Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Sütlü Tatlılar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 14.07.13, 03:46   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8758
Mesajlar: 30,599
Ettiği Teşekkür: 104500
Aldığı Teşekkür: 161269
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Sütlü ve Şerbetli Hafif Ramazan Tatlıları









  • 1’er çay bardağı sıvıyağ, yoğurt ve su
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar un
  • Yarım paket kabartma tozu
Açmak için:
  • 1 su bardağı nişasta
İçi için:
  • Bir buçuk su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık
Üzerine: 100 gram tereyağı

Şerbeti için:

  • Üç buçuk su bardağı tozşeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu


Öncelikle şerbeti hazırlayın. Tozşeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ilave edip, bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan kaldırın ve soğumaya bırakın.

Derin bir kapta sıvıyağ, yoğurt, su, sirke ve yumurtayı çırpıcı ile çırpın.

Un ve kabartma tozu ilave ederek baklava hamuru kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru 16 bezeye ayırın ve üzerlerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.

Dinlenen bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın ve 8 adedinin arasına nişasta serperek üst üste koyun.

Tek bir hamur olacak şekilde incecik açın.
Üzerine ceviz ve fındık karışımının yarısını serpin ve oklavaya sararak rulo yapın. Oklavayı içinden çıkardıktan sonra su bardağının ağzıyla istediğiniz kalınlıkta ay şekli vererek kesin. Kalan 8 adet yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Tatlıları fırın tepsisine yerleştirin üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından alınca sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.


**********




  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • Bir tutam tuz
  • Aldığı kadar un

Arası için:

  • 250 gram kaymak
  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı mısır veyabuğday nişastası

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 2-3 damla limon suyu


Yumurta, sıvıyağ, süt, sirke, tuz ve unu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Üzerlerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. Her bir hamur parçasını mısır veya buğday nişastası ile baklavalık yufka gibi incecik açın ve 1 adet hamurun üzerini tereyağı ile yağlayın. Yağlanmış hamuru ortadan ikiye katlayın ve yuvarlak tarafına kaymak sürüp düz tarafa doğru rulo şeklinde sarın. Ruloyu yağlanmış fırın tepsisine gül böreği şeklinde sararak yerleştirin. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Hamurlar bittikten sonra kalan tereyağını üzerlerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip 2 taşım daha kaynattıktan sonra soğutun. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlının şerbeti çekmesi için 1 saat bekletin ve servis yapın.
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
16 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.07.13, 03:49   #2
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8758
Mesajlar: 30,599
Ettiği Teşekkür: 104500
Aldığı Teşekkür: 161269
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Sütlü ve Şerbetli Hafif Ramazan Tatlıları











Revani Hamuru için
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için

  • 2 limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 su bardağı su

Muhallebi için

  • 5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı pirinç unu
  • 8 yemek kaşığı toz şeker


Revani hamurunu hazırlamak için yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.
Hamuru için gerekli malzemeleri karışıma ilave edip iyice karıştırın.
Karışımı, yağlanmış fırın tepsisine döküp 175 derece fırında pişirin.
Soğuyunca enlemesine ikiye kesin.
Revaniyi ıslatmak için, limon suyu, şeker ve suyu karıştırın.
Her iki parça revaniyi de şerbetle ıslatın.
Muhallebi malzemelerini bir tencerede sürekli karıştırarak pişirip ılınmaya bırakın.
Yarısını ıslattığınız revanini üzerine döküp yayın.
Üzerine diğer revaniyi kapatın.
Kalan muhallebiyi üzerine yayın.
Dilerseniz üzerine rendelenmiş çikolata ve Türk kahvesi serpip servis yapın


**********







  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • 1/2 limon suyu



Yumurta ve şeker mikserle beş dakika hızlı ayarda çırpın.
Portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, yoğurt, kabartıcılar eklenerek bir kez daha mikserle çırpın.

Un ve irmik eklenerek kaşıkla karıştırın, yağladığımız yuvarlak fırın tepsisine revaniyi dökün.
160 derecede kızarana kadar pişirin.
Bu arada şerbet kaynatın ve revani pişene kadar ılıtın.
Revani fırından çıkınca şerbetleyin ve şerbetini daha güzel çekmesi için üzerine tepsi örtün.
Kaymak veya kremşantiyle servise edebilirsiniz.

__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
15 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.07.13, 03:57   #3
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8758
Mesajlar: 30,599
Ettiği Teşekkür: 104500
Aldığı Teşekkür: 161269
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Sütlü ve Şerbetli Hafif Ramazan Tatlıları






  • 3 yumurta
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 3 kahve fincanı yoğurt
  • 3 kahve fincanı irmik
  • 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
  • 3.5 kahve fincanı un
  • 2 rendelenmiş havuç
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Şeker, su ve limon suyunu bir tencereye alıp kaynatın.
Soğumaya bırakın.
Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp mikserle çırpın.
Çırpılmış şeker ve yumurtaya yoğurdu, irmiği, ayçiçeği yağını, unu, rendelenmiş havucu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

Kare ya da dikdörtgen cam fırın kabını yağlayın ve hamuru aktarın.

180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Tatlıyı fırından çıkarıp soğuyan şerbeti üzerine gezdirerek dökün.

En az 30 dakika dinlendirin.

İsteğe göre krema ve toz fıstık serpiştirip servis yapın.


**********









  • 500 gr lor peyniri
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu

Şurubu için
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • Toz Antep fıstığı


Peynire yumurta, süt, irmik, şeker, kabartma tozu, vanilya ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin.
Yağladığınız fırın kabına yayın.
170 dereceye ayarlı fırında pişirin.
Fırından alıp soğumaya bırakın.
Şurubu için tüm malzemeyi kaynatın.
Sıcakken tatlının üzerine gezdirin.
Soğuyunca toz Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
15 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.07.13, 04:00   #4
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8758
Mesajlar: 30,599
Ettiği Teşekkür: 104500
Aldığı Teşekkür: 161269
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Sütlü ve Şerbetli Hafif Ramazan Tatlıları









Muhallebisi için

  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket margarin
Üzeri için
  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • Hindistan cevizi
İçine Sarmak için
  • 16 adet kayısı
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri



Muhallebisi için verilen malzemeleri tencereye alın.
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak, kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Bisküvileri mutfak robotunda çekip un haline getirin.
Dikdörtgen fırın tepsisine un halindeki bisküviyi hiç boşluk kalmayacak şekilde eşit olarak yayın.
Muhallebiyi kaşık yardımıyla bisküvilerin üzerine yayın.
Buzdolabına kaldırıp yaklaşık 1 saat dinlendirin.
Tavuk göğsü tatlısının içine koymak için kayısıları ortadan ikiye bölün.
Kayısı ve pudra şekerini tavaya alıp kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Muhallebiyi dolaptan alıp alttaki bisküvilere yapışması için elinizle hafifçe bastırın.
Rulo olacak büyüklükte kareler kesip kenar kısmına soğuyan kayısılardan yerleştirin.
Yavaşça sararak rulo yapın ve servis tabağına alın.
Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra üzerine Hindistan cevizi serpip, nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.


**********










  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 3 çorba kaşığı tozşeker
  • 8 dilim ekmek
  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 çorba kaşığı antepfıstığı
  • Vişne reçeli



Tereyağını bir tavaya alıp eritin.
Ekmekleri ekleyip her iki tarafını kızartın.
Fazla yağını süzdürün.
Su ve pekmezi sos tenceresine alıp bir taşım kaynatın.
Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Servis tabağına ekmeklerin yarısını dizip ceviz içlerinin yarısını ekmeklerin üzerlerine serpiştirin.
Kalan ekmekleri dilimlerin üzerlerini kapatacak şekilde yerleştirin.
Şurubu ekmeklerin üzerine gezdirerek döküp yarım saat bekletin.
Servis tabağına alıp antepfıstığı, vişne reçeli ve ceviz içiyle süsleyerek servis yapın.


__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.07.13, 04:02   #5
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8758
Mesajlar: 30,599
Ettiği Teşekkür: 104500
Aldığı Teşekkür: 161269
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Sütlü ve Şerbetli Hafif Ramazan Tatlıları









Hamuru için

  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Muhallebi için

  • 5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı pirinç unu
  • 8 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • Üzüm pekmezi



Hamuru için, yumurta, zeytinyağı, kabartma tozu, un ve suyu iyice karıştırıp yoğurun.

Hamuru mutfak tezgahında açıp fırın tepsisine yayın. 175 dereceye ayarlı fırında pişirin.

Muhallebi için tüm malzemeyi bir tencerede kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

Daha önce pişirdiğiniz hamurun üzerine pişen muhallebiyi döküp fırına verin.

15 dakika kadar pişirip fırından çıkarın.

Dilimleyip servis tabaklarına alın.

Üzerlerine üzüm pekmezi döküp mevsim meyveleri ile süsleyerek servis yapın.


**********






  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 125 gr margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam kırmızı gıda boyası

İç malzeme için


100 gr fındık

Şerbeti için
  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu



Karıştırma kabına yumuşatılmış margarin, ayçiçeği yağı ve yoğurdu aktarıp karıştırın.
Üzerine un, irmik, kabartma tozu ve gıda boyasını ekleyin.
Hepsini karıştırıp hamur kıvamına getirin.
Hamuru mutfak tezgahında açın ve bir bardak yardımı ile yuvarlaklar kesin.
3 yuvarlak hamuru birbirinin üzerine gelecek şekilde yan yana yerleştirin.
Bir kere yuvarlayıp ortadan ikiye keserek ters çevirin.
3 yuvarlak parçadan 2 gül şekli elde edin.
Ortalarına birer fındık yerleştirin.
170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın.
Gül tatlıları piştikten sonra 5 dakika bekletip soğuk şerbeti üzerine dökün.


__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.07.13, 04:04   #6
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8758
Mesajlar: 30,599
Ettiği Teşekkür: 104500
Aldığı Teşekkür: 161269
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Sütlü ve Şerbetli Hafif Ramazan Tatlıları






  • 2 yumurta
  • 60 gr toz şeker
  • 200 gr irmik
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 50 gr doğranmış tuzsuz badem
  • 80 gr margarin
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı naneli çay
  • 2 tatlı kaşığı toz jelatin
  • 50 gr bütün badem
  • 2 yemek kaşığı su

Bir kapta yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın.

Margarin, irmik, kabartma tozu ve bademleri ilave edin.

2 dakika daha karıştırın.

Yağlı kağıt serili dikdörtgen fırın tepsisine dökün ve 200 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin.

Jelatin tozunu 2 yemek kaşığı su ile yumuşatın.

Üzerine 1 bardak sıcak naneli çayı dökün ve eriyinceye kadar karıştırın.

Kaseye aktarın ve buzdolabında jöle kıvamına gelinceye kadar bekletin.

İrmikli pastayı bardakların ebadında yuvarlak halkalar halinde kesin ve servis bardaklarına paylaştırın.

Bal ve suyu bir kasede karıştırın ve bardakların üzerine aktarın.

Üzerine bütün bademleri serpiştirip soğumaya bırakın.

Jöleyi küp kesip bardakların üzerine yerleştirin ve servis yapın.

**********








Hamuru için
  • 250 gram margarin
  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu
Üzeri için
  • Frenk üzümü,
  • Toz Antep fıstığı,
  • Nane yaprağı



Şerbeti için su ile şekeri tencereye alıp kaynamaya bırakın.
Kaynamaya yakın limon suyunu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
Hamuru için oda ısısında yumuşamış margarin ile unu
yoğurun.
Yoğurt, ayçiçeği yağı, yumurta ve kabartma tozunu ilave
edip tekrar yoğurun.
Üzerini temiz bir bezle örtüp 10 dakika dinlendirin.
Hamurdan parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak 10’ar cm’lik silindirler oluşturarak saç örgüsü yapın.
Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Fırının ısısını 200 dereceye çıkarıp üzerleri kızarıncaya kadar 10-15 dakika daha pişirip fırından alın.
Sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti gezdirip 1-2 saat bekletin.
Toz Antep fıstığı, frenk üzümü ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.


__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.07.13, 04:06   #7
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8758
Mesajlar: 30,599
Ettiği Teşekkür: 104500
Aldığı Teşekkür: 161269
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Sütlü ve Şerbetli Hafif Ramazan Tatlıları






Hamuru için

  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 2 adet yumurta
  • Yarım paket margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • Fındık


Hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırıp iyice yoğurun.
Hamurdan parçalar koparıp mutfak tezgahında açıp 8 cm çapında yuvarlak kalıplarla daireler çıkarın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
Kalan hamurdan 6 cm’lik kalıplarla tekrar daireler yapıp, ortalarını da daha küçük bir kalıpla ya da şişe kapağı ile çıkararak çemberler oluşturun.
Çemberleri dairelerin üzerine yerleştirip, içlerine fındık paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Şerbeti için su ile şekeri kaynatın.
Kaynamaya yakın limon suyunu ilave edip ocağı kapatın.
Soğumaya bırakın.
Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp 1-2 saat bekletip servis yapın.







  • 4 muz
  • 50 gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Servis için
  • Vanilyalı dondurma
  • Toz Antep fıstığı


Muzların kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin.
Tereyağını tavada eritip vanilya ile şekeri ekleyin ve kısık ateşte eriyinceye kadar bekleyin.
Tamamen eriyince muzları ekleyip önlü arkalı 4-5 dakika pişirin.
Servis tabağına aktarıp üzerine vanilyalı dondurma ekleyin.
Toz fıstık serpiştirip bekletmeden servis yapın.


__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.07.13, 04:09   #8
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8758
Mesajlar: 30,599
Ettiği Teşekkür: 104500
Aldığı Teşekkür: 161269
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Sütlü ve Şerbetli Hafif Ramazan Tatlıları







  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 3 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 su bardağı ceviz içi

Şerbeti İçin

  • 2,5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu


Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri mikserle 2-3 dakika çırpın.
Ayçiçeği yağı ve yoğurdu ekleyip birkaç dakika daha çırpmaya devam edin.
Ardından irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip birkaç tur karıştırın.
Hazırladığınız karışımı 1 saat kadar oda sıcaklığında bekletin.
Orta boy bir fırın kabını margarin ile yağlayın.
Hazırladığınız harcın yarısını kalıba aktarıp kaşığın tersi ile düzleştirin.
Üzerine ceviz içinizin tamamını yayın.
Kalan harcı kaşık yardımıyla cevizlerin üzerine dökün.
Fırın daha soğukken karışımı fırına sürüp fırını 150 dereceye ayarlayın. Kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Şerbeti için su ile şekeri 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Şerbeti ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyip 1 dakika daha kaynatın. Ilınması için bekletin.
Tatlı fırından çıktıktan sonra 15 dakika bekletip üzerine ılık şerbeti gezdirin.
Tatlı şerbetini çektikten sonra buzdolabına alıp 1 gece bekletin.
Tatlınızı dikdörtgen parçalara dilimleyip üzerine bolca hindistan cevizi serpin. Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.


**********









  • Yarım kilo tel kadayıf
  • 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 4 adet yumurta

Şerbeti için
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Kızartmak için
  • Sıvıyağ

Şeker ve suyu sos tenceresinde şeker iyice eriyinceye ve su koyulaşıncaya kadar kaynatın.
Limon suyu ekleyip bir taşım daha kaynatın.
Şerbeti ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Kadayıftan bir avuç kadar alıp düz bir zemine yayın.
Üzerine yatay olacak şekilde ceviz için yerleştirin.
Kenarlarından başlayıp rulo şeklinde sıkıca sarın.
Malzemeler bitene kadar işlemi tekrar edin.
Kadayıf dolmalarını yumurtaya bulayın.
Kızartma yağını iyice kızdırın ve dolmaları kızartın.
Kızaran dolmaları derin ve düz bir kaba alın.
Şerbeti üzerlerine gezdirerek döküp yarım saat bekletin.
İsteğe göre vişne reçeli ile servis yapın.



__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.07.13, 04:12   #9
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8758
Mesajlar: 30,599
Ettiği Teşekkür: 104500
Aldığı Teşekkür: 161269
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Sütlü ve Şerbetli Hafif Ramazan Tatlıları


  • 12 adet baklava yufkası
  • 1,5 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı
  • 150 gram tereyağı
Şerbeti için
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu


Şerbeti için gerekli malzemeleri tencereye alıp karıştırın.
Orta dereceli ateşte iki taşım kaynatıp ocaktan indirin.
Baklavayı hazırlamak için tereyağını kısık ateşte eritin.
Toplamda 6 adet olacak şekilde her bir baklava yufkasının üzerine tereyağı sürün.
Yağlanmış yufkaları üst üste dizip ortadan ikiye kesin.
Yufkaların uç kısmına boydan boya fıstık yerleştirin ve oklava yardımı ile rulo şeklinde sıkıca sarın.
İki kenarından ortaya doğru sıkıştırarak büzün ve oklavadan çıkartın.
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine fırçayla yağ sürün ve 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra şerbeti üzerine gezdirin ve 40 dakika dinlendirin.
10 cm uzunluğunda dilimlere bölün.
Üzerine bolca Antep fıstığı serpiştirerek servis yapın.



**********












Hamuru için
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı gül suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için
  • Yarım kilo toz şeker
  • Yarım limonun suyu
  • 2 su bardağı su
Kızartmak için
  • 2 su bardağı sıvı yağ



Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Hamuru bezelere bölüp orta kalınlıkta açın.
Açtığınız hamuru bıçakla karelere bölün.
Kareleri ortasından büzüp fiyonk şekli verin.
Yağı kızdırıp fiyonkları kızartın.
Kızaran fiyonkları tepsiye dizip soğumaya bırakın.
Şerbetini hazırlamak için toz şeker, su ve limon suyunu tencerede kaynatın.
Soğuk hamurların üzerine sıcak şerbeti dökün.
Tatlı şerbetini çektikten sonra servis yapın.


__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.07.13, 04:14   #10
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8758
Mesajlar: 30,599
Ettiği Teşekkür: 104500
Aldığı Teşekkür: 161269
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Sütlü ve Şerbetli Hafif Ramazan Tatlıları







  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı pirinç un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri


Un, nişasta ve pirinç ununu derin bir kâse karıştırın. İçine 1 su bardağı süt ekleyip topaklanmaması için iyice karıştırın.
Tencereye kalan sütü, toz şeker ve tuzu alıp karıştırın. Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamış sütten 1 kepçe alıp nişastalı karışıma ekleyip karıştırın.
Nişastalı karışımı kaynayan tencereye ekleyip iyice karıştırın.
Bir iki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Orta derinlikte bir tepsinin tabanına pudra şekerini serpin. Üzerine muhallebiyi döküp, yayın. Tepsiyi ocağın üzerine alıp her iki tarafını çevirerek pişirin.
Şeker eriyecek ve muhallebinin pişen tarafları karamelleşecektir. Pişen tatlı tepsisini içi su dolu bir tepsinin içine yerleştirin.
Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp 3 saat bekletin.

Servis yapacağınız zaman karelere bölün.


**********






Şekerpare için

  • 1 ½ Su Bardağı Buğday Unu (150g)
  • 2 Çay Kaşığı Pakmaya Hamur Kabartma Tozu (4g)
  • 1/3 Su Bardağı Pakmaya Pudra Şekeri (45 g)
  • 4 Yemek Kaşığı Tereyağı (70g)
  • 1 Adet Yumurta
  • 2 Çay Kaşığı İrmik (5g)
  • ¼ Çay Bardağı Toz Badem (10g)
  • 2/3 Çay Bardağı Antep Fıstığı (20g)
  • ½ Limonun Kabuğunun Rendesi
Şurup için
  • 4 Su Bardağı Şeker (700g)
  • 4 Su Bardağı Su (800ml)
  • ½ Limonun Suyu
Krema için
  • 1 Su Bardağı Pakmaya Pudra Şekeri (120g)
  • 1 Su Bardağı Beyaz Krem Peynir (200g)
  • ½ Limon Kabuğu Rendesi
  • İsteğe Göre 1 Çay Kaşığı Vanilya Özütü



Fırınınızı önceden 190°C ayarlayıp ısıtın.
Bir sos tenceresinde, şeker ve suyu 10 dakika kaynatın, ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyip, soğumaya bırakın.
Bir karıştırma kabına un ve Pakmaya Hamur Kabartma
Tozu’nu eleyerek aktarın. Toz badem, irmik ve tereyağını da ekleyerek parmak uçlarınızla ovuşturarak tamamen eritip karıştırın.
Kurabiye hamuru kıvamındaki hamuru 4-5 dakika yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
Ortalarına Antep fıstığı yerleştirip, önceden 190°C ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar, 15-20 dakika pişirin.
Bir sos tenceresinde şurup malzemelerini kaynatıp hazırlayın. Soğumaya bırakın.
Bir çırpma kabında krema malzemelerini düşük devirde çırpıp, soğuması için buzdolabında 30-35 dakika bekletin.
Fırından çıkarınca 5 dakika bekletip, üzerine soğuk şurubu dökün.
Arada kaşıkla şurubu üzerlerine gezdirip, üzerinde krem peynirli krema ile soğuk servis edin.
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ceviz, fındık, irmik, kabartma tozu, kakao, kaymak, limon suyu, lor peyniri, nişasta, sirkr, sıvı yağ, tavuk göğsü, tereyağ, tozşeker, vanilya, şerbetli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 00:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.