Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Sütlü Tatlılar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 21.06.2011, 18:58   #1
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ev Yapımı Dondurma Tarifleri

Ev Yapımı Dondurma Tarifleri




Birbirinden güzel ev yapımı dondurma tarifleriyle içinizi ferahlatın.





Muzlu Dondurma



Malzemeler

  • 2 kg muz
  • 100 gram tozşeker
  • Yarım su bardağı su
Yapılışı

Muzları yıkayıp kurulayın. Kabuklarını soyup blendere alın. Toz şekeri suyla karıştırıp iyice eritin ve muzların üzerine ekleyin. Blenderin önce yavaş sonra hızlı devri ile toz şeker tamamen eriyene kadar çekin. Çelik bir kaba alıp üzerini streç filmle kapattıktan sonra derin dondurucuya yerleştirin. 4 saat süreyle, her 30 dakikada bir tahta kaşıkla kenarlarını sıyırarak 2-3 dakika karıştırın. Sürenin sonunda çırpma teli ile 1-2 dakika çırpıp üzerini düzleyerek yeniden derin dondurucuya kaldırın. 1 gün beklettikten sonra servis yapın.



Çikolatalı Dondurma



Malzemeler
  • 2 litre süt
  • 400 gram tozşeker
  • 14 gram yerli sahlep
  • Yarım kg damla çikolata
  • Yarım su bardağı çikolata kreması
Yapılışı

Toz şeker ve sahlebi karıştırıp kenara alın. Sütü çelik bir tencereye alığ ağır ateşte yanan ocağa oturtun.

Sahlepli karışımı sürekli karıştırarak ve azar azar ekleyerek süte yedirin. Boza kıvamına gelince damla çikolatadan yarım çay bardağını kenara ayırıp kalan karışıma ekleyin. Üzerine çikolata kremasını ilave edin. 10 dakika pişirip ocaktan alın. Oda sıcaklığında da her 10 dakikada bir tahta kaşıkla yukarıdan aşağıya doğru kaldırıp havalandırarak soğutun.

Uygun bir çelik kaba alın. Üzerini streçleyip derin dondurucuya koyun. Her saat başı karıştırarak 6 saat süreyle derin dondurucuda bekletin. 6 saatin sonunda dondurmayı derin ondurucudan çıkarıp ayırdığınız damla çikolataları ekleyin ve tahta kaşıklaa karıştırın Üzerini düzeltip yeniden dondurucuya koyun. 24 saat sonra servis yapabilirsiniz.

Hindistan Cevizli Dondurma



Malzemeler

  • 1 çay bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
  • Yarım kg süzme yoğurt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • Yarım limonun suyu
  • 1 paket vanilya
Üzeri için: 2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata

Yapılışı

Derin bir kapta süzme yoğurt ile tozşekeri iyice çırpın. Hindistancevizi, limon suyu ve vanilyayı ekleyip, çırpmaya devam edin. Donması için buzlukta 1 gece bekletin. Diğer taraftan benmari usulü erittiğiniz çikolatayı sıkma torbasına doldurun. Bir kepçenin dışına çikolata ile çizikler yaparak çanak şekli verin ve buzlukta 1-2 saat bekletin. Dondurmayı servis yapacağınız zaman dondurma kaşığı ile servis tabağına toplar çıkarın. Üzerine kepçenin üzerinde dondurup, çıkardığınız çikolata çanaklarını yerleştirin ve bekletmeden servis yapın.




Damla Sakızlı Dondurma Tarifi



Malzemeler

  • 2 lt. tam yağlı süt (Sütün iyi kalitede olması önemli)
  • 2 tatlı kaşığı salep (Hazır içilen saleplerden değil, saf salep tozu olmalı)
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası ya da pirinç unu
  • 2,5-3 su bardağı toz şeker
  • Bir iki küçük parça gerçek damla sakızı
Yapılışı

Salep, nişasta ve 2 kaşık toz şekeri karıştırın. Daha sonra bir bardak süt ilavesi ile karışımı çözün ve bir kenarda bekletin. Sütü derince bir tencereye alın ve kaynatın.

Kaynamakta olan süte hazırladığımız karışımı yavaş yavaş çırparak ilave edin. Sütü kısık ateşte yaklaşık 35-40 dakika büyük bir servis kaşığı ya da kepçe ile ara ara savurarak karıştırın ve bu şekilde kaynatın. (Savurarak karıştırmak önemli bir püf noktasıdır.)

Ocaktan almadan 5 dakika önce damla sakızı parçalarını ilave edin.

Ocağın altını kapattıkdan sonra yine 5 dakika ara ile ılıyana kadar karıştırın. Soğumaya yüz tutmuş olan dondurmanın ağzını kapatın ve buzdolabınızın dondurucu bölümüne kaldırın.

Dondurucudaki dondurmayı 1-2 saatlik aralarla çıkarın ve mikserle çırpın. (Dilerseniz mikser yerine savura savura kaşıkla da çırpma işlemini yapabilirsiniz.) Dondurma mikserle çırpamayacağınız kadar katılaşınca bu sefer büyük bir servis kaşığıyla döverek çırpmaya devam edin. Dondurmayı kıvama gelene kadar bu şekilde derin dondurucudan çıkarıp karıştırmaya devam edin. Artık kaşıkla karıştıramayacağınız zaman dondurma zaten olmuştur.



Vanilyalı Dondurma Tarifi



Malzemeler


• 2 adet yumurta sarısı 2 çorba kaşığı pudra şekeri
• 2 çay kaşığı vanilya
• 4 adet yumurta akı
• 1 su bardağı krem şanti
Yapılışı

Yumurta sarısı ile pudra şekerini karıştırıp, çırpın. Krem şantiyi tarifine uygun olarak sertleşinceye kadar çırpın. Yumurta sarısı ile krem şantiyi karıştırın. Vanilyayı ilave edin. Yumurta akını mikserle kar haline gelinceye kadar çırptıktan sonra yumurta sarısına fazla karıştırmadan ilave edin. Hazırladığınız karışımı kalıba dökün. Buzdolabının derin dondurucu bölümüne koyup arada sırada tahta bir kaşıkla karıştırarak 3-4 saat bekletin. Dondurmayı kakao veya kahveli yapmak isterseniz, vanilya yerine 2 çorba kaşığı nescafe ya da kakao koyun.




Fıstıklı Dondurma Tarifi




Malzemeler
  • 1 Litre süt
  • 250 gr tozşeker
  • 5 gr salep
  • 100 gr dövülmüş antep fıstığı
Yapılışı

Tencereye sütü, şekeri ve salebi koyarak karıştırın. Tencereyi ateşe koyun, devamlı karıştırarak 5-10 dakika pişirin. Sütü ateşten alınca içine dövülmüş fıstıkları atıp karıştırarak soğutun. Buz kalıplarına koyarak buzdolabında dondurun.



Çilekli Dondurma Tarifi




Malzemeler

  • 500 gr. çilek
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su b. toz şeker
  • 1 su bardağından az süt

Hazırlanışı:

500 gr.çileği ve 1 su bardağı toz şekeri parçalayıcıdan geçirip püre kıvamına getirin.Bir karıştırma kabında krem şanti ve sütü mikserle çırpın.Bir kapta çilek püresini ve şantiyi karıştırın.Buzdolanında bekletin.

Afiyet olsun arkadaşlar.
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.06.2011, 20:35   #2
Çevrimdışı
experella
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Yapımı Dondurma Tarifleri

Ev yapımı dondurmanın tadı da başka olur Çikolatalı ve Vanilyalıyı yapabilirim.İnşallah burdakiler kadar güzel olur

Teşekkürler Okyanus
__________________
Durma sende sal sensizliğini üstüme
Alıştım hiç işlenmemiş suçlar üstlenmeye...!



  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz experella'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.06.2011, 00:16   #3
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Yapımı Dondurma Tarifleri

Mmmmmmm, çok güzel


Ben arada yaparım evde. Yoğurt, krem şanti ve sevdiğiniz herhangi bir meyve. Krem şantiyi yaptıktan sonra yoğurda karıştırıyorum, blendırda da meyveyi ezip hepsini karıştırıp atıyorum buzluğa.

Bazen de ufak danone kutularına koyup içine çay kaşığını ters olarak sokuyorum , sonra atıyorum buzluğa

Dondurmanın üzerine de, içine koyduğunuzun meyveyi iyice püre haline getirip biraz da pudra şekeri katıp döktünüz mü, hazırdan hiç farkı olmuyor
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.06.2011, 00:25   #4
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Yapımı Dondurma Tarifleri

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi LaLe Mesajı göster
Mmmmmmm, çok güzel


Ben arada yaparım evde. Yoğurt, krem şanti ve sevdiğiniz herhangi bir meyve. Krem şantiyi yaptıktan sonra yoğurda karıştırıyorum, blendırda da meyveyi eziyorumi, hepsini karıştırıp atıyorum buzluğa.

Ufak danone kutularına koyup içine çay kaşığını ters olarak sokuyorum bazen de, sonra atıyorum buzluğa

Dondurmanın üzerine de, içine koyduğunuzun meyveyi iyice püre haline getirip biraz da pudra şekeri katıp döktünüz mü, hazırdan hiç farkı olmuyor
Ay çok güzel anlattın Lale ya, bugün yaptığım damla sakızlı dondurmamı yiyeyim bari, yine canım çekti..
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.07.2011, 13:54   #5
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Yapımı Dondurma Tarifleri

Diyet yapanlar için



Çilekli Diyet Dondurma

Malzemeler :

  • 400 gram çilek
  • 4 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı krema
  • 1 tutam vanilya
  • 1,5 su bardağı toz tatlandırıcı
  • 1 limon

Hazırlanışı :
Yıkanıp ayıklanan çilekler ezilerek püre haline getirilir. Yıkanan limonun kabuğu rendelenir ve suyu sıkılır. Rendelenmiş limon kabukları ve limon suyu, çilek püresine ilave edilir.

Soğutulmuş yoğurt ve krema, soğuk derince bir kap içinde vanilyayla birlikte 4-5 dakika mikserle çırpılır. Bu karışıma çilek püresi ve toz tatlandırıcı eklenip biraz daha çırpılır. Daha sonra karışım bir kalıba döküp derin dondurucuya konulur.

İki saat bekletildikten sonra eşit kaselere bölünerek servis yapılır.


  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.07.2011, 13:55   #6
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Yapımı Dondurma Tarifleri

Kilo yapıcıdır, yerken kendinizini kaybetmeyin...

Azcık bir tutam yiyin...

* * *

Ellerine sağlık, teşekkürler Okyanus...
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.07.2011, 14:23   #7
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Yapımı Dondurma Tarifleri

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ReaL Mesajı göster
Kilo yapıcıdır, yerken kendinizini kaybetmeyin...

Azcık bir tutam yiyin...

* * *

Ellerine sağlık, teşekkürler Okyanus...
Doğru. Son zamanlarda neden kilo aldığım anlaşıldı.
Diyet dondurmayı deneceğim. Teşekkürler Lale.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.06.2012, 16:24   #8
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Evde Dondurma Yapımı

Dondurma ne güzel görünüyor öyle?

Bu sıcaklarda açılan en güzel konu budur herhalde.



Hemen denemek gerek, teşekkürler Lale ..
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.06.2012, 20:20   #9
Çevrimdışı
Efruz
Dost Nâzım

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Evde Dondurma Yapımı

Sırf dondurma yapıpta yiyebilmek için kup aldım. Bu yaz çok kilo almazsam iyidir
Limon veya çilek yerine istediğimiz aromayı tutturmak için başka birşey de koyabiliriz değil mi?
Kakao yerine puding tozunu kullansam olur mu? Evde boş boş durmasın bari
__________________



Sakın sen kuş vurma yavrum,
En engin bir kardeşlikte uçar kuşlar gökyüzünde.
Tüfekle oynama yavrum,
Şakacığı bile çirkin bir canlıyı öldürmenin.

  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Efruz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.06.2012, 23:46   #10
Çevrimdışı
Bekriya
Tam Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Evde Dondurma Yapımı

Hani bunun sahlebi ?
__________________
"Uno diem auxilium sine amissam diem est."​
​​
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Bekriya'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
cilek, çilek, dondurma, fıstık, kakao, krem santi, krema, sahlep, soguk süt, tatlandırıcı, tozseker, vanilya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.