Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Sütlü Tatlılar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 04.06.11, 18:57   #1
Tam Üye

cavidann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2011
Yaş: 77
Konular: 107
Mesajlar: 293
Ettiği Teşekkür: 54
Aldığı Teşekkür: 1261
Rep Derecesi : cavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Red face Değişik Puding Tarifleri

Tez Pisti


Sütlü muhallebi tatlılarımıza bir yenisini eklemek istiyoruz. Hafif ve kolay bir tatlı. Afiyetle yiyebilirsiniz.* 1 su bardağı şeker
* 3 çorba kaşığı pirinç unu
* 2 yumurta akı
* Yarım paket vanilya
Yapılışı :
Yarım bardak süt ile pirinç unu özenir. Kalan süt şekerle kaynatılır. Özenen pirinç unu Kaynayan süte karıştırılıp pişirilir. Vanilya eklenir

lebinin yarısı, ısıya dayanıklı kaselere yarım olarak doldurulur.
Geri kalan muhallebinin içine iki yumurta akı çırpılır ve kar haline getirilir.
Bu muhallebide, yarım kaselere konarak kaseler doldurulur ve içi su dolu fırın tepsisine yerleştirilir.
Fırında üstleri kızartılır. Isının üstten gelmesi gerekir.
Muhallebilerin üzerinin güzel kızarmasını isitiyorsanız, fırına koymadan muhallebilerin üzerine pudra şekeri serpin.


Mandel Puding ( Bademli)



Gereçler:
1/2 su bardağı yaprak biç
iminde doğranmış kabuksuz badem
1 çubuk vanilya
1 su bardağı yağlı süt veya taze krem
3 tepeleme yemek kaşığı un
3 tepeleme yemek kaşığı tereyağı veya margarin
4 bütün yumurta
1 yumurta beyazı 3 tepeleme yemek kaşığı tozşeker
Kremi;
2 yumurta sarısı
1 kahve fincanı tozşeker
125 gr krem şantiy
1 kadeh portakal likörü
Meyvesi;
350 gr çilek
1/2 kadeh portakal likörü
1 yemek kaşğı pudraşeker
Yapılışı:
1. Vanilya ile taze krem ve sütü kaynatın. Eritilmiş yağa, un ve vanilyalı sütü koyup ateş üzerinde karıştırın. Koyulaşınca ateşten alın. 1 yumurta akı ve 4 yumurta sarısını yedirin.
2. Kalan 4 yumurta akını çırparak kar haline getirin ve şeker ekleyin. Hafifçe kavrulmuş bademlerle birlikte yukarıdaki karışıma katın. Yağlanmış ve şeker serpilmiş yuvarlak kalıpların içine, resimde görüldüğü gibi boşaltın.
3. İçine kaynar su konmuş bir fırın tepsisine kalıpları yerleştirin. 35 dk fırında pişirin.



Katmer Tatlısının Tarifi


GEREKEN MALZEMELER:
100 gr kaymak
1 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yufka
3 çorba kaşığı antepfıstığı

YAPILIŞ ŞEKLİ:
Yufkayı serin ve her tarafına erimiş tereyağı sürün. Kaymağı parçalar halinde serpin. Üzerine şekere ve dövülmüş antepfıstığını da serperek yufkayı bohça şeklinde katlayın. Yağsız tavada altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Servis yaparken üzerine tereyağı sürün ve antepfıstığı rendesi serpin.

__________________
cavidann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
cavidann'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 04.06.11, 19:00   #2
Tam Üye

cavidann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2011
Yaş: 77
Konular: 107
Mesajlar: 293
Ettiği Teşekkür: 54
Aldığı Teşekkür: 1261
Rep Derecesi : cavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Değişik Puding Tarifleri

Arkadaslar eklenmemis konu aradim ama anlamadim bu konu eklenmis
veya eklenmemis isim tarih falan soruyor anliyamadim sayet ikinci kez
yazmis isem,kusura bakmayin afiyet olsun.
__________________
cavidann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 04.06.11, 19:19   #3
Üye

ßaLım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2011
Konular: 2
Mesajlar: 49
Ettiği Teşekkür: 18
Aldığı Teşekkür: 201
Rep Derecesi : ßaLım muhteşem bir gelişmedeßaLım muhteşem bir gelişmedeßaLım muhteşem bir gelişmedeßaLım muhteşem bir gelişmedeßaLım muhteşem bir gelişmedeßaLım muhteşem bir gelişmedeßaLım muhteşem bir gelişmedeßaLım muhteşem bir gelişmedeßaLım muhteşem bir gelişmedeßaLım muhteşem bir gelişmedeßaLım muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Değişik Puding Tarifleri

Bende aradım ama daha önce açılmamış meraklanmayın .

Buda benden olsun .


İrmikli Puding

Puding için;
1 lt. yarım yağlı süt
200 gr. krema
100 gr. toz şeker
100 gr. irmik
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
Bir tutam tuz

Sos için;
200 gr. böğürtlen (taze ya da dondurulmuş)
2 çorba kaşığı toz şeker

Süt, krema, tuz ve şekeri bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan aldığınız karışıma irmiği yavaşça ilave edin ve bu arada karıştırmaya devam edin. Tekrar ocağın üstüne aldığınız karışımı kaynatın ve vanilyayı ekleyin. Katılaşmaya başlayınca ocağın altını kısıp 1-2 dakika kadar daha pişirin. Tatlınızı küçük kavanozlara ya da kaselere boşaltıp soğutun.

Sos için böğürtlenleri bir sos tenceresinde ya da küçük bir kapta 2 kaşık şekerle birlikte kısık ateşte karıştırıp soğutun. Soğumuş olan pudingin üzerine önce tarçını serpip sonra da sosu döküp servis yapın.
__________________

Herşey Dünle birlikte gitti cancağızım ne varsa düne ait , şimdi yeni şeyler bulmak lazım.

ßaLım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
degisik, puding


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gian Lorenzo Bernini (1598 - 1680) | İtalyan Heykeltıraş Canan Heykeltıraşların Biyografileri 14 13.09.18 14:02
Vejetaryenlik Nedir? | Değişik Vejetaryenlik Anlayışları | Beslenme Canan İnsan Sağlığı ve Hastalıklar 5 06.10.16 09:37
Hafif ve Sağlıklı Fast-Food Tarifleri Canan Diyet Yemekler | Tatlılar 4 29.03.15 19:52
Hiç Bilmediğiniz Türk Kahvesi Tarifleri Canan İçecekler 32 13.03.15 10:32


WEZ Format +3. Şuan Saat: 22:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.