Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Sütlü Tatlılar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 04.12.2012, 22:15   #1
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Portakal Pelteli Puding





Portakal Pelteli Puding

Malzemeler:
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 1 paket vanilya

Peltesi için:
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3-4 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:
  1. Un, nişasta, portakal kabuğu rendesi ve süt bir tencereye alınır ve kaynatılır.
  2. Şeker ve portakal suyu tencereye ilave edilir ve koyu bir kıvama gelene kadar pişirilir.
  3. En son vanilya eklenir ve ocaktan alınıp kaselere paylaştırılır.
  4. Portakal suyu, su ve şeker bir tencerede kayantılır.
  5. Kaynayan malzemelere suda inceltilmiş nişasta ilave edilir ve koyu bir kıvam alınca kaselerdeki pudinglerin üzerine paylaştırılır ve soğuk olarak servis edilir.
Afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.12.2012, 23:26   #2
Çevrimdışı
Ilgın
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Portakal Pelteli Puding

Aşure yerken gördüm senin tarifi Lale. Hani bazıları Rakı dan sonra bira içip cila yaparlar ya

Bende Aşure den sonra pudingi cila mı yapsam dedim?

Güzel görünüyor cidden. Teşekkürler.
__________________
Kader, çadırındaki kilim gibidir. İpliğini Tanrı verir sen dokursun
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Ilgın'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.12.2012, 23:37   #3
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Portakal Pelteli Puding

Sahiden de çok güzel görünüyor Ilgın.

Üzerindeki portakal peltesinin yumuşaklığından sonar, yoğun olan pudinge doğru kaşığı savurmak.... Offf, offff....


Ama aşure de iyi giderdi şimdi
  Alıntı ile Cevapla
LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
nişasta, pelteli, portakal kabuğu, portakal rendesi, puding, toz şeker, vanilya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.