Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Sütlü Tatlılar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 31.01.2012, 02:20   #1
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Red face Ayva Reçeli Tarifi



Ayva Reçeli


Malzemeler
  • 2 kg reçellik Ayva
  • 11 su bardağı su
  • 2.5 kg şeker
  • Yarım kahve fincan limon suyu
  • 10 tane kuru karanfil


Hazırlanışı

Ayvaları iyice yıkayıp kurulayın ve kabuklarını ince uçlu bir bıçak yardımıyla soyun. Ortasını yuvarlak çekirdek oyucu ile çıkarıp çekirdeklerini temizleyin.

Ayvaları rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Geniş bir kaba alıp suyunu çekmesi için oda ısısında yarım saat kadar bekletin. Rendelenmiş ayvaları reçeli hazırlayacağınız geniş bir tencereye alın. Üzerine kaynatılıp soğutulmuş suyu gezdirerek dökün.


Ocağı orta ateşe ayarlayın ve reçel kıvamı oluşuncaya kadar tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin.

Limon suyu ve karanfil tanelerini tencerenin içine atıp dört dakika daha pişirin.Ayvalar koyu bir reçel kıvamına gelince ocaktan alın. Oda ısısında soğumaya bırakın. Soğuyunca sterilize edilmiş cam kavanozlara aktarın. Kapağını sıkıca kapatıp rutubet almayan bir ortamda oda ısısında yada buz dolabında muhafaza edin.

Kaynak: Lezzet Dergisi
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 31.01.2012, 02:25   #2
Çevrimdışı
Türkü
...> Ata'm İzindeyiz <...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ayva Reçeli Tarifi

Yarın ayva reçelide yaparım,ayva tatlısıda ilk deneyim olacağı için biraz sorun yaşarım gibi olsamda Banemin'e inat üstesinden geleceğime eminim.

Kızarmış ekmek üzerine tereyağ ve ayva reçeli offf misler gibi yenir.

Teşekkürler Lale.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 31.01.2012, 02:37   #3
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ayva Reçeli Tarifi

Offf, evde yapılan reçelin üstüne reçel tanımam Türkü.


Hele çilek ve vişne
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 31.01.2012, 02:51   #4
Çevrimdışı
Duayen
Huysuz ve Tatlı Kadın

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ayva Reçeli Tarifi

Şimdiden sabah kahvaltısının hayalini kurmaya başladım sayenizde
Sizde bu tarifler bende bu iştah varken zor gider bu kilolar
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
fincanı, kabukları, karanfil, kaynatın, limon, rendeleyin, soyun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 16:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.