Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Sütlü Tatlılar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 23.02.13, 14:53   #1
DadLuCadI..

Gulbade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Yaş: 48
Konular: 168
Mesajlar: 555
Ettiği Teşekkür: 1794
Aldığı Teşekkür: 2795
Rep Derecesi : Gulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Tost Ekmeği Tatlısı



TOST EKMEĞİ TATLISI

12 adet tost ekmeği
1/2 kg süt
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı un
1 adet yumurtanın sarısı
5 su bardağı su
1 su bardağı şeker
4 damla limon suyu
3 yemek kaşığı un
2 çay bardağı su
1 adet portakal/limon kabuğu rendesi
1- Bir tarafta 1,5 su bardağı su ve 1 su bardağı şekerle koyu bir şerbet yapın. İndirirken içine 3-4 damla limon suyu ilave edin. Soğumaya bırakın.
2- Bir tencerenin içine süt, un, şeker, yumurta sarısı ve ince portakal veya limon kabuğu rendesini koyun. Çırpıcıyla karıştırın. Topak kalmasın. Ocağın üstüne alın. Karıştırarak koyu bir muhallebi elde edin. Çok koyu olmalı muhallebi. İndirirken vanilya ekleyin.
3- Tost ekmeklerinin kenarlarını bıçakla kesin. İç kısmını bir merdane yardımıyla açın. İnceltin. İçine bir yemek kaşığı muhallebiden koyun ve rulo haline getirin. bir tabağa dizin.
4- 3 yemek kaşığı un ve 2 çay bardağı suyu çırpın. Ruloları daldırıp çıkarın.
5- Ruloları tamamen kaplayacak şekilde bir tencerenin içine yağ koyun ve kızdırın. Kızgın yağın içine sosa batırdığınız ruloları atın ve kızartın. Yağdan çıkardığınız ruloları bir havlunun üstüne alın. 1 dakika beklettikten sonra soğumuş, ılımış şerbetin içine atın. Şerbeti çekince servis tabağına alın ve üstünü krem şantiyle süsleyin.





Kaynak:
__________________
Gulbade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bardağı, ekmeği, içine, kaşığı, tatlısı, tost, yemek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Etimek Tatlısı Kartal Hamur Tatlıları 5 20.05.13 13:47
Sakızlı Ayva Tatlısı Kartal Hamur Tatlıları 0 25.01.09 06:48
Vişneli İrmik Tatlısı Kartal Hamur Tatlıları 0 25.01.09 06:45
Çikolatalı Armut Tatlısı Kartal Hamur Tatlıları 0 25.01.09 06:33
Sakızlı İrmik Tatlısı Kartal Hamur Tatlıları 0 25.01.09 06:21


WEZ Format +3. Şuan Saat: 22:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.