Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Sütlü Tatlılar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 04.08.16, 21:17   #1
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1742
Mesajlar: 9,947
Ettiği Teşekkür: 53718
Aldığı Teşekkür: 37658
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Kar Yağdı Tatlısı Tarifi









  • 1 paket tuzsuz etimek,
  • 2 su bardağı toz şeker,
  • 2 su bardağı su.

  • 5 su bardağı süt (1 lt süt),
  • Yarım su bardağı toz şeker,
  • 2 yemek kaşığı dolu dolu un,
  • Yarım su bardağı tereyağı(113 gr),
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya 1 paket vanilin.

  • 1 su bardağı soğuk süt kreması,
  • 2 yemek kaşığı toz şeker,
  • Hindistan cevizi.



-Büyük boy dikdörtgen borcama etimekleri dizelim.

-2 su bardağı toz şekeri tencereye koyalım ve orta ateşte kahverengileşip karamelize olana kadar pişirelim.
(yakmamaya dikkat edelim)

-Üzerine suyu ilave edelim ve şeker iyice eriyene kadar karıştıralım.
(suyu koyunca çok sıçradığı için dikkatli olalım)

-Sonra etimeklerin üzerine gezdirerek dökelim.

-Muhallebisi için; tüm malzemeyi tencereye koyalım ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.

-Pişen muhallebiyi etimeklerin üzerine döküp düzgünce yayalım.

-Geniş bir kaseye soğuk süt kremasını, toz şekeri koyalım ve koyulaşana kadar iyice çırpalım.

-Daha sonra soğuyan muhallebinin üzerine döküp düzgünce yayalım.

-Kar Yağdı Tatlısının üzerini hindistan cevizi ile süsleyip servis yapalım.


Kaynak
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
tarifi, tatlısı, yağdı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 00:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.