Doğu Karadeniz’de 705 kız, 43 erkek, Kuzey Anadolu’da bin 908 kız, 76 erkek, Orta Anadolu’da 2 bin 725 kız, 140 erkek, Güneydoğu Anadolu’da 6 bin 384 kız, 318 erkek çocuk evlendiği tespit edilmiştir

(bkz. https://www.sadecegercekler.com.tr/g...n-cocuk-gelin/).
__________________
Sevmekten asla vazgeçmeyin. Sevgisiz bir hayat amaçsız, anlamsız olur.
Alkanaga
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz alkanaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.01.2016, 15:49   #5
Çevrimdışı
alkanaga
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Çocuk Gelinlerin Dramı

www.youtube.com/watch?v=wUfQKp01zAQ
__________________
Sevmekten asla vazgeçmeyin. Sevgisiz bir hayat amaçsız, anlamsız olur.
Alkanaga
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz alkanaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.01.2016, 16:36   #6
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Çocuk Gelinlerin Dramı

Videoyu, nefretle izledim. Be akıl yoksunları, eğer bir kız çocuğu, 9 yaşında buluğa ermiş ise evlenmede bir sakınca yoktur diyen insan bozuntuları....

Bunu mantığınız alıyor mu? Sizin aklınız fikriniz sadece cinsel ilişkide mi? O çocuğun psikololijisinin ne hale geleceğini hiç düşünmez misiniz...

Damon'un dediklerinden olsun sizin gibilere.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.01.2016, 18:38   #7
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Çocuk Gelinlerin Dramı

Sevgili @Canan,
Bu (İnsanlığın yüz karası) pedofilik (sübyancı) kişiler için ne kadar hakaret edilse azdır.
Bu nedenle @Damon'un isyanına katılmamak mümkün değil.
Ama, 'Küçükyaşta evliliğe İslam dinince engel yok ve Peygamberimiz de küçük yaştaki (Ayşe) ile evlenmiş.'' sözcüklerinin arkasına sığınan bir takım (insan müsvetdesi) kişiler, AKP'den aldıkları destekle hala kendileinin taşıdığı hastalığı, topluma yaymaya devam ediyorlar.

Bunun en yakın örneği de,
''6 yaşındaki çocuk evlenebilir.''
''Çalışan her kadın fuhuşa hazırlıktır.''
sözleriyle tanınan Nurettin Yıldız’a

(Daha iki gün önce)AKP ve İHH Tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ'nde konferans verdirilmesidir. KAYNAK










Bu yobaz beyinler öylesine fütursuzca davranmaktadırlar ki; Nurettin Yıldız'ı protesto eden öğrencilere,
Ebu Yusuf Muhammed, ismiyle mesajlar yazılmış;
“Ey kafirler! Kininizle boğulun! Birgün elbet olgunlaşmış kelleleriniz leşlerinden ayrılır. Biraz sabredin.” tehditleri savrulmuştur.







Nurettin Yıldız'ın protesto edildiği dünkü etkinliğin düzenlendiği salonda AKP'liler harem-selamlık şekilde oturmuştu.






Panele girmek isteyen öğrenciler, tekbir çekip kapı önünde duvar olan AKP'liler tarafından engellendi. Öğrenciler "gericiler dışarı bilim içeri", "şeriata faşizme karanlığa geçit yok" sloganları attı. KAYNAK


__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Mediter'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.01.2016, 20:40   #8
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Çocuk Gelinlerin Dramı

Allah tümümün cezasını versinnnnnnn...

Cehennemlerde yanın...

Akılları ile bir yerleri yer değiştirmiş hayvanlar...

Tüylerim diken, diken okudum... Her birinin yaşadıklarını iliklerime kadar hissettim... Yazık ve günah...

Allah, kadınları sizler istediğiniz gibi kullanın diyemi yarattı...
Pis sapıklar...Hadım edeceksin bir tanesini ibreti alem için bakalım bir daha yapıyorlar mı...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.01.2016, 23:26   #9
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Çocuk Gelinlerin Dramı

Böyle kıt beyinlilerin Allah cezasını versin. Cehennemde yanasınız.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.01.2016, 00:57   #10
Çevrimdışı
Tntcool
Kelebek gibi uçar, arı gibi *******...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Çocuk Gelinlerin Dramı

Şeytanın CEO'su olmaya aday bu Nurettin Efendi...

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
__________________
Ey, iki adımlık yerküre
Senin bütün arka bahçelerini gördüm ben!

Nilgün MARMARA
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Tntcool'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
çocuk, dramı, gelinlerin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.