Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Bir Yudum İnsan > Sosyal Bilimler

Sosyal Bilimler Sosyoloji, felsefe, hukuk


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 31.01.2011, 01:50   #1
Çevrimdışı
adnansezer
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Question Toplumsal Yardımlaşmanın Önemi




Toplum hayatımızda birlikte yaşamanın, yardımlaşmanın, paylaşmanın önemi çok büyüktür. Bir atasözümüzde 'bir elin nesi var, iki elin sesi var' bir diğer atasözümüzde ise 'ağaç kapının demir kapıya, demir kapının ağaç kapıya ihtiyacı vardır' bu sözler gösteriyor ki halkımızın düşünce olarak dayanışma fikrinin ve olgusunu ön plana çıkarması böylece birlik ruhunun geleceğe taşınması ön görülmüştür.


Günlük yaşamımızdada aile içerisinde veya oturduğumuz apartmanda, bulunduğumuz mahallede komşuluk ilişkileri önemli günlerde hissedilir bir noktadadır. Bayramlarda bayramlaşmak, acı ve tatlı günlerimizi paylaşmak, nişan, düğün, hastalık, cenaze gibi durumlarda komşularımızın ve sevdiklerimizin acı ve tatlı anlarında yanlarında olmak insan olmanın gereğidir.

Son zamanda şehitlerimizin ve gazilerimizin geride kalanları için hamiyet perver iş adamlarımızın müteşepbüs girişimcilerin sanatçılarımızın ve diğer katılımcıların yapmış oldukları maddi ve manevi fedakarlıkları gibi teröre karşı halkımızın top yekün göstermiş olduğu birlik ve beraberlik duyguları gibi.








Komşuluk ilişkilerinde selamlaşmak, el sallamak veya bir tebessümlede olsa tatlı dil ve güler yüz hepimizin beklentileri arasındadır. Temel düşünce çevremizdeki insanlara yapabildiğimiz ölçüde faydalı olmaktır. Halk deyimiyle 'komşu komşunun hacet kapısıdır'kendisinde olmayan ihtiyaçları komşusundan ister. Bu bizim sosyal yaşam anlayışımızın temel öğesidir. Yardımlaşmanın sınırı yoktur. Zamanı ve anıda belirlenemez.Karşılıklı saygı kurallarına riayet ederek sevgi alıp sevgi vermekte bir yardımlaşmadır.Sevgi verelim sevgi alalım.








Aileden aldığımız,toplumdan aldığımız ve okuldan aldığımız eğitimin güzel düşünceye bağlı olarak içgüdüsel bir davranış biçimidir. Bunun açılımı ise maddi ve manevi yardımlaşma ve dayanışma ruhudur. Ferdin toplumsal oluşacak olan mahşeri vicdana iştirakidir.Buda görüldüğü gibi bizim milletimizde varolan yüksek bir hassasiyettir. Olumsuzluklar karşısında bir yükseliş bir irtifa'dır.' Gönülden verilene paha biçilmez' yapılan tüm ilgi ve alakanın ve yardımın karşılıksız olduğunu gönlümüzün ve vicdanımızın sesini dinleyerek ferdi olarak beynimizden inkişaf eden his ve duyguların milli iradenin oluşumunda halkımızın ve insanlarımızın bu anlamda göstermiş olduğu olumlu tepkiler çok önemlidir. Önemi asla küçümsenemez. Karşılığında hiçbir beklentide olamaz.







Yardım edenlere halkımızın huzuru güveni ve refağı için ordumuzun her kademede bulunan komutandan er ve er başlarına kadar ve devletimizin resmi otiritelerinin emniyet teşkilatımızın toplumun huzur barışı ve kardeşliği için gayret gösteren bütün kurum ve kuruluşlara yazının içeriğinde olduğu gibi davranışları birbirinden esirgemeyen tüm yurttaşlarımıza bu anlamda ne kadar müteşekkir olsak azdır.


__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz adnansezer'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.02.2011, 21:09   #2
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Toplumsal Yardımlaşmanın Önemi

Toplumsal yardımlaşma bir insana çocuk yaşta aileden aşılanacak bir davranıştır.

Ne kadar da bazen günlük hayatın içinde kendimizi unutsakta, içimize işlemiş olan bu öğreti elimizi uzatmamız gereken yerde üste çıkar muhakkak.


Teşekkürler konu için Adnansezer.

  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.02.2011, 21:25   #3
Çevrimdışı
Smyrna
Okunuşu: Simirna

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Toplumsal Yardımlaşmanın Önemi

Hayat koşullarının git gide kötü yönde seyretmesi yardımlaşmanın günümüzde eskiye oranla azalmasına neden oluyor aslında.

Fakat ne olursa olsun küçücük bir şeyi paylaşabilmenin verdiği huzur bir başkadır.

Emeğine sağlık Adnansezer.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
önemi, yardimlaşmanin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 16:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.