Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Sütlü Tatlılar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 15.02.13, 12:32   #1
DadLuCadI..

Gulbade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Yaş: 49
Konular: 168
Mesajlar: 555
Ettiği Teşekkür: 1794
Aldığı Teşekkür: 2795
Rep Derecesi : Gulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Sultan Lokumu


Malzemeler

  • 1 kilogram süt
  • 250 gram tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 2 çay kaşığı tarçın

Sultan lokumu tarifi

Geniş bir tencerenin içine tereyağını dökün ve eritin. Ardından unu tencereye ilave edip, kısık ateşte hızlıca karıştırarak kavurun. Un kavrulunca toz şeker döküp karıştırarak bir kaç dakika daha kavurun ve sütü ilave edip, karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebi olunca ocaktan alın ve içine vanilya döküp karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı mikserle veya kaşıkla karıştırarak soğutun. Muhallebiyi buzdolaba kaldırın ve 2 saat bekletin.

Ardından çıkarıp ellerinizle muhallebiyi yuvarlayıp içine bir parça ceviz içi, tarçın karışımından koyun ve tekrar yuvarlayın. Ardından hindistan cevizine buladığınız sultan lokumunu servis tabaklarına yerleştirin.

Kaynak: Oktayustayemektarifleri.com
__________________
Gulbade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.02.13, 13:18   #2
DadLuCadI..

Gulbade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Yaş: 49
Konular: 168
Mesajlar: 555
Ettiği Teşekkür: 1794
Aldığı Teşekkür: 2795
Rep Derecesi : Gulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Sultan Lokumu

Benimde yapasım var. Çok lezzetli ve hafif bir tatlı..

Bu arada bu lokumun buradaki Sultan nikli arkadaşımızla uzaktan yakından ilgisi yoktur
__________________
Gulbade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.03.13, 12:33   #3
☆ hayy-ı meyyit ☆

Anjelik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Yaş: 39
Konular: 20
Mesajlar: 461
Ettiği Teşekkür: 3287
Aldığı Teşekkür: 2784
Rep Derecesi : Anjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: Kotu Cocuk
Standart Cevap: Sultan Lokumu

Ben genelde katlamalı yaparım bu tatlıyı.. Üstüne çikolata sos dökerim yada çilekli puding. Harika oluyor tavsiye ederim..
__________________
Anjelik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Anjelik'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bardağı, karıştırarak, lokumu, sultan, yusradan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Halk Ozanları Burada oneyouu Ülkemiz Grup ve Müzik Adamları 11 29.11.16 00:57
Saat Kulelerimiz DAMLA Türkiye'den Tarihi Yerler ve Mekanlar 23 22.04.16 21:53
Osmanlı, Padişahları'nın Eşleri Kartal Türk Tarihi 26 28.06.14 03:46
II. Osman - Genç Osman (1604 - 1622) ReaL Türk Tarihinde Yer Alanlar 3 29.02.12 02:51
Dünya'nın Büyük Aşkları DAMLA Duygularımız 3 06.02.09 03:11


WEZ Format +3. Şuan Saat: 00:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.