05.12.2015, 00:09
|
#3
|
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
|
Cevap: Muhallebili Kurabiye Tarifi
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Gülümsün
Muhallebili Kurabiye Tarifi
Hamuru İçin:
- 250 gr oda sıcaklığında margarin (1 paket),
- 3 çorba kaşığı yoğurt,
- 3,5 su bardağı un,
- 1 paket kabartma tozu (10 gr).
Muhallebisi İçin:
- 1,5 su bardağı süt,
- 1,5 çay bardağı şeker,
- 2,5 çorba kaşığı un,
- 1 paket vanilya (5 gr),
- 2,5 çorba kaşığı kakao.
Üzeri İçin:
Muhallebili Kurabiye Yapılışı
- Muhallebisi için; muhallebiyi bir gün öncesinden hazırlıyoruz.
- Tencereye şekeri, unu, vanilyayı, kakaoyu ve azar azar karıştırarak sütü ilave edelim.
- Orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım.
- Ertesi gün hamuru için; bir kaba margarini, yoğurdu ve kabartma tozunu koyup karıştıralım.
- Üzerine azar azar unu ilave edip yoğuralım. (hamurun kıvamı çok yumuşak oluyor)
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
- Sonra yuvarlak şekilde açalım.
- Açtığımız hamurun ortasına hazırladığımız muhallebiden bir tatlı kaşığı koyalım.
- Hamurun uçlarını birleştirip yuvarlayarak kapatalım ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 170° fırında yaklaşık 20-30 dakika pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpelim.
|
İkinci şefimiz Gülümsün den kurabiye tarifi. Hamur tatlısı ama şerbetli olmadığından hafif gibi görünüyor. Denemek gerek.
Paylaşımın için teşekkürler Gülümsün.
|
|
|