04.08.2016, 21:17
|
#1
|
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
|
Kar Yağdı Tatlısı Tarifi
- 1 paket tuzsuz etimek,
- 2 su bardağı toz şeker,
- 2 su bardağı su.
- 5 su bardağı süt (1 lt süt),
- Yarım su bardağı toz şeker,
- 2 yemek kaşığı dolu dolu un,
- Yarım su bardağı tereyağı(113 gr),
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya 1 paket vanilin.
- 1 su bardağı soğuk süt kreması,
- 2 yemek kaşığı toz şeker,
- Hindistan cevizi.
-Büyük boy dikdörtgen borcama etimekleri dizelim.
-2 su bardağı toz şekeri tencereye koyalım ve orta ateşte kahverengileşip karamelize olana kadar pişirelim.
(yakmamaya dikkat edelim)
-Üzerine suyu ilave edelim ve şeker iyice eriyene kadar karıştıralım.
(suyu koyunca çok sıçradığı için dikkatli olalım)
-Sonra etimeklerin üzerine gezdirerek dökelim.
-Muhallebisi için; tüm malzemeyi tencereye koyalım ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
-Pişen muhallebiyi etimeklerin üzerine döküp düzgünce yayalım.
-Geniş bir kaseye soğuk süt kremasını, toz şekeri koyalım ve koyulaşana kadar iyice çırpalım.
-Daha sonra soğuyan muhallebinin üzerine döküp düzgünce yayalım.
-Kar Yağdı Tatlısının üzerini hindistan cevizi ile süsleyip servis yapalım.
Kaynak
|
|
|