Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Sütlü Tatlılar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 02.11.2017, 16:11   #1
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kesme Muhallebi Tarifi

Kesme Muhallebi



Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kakao
Üzeri için:
  • 1 adet çikolata sosu
Püf Noktası
İçerisine limon kabuğu rendesi yerine, portakal kabuğu rendesi de kullanabilirsiniz. Hatta damak zevkinize göre tamamen sade de yapabilirsiniz. Üstündeki çikolata sosu hazır olarak temin edebileceğiniz gibi, kendiniz de yapabilirsiniz. Baton kek kalıbı daha şık bir görüntü elde etmenizi sağlar ama sevdiğiniz farklı şekilli bir kalıba da dökebeilirsiniz. Buzdolabında minimum 1 saat, mümkünse bir gece bekletmeniz çok daha iyi olacaktır.
Nasıl Yapılır?
  • Süt, şeker ve irmiği bir tencereye alın ve sürekli bir şekilde karıştırarak pişirin.
  • Karışım fokur fokur kaynamaya başladığında ve boza gibi bir kıvam aldığında, içerisine limon kabuğu rendesini ve tereyağını ekleyip karıştırın. Tereyağı eriyince altını kapatın.
  • Baton bir kek kalıbının içerisini streç filmle kaplayın ve pişirdiğiniz muhallebinin yarısını kalıbın içine dökün.
  • Diğer yarısına kakaoyu ilave edin, iyice karıştırın ve diğer muhallebinin üstüne yayın.
  • Kalıbın içerisindeki muhallebi oda ısısına geldiğinde, buzdolabına kadırın ve minimum 1 saat dinlendirdikten sonra kalıbı bir servis tabağına ters çevirin.
  • Streç filmi üstünden kaldırın, çikolata sosla süsleyerek servis edin.
Afiyet Olsun...

__________________
  Alıntı ile Cevapla
Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 02.11.2017, 21:04   #2
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kesme Muhallebi Tarifi

Nefis görünümlü ve fazla malzeme istemeyen kolay bir tarif.
Teşekkürler Redwineciğim ellerine sağlık.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Eski 05.11.2017, 20:31   #3
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kesme Muhallebi Tarifi

Bildiğimiz sütlü irmik tatlısı.
Bazen aynı tatları farklı isim takıp allayıp pulluyorlar. Tatlının telif hakkımı var acaba. Ben hep portakal kabuğu rendesi koyarım. Öyle çok seviyorum. Hem basit hem severek yaparım
Eline sağlık. Teşekkürler
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kesme, muhallebi, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.