Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Sütlü Tatlılar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 02.11.17, 15:11   #1
"Her Şey Güzel Oldu"

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3756
Mesajlar: 17,082
Ettiği Teşekkür: 69161
Aldığı Teşekkür: 66448
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Kesme Muhallebi Tarifi

Kesme Muhallebi



Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kakao
Üzeri için:
  • 1 adet çikolata sosu
Püf Noktası
İçerisine limon kabuğu rendesi yerine, portakal kabuğu rendesi de kullanabilirsiniz. Hatta damak zevkinize göre tamamen sade de yapabilirsiniz. Üstündeki çikolata sosu hazır olarak temin edebileceğiniz gibi, kendiniz de yapabilirsiniz. Baton kek kalıbı daha şık bir görüntü elde etmenizi sağlar ama sevdiğiniz farklı şekilli bir kalıba da dökebeilirsiniz. Buzdolabında minimum 1 saat, mümkünse bir gece bekletmeniz çok daha iyi olacaktır.
Nasıl Yapılır?
  • Süt, şeker ve irmiği bir tencereye alın ve sürekli bir şekilde karıştırarak pişirin.
  • Karışım fokur fokur kaynamaya başladığında ve boza gibi bir kıvam aldığında, içerisine limon kabuğu rendesini ve tereyağını ekleyip karıştırın. Tereyağı eriyince altını kapatın.
  • Baton bir kek kalıbının içerisini streç filmle kaplayın ve pişirdiğiniz muhallebinin yarısını kalıbın içine dökün.
  • Diğer yarısına kakaoyu ilave edin, iyice karıştırın ve diğer muhallebinin üstüne yayın.
  • Kalıbın içerisindeki muhallebi oda ısısına geldiğinde, buzdolabına kadırın ve minimum 1 saat dinlendirdikten sonra kalıbı bir servis tabağına ters çevirin.
  • Streç filmi üstünden kaldırın, çikolata sosla süsleyerek servis edin.
Afiyet Olsun...

__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 02.11.17, 20:04   #2
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1742
Mesajlar: 9,936
Ettiği Teşekkür: 53638
Aldığı Teşekkür: 37593
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kesme Muhallebi Tarifi

Nefis görünümlü ve fazla malzeme istemeyen kolay bir tarif.
Teşekkürler Redwineciğim ellerine sağlık.
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 05.11.17, 19:31   #3
Başına Buyruk

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1227
Mesajlar: 9,775
Ettiği Teşekkür: 32066
Aldığı Teşekkür: 44531
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cok Yorgun
Standart Cevap: Kesme Muhallebi Tarifi

Bildiğimiz sütlü irmik tatlısı.
Bazen aynı tatları farklı isim takıp allayıp pulluyorlar. Tatlının telif hakkımı var acaba. Ben hep portakal kabuğu rendesi koyarım. Öyle çok seviyorum. Hem basit hem severek yaparım
Eline sağlık. Teşekkürler
__________________



Ekin Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kesme, muhallebi, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 22:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.