Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Sütlü Tatlılar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 12.04.12, 10:57   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8711
Mesajlar: 30,498
Ettiği Teşekkür: 104275
Aldığı Teşekkür: 160921
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Tatlı hikaye | Keşkül


Keşkül


Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen lezzeti ve kalorisi yüksek sütlü bir tatlı. O bir "Keşkül"


Tatlı hikaye

Keşkül, hindistan cevizinin içi oyulmak suretiyle elde edilen kabın adıdır. Adalete ve halkın huzuruna çok önem veren Osmanlı kadıları ve dervişleri, belirli zamanlarda halkın içine karışır ve dilencilik yaparlarmış. Topladıkları para da bu keşküllerde birikirmiş. Bu şekilde halkın durumunu görür, sıkıntılarını anlarlarmış. Keşküllerde toplanan bu paralar da imâretlere verilir, fakir halka besleyici ve doyurucu olan bu tatlı dağıtılırmış. Yapılan tatlının bu kaplarda dağıtılması, adının bu şekilde anılmasına neden olmuştur.

Bu nedenle adı Keşkül-ü fukara'dır.


Malzemeleri


  • 1 lt. süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta( pirinç unu da olabilir)
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1/2 su bardağı badem
  • 1/2 yemek kaşığı hindistan cevizi

H
azırlanışı


  • Bademler sıcak suda bekletilir, yumuşayan kabukları soyulur.
  • Bademler, hindistan cevizi ve 1 su bardağı süt blenderden geçirilir.
  • Bu süt süzülüp tencereye alınır.
  • Süzgeçte kalan badem tekrar bir kaba alınır, tekrar üstüne 1 su bardağı süt konur, yine blenderden geçirilir, yine süzülür ve tencereye boşaltılır.
  • Bütün süt bitene kadar bu işlem tekrarlanır. ( bu işlem bademler macun gibi ezilerek de yapılır ama bu daha pratik)
  • En son süzgeçte kalan iyice incelmiş badem de süte katılır.
  • Şeker, nişasta, un ve yumurta sarıları da eklenerek ocakta koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Keşkülü kaselere boşaltırken, biraz yukardan konulmalı ki üstte göz göz kabarcıklar olsun.
Bu da keşkülün bir özelliğidir.
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.04.12, 11:06   #2
Kahraman Tazeoğlu

AFiLi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2010
Yaş: 27
Konular: 641
Mesajlar: 2,700
Ettiği Teşekkür: 5133
Aldığı Teşekkür: 13314
Rep Derecesi : AFiLi has a spectacular aura aboutAFiLi has a spectacular aura aboutAFiLi has a spectacular aura aboutAFiLi has a spectacular aura aboutAFiLi has a spectacular aura aboutAFiLi has a spectacular aura aboutAFiLi has a spectacular aura aboutAFiLi has a spectacular aura aboutAFiLi has a spectacular aura aboutAFiLi has a spectacular aura aboutAFiLi has a spectacular aura about
Ruh Halim: Eglenceli
Standart Cevap: Tatlı hikaye | Keşkül

Immm nefis çok severim
__________________
Bütün şairler sana mı aşıktı ki,
Okuduğum her şiirde sen varsın..


Nazan Bekiroğlu
AFiLi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz AFiLi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.04.12, 11:30   #3
« Gamlı Baykuş »

Esmeralda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2010
Konular: 33
Mesajlar: 1,434
Ettiği Teşekkür: 5368
Aldığı Teşekkür: 4974
Rep Derecesi : Esmeralda muhteşem bir gelişmedeEsmeralda muhteşem bir gelişmedeEsmeralda muhteşem bir gelişmedeEsmeralda muhteşem bir gelişmedeEsmeralda muhteşem bir gelişmedeEsmeralda muhteşem bir gelişmedeEsmeralda muhteşem bir gelişmedeEsmeralda muhteşem bir gelişmedeEsmeralda muhteşem bir gelişmedeEsmeralda muhteşem bir gelişmedeEsmeralda muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Kaygili
Standart Cevap: Tatlı hikaye | Keşkül

Nasıl da canım çekti.
__________________
Tanrım, Bana değiştirebileceğim şeyleri değiştirmek için CESARET,

Değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etmek için SABIR,

İkisi arasındaki farkı bilmek için AKIL ver…....
Esmeralda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Esmeralda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.04.12, 15:55   #4
...> Ata'm İzindeyiz <...

Türkü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 16
Mesajlar: 3,143
Ettiği Teşekkür: 29442
Aldığı Teşekkür: 18608
Rep Derecesi : Türkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Tatlı hikaye | Keşkül

Sütlü tatlıların 1.sütlaç, 2.kesinlikle keşkül.

Bol bademli keşkül borcunu not alıyorum bir yere Canan.
__________________
Türkü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.04.12, 15:56   #5
Uzman Üye

Gece - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2011
Konular: 71
Mesajlar: 1,093
Ettiği Teşekkür: 5338
Aldığı Teşekkür: 6891
Rep Derecesi : Gece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Tatlı hikaye | Keşkül

Olsa da yesek...
Tarif için teşekkürler Canan..
__________________
"Aşk nasıl da kırılgan, sus dedim ama olmadı
Kalbimden ismin geçti , kimseler duymadı"
Gece isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Gece'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
keşkül


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sudak Tatlı Su Balığı -Tanıtım ve Avlanma Yöntemleri Kartal Balık Avcılığı 1 25.12.18 15:20
Amatör Oltacılık Hakkında Herşey Kartal Balık Avcılığı 6 02.11.14 09:17
Tatlı Su Balığı | Sazan Balığı (Cyprinus carpio) Dilaver Balık Avcılığı 2 02.03.13 18:22
Tatlı Su Kefali Türleri - Avlanma Teknikleri Kartal Balık Avcılığı 3 07.02.09 18:42


WEZ Format +3. Şuan Saat: 21:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.