Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Tarihi > Tarihteki Soykırımlar | Tarihsel Katliamlar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 20.03.2009, 21:11   #1
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Holokost - Yahudi Soykırımı

Holokost - Yahudi Soykırımı

Holokost, Nazi rejimi ve işbirlikçileri tarafından sistemli, bürokratik yollarla, mali açıdan ülke eli ile desteklenen bir şekilde yaklaşık altı milyon Yahudi'nin hapsedilmesi ve öldürülmesidir. “Holokost” Yunan kökenli bir sözcük olup, “ateş başında kurban etme” anlamına gelir.
Holokost döneminde, Alman yetkililer ayrıca “ırksal olarak kendilerinden daha aşağıda” gördükleri diğer grupları da hedef aldılar. Romanlar (Çingeneler), engelliler ve Slav halkların kimileri (Lehler, Ruslar ve diğerleri) hedef alınan diğer gruplar arasındaydı. Aralarında Komünistler, Sosyalistler, Yehova Şahitleri ve eşcinseller de olan bu gruplar siyasi, ideolojik nedenlerle ve davranışlarına bakılarak hapsedildiler.

Ana bina-Toplama kampı girişi

Birçok akademisyen ise bu grupları Holokost'a dahil etmeyerek, Holokost'u sadece Yahudi Soykırımı olarak, Naziler olayları zaman zaman "Yahudi problemine nihaî çözüm" olarak tanımlamışlardır. Tüm Holokost kurbanları hesaba katılınca, hayatını kaybedenlerin sayısı, bazı akademisyenlere göre 17 milyon kişiye kadar çıkabilir. Bu insanların öldürülme nedeni, Nazi döneminde doruğuna varmış olan Yahudi nefretinin ve Nazi ırkçılığı görüşüne göre "yaşamaya hakkı olmayan alt-sınıf ırklar" olarak görülmüş olmalarıydı. Öldürülen insanların yanısıra, aralarında Afrika kökenli Almanların da olduğu binlerce kişi ise zorla kısırlaştırıldı.




1933 - 1939 döneminde Yahudilere karşı uygulamalar




Adolf Hitler’ in 1933 yılında başa geçmesi ile birlikte, Yahudilerin haklarının kısıtlanması uygulamalarına başlanmıştır. Hitlerin partisine ait NSDAP Sturmabteilung örgütü (kısaltması: SA), Yahudi memurların ve Yahudi hukukçuların görevden alınmalarını sağladı ve 1 Nisan 1933 Alman halkını Yahudi dükkânlarına karşı boykota çağırdı.Yahudi dükkânları harap edildi, yağmalandi ve sahipleri dövüldü.


Saat 10 1Nisan, 1933. Halkı boykota çağıran SA üyeleri: "Deutsche! Wehrt Euch! Kauft nicht bei Juden!" (Alman milleti kendini savun ve Yahudilerden alış veriş yapma.)

1935 yılında Yahudilerin durumu tekrar daha da kötüleşti; doktorluk, eczacılık, askerlik ve birçok diğer meslekleri yapması yasaklandı. 1935 yılının Haziran ayında Berlin'de tekrar Yahudi dükkânlarının harap edildiği bir ayaklanma gerçekleşti.

15 Eylül 1935 tarihinde ‘’Nürnberg Kanunlari" çıkarıldı. Bu kanuna göre, Ari ırktan olmayanlar "alt sınıf"- insanlardır, ve ari ırkına ait insanlar ile evlenmeleri yasaklandı.
1936 yılında Berlin'de yapılan Olimpiyatlar dolayısı ile, dünyanın dikkatini daha fazla çekmemek için, antisemittik uygulamalar arka planda kalır. Ama 1938 yılından itibaren daha şiddetli bir şekilde geri döner.

5 Ocak 1938'de Yahudileri tipik bir Yahudi ön ve soyadı taşımaya mecbur kılan yeni bir yasa çıkarılır. Devletten sosyal yardim alamazlar. Birçok meslek yasaklanır. Berlin’de 1600 Yahudi toplanır ve kamplara yollanır.


NSDAP 1938 yılının Kasım ayında birçok ayaklanma organize eder. En şiddetli ayaklanma 9-10 Kasım'da gerçekleşen"Kristal Gece"'dir. Yüzlerce yillik sinagoglar, Yahudilerin dükkanlari, evleri ve diger mülkleri yakilir, tahminen 400 Yahudi öldürülür. Bundan sonraki günlerde 36.000 Yahudi toplama kamplarına taşınır.


  Alıntı ile Cevapla
Eski 20.03.2009, 21:11   #2
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Holokost - Yahudi Soykırımı

Sistemli Katliamın Başlangıcı (1939)
1939 yılında Almanya'da bulunan bütün Yahudilerin toplanıp Polonya'da gettolara yerleştirilmeleri kararı verilmiştir. 1940 yılında Polonyadaki gettoların sayıları hızla artmaya başlar. Bu gettolarda açlıktan, soğuktan ve salgınlardan çok insan ölür.

1 Eylül 1939'da asıl Yahudi soykırımı başlamıştır.





9 Ekim 1941den itibaren bütün Yahudilerin iyi görünür şekilde bir Davud’un Kalkanı sembolü taşımaları zorunlu kılınır. Almanya'da yaşayan son Yahudilerin evlerine "Burada bir Yahudi oturuyor" diye bir yazı ya da Davud’un Kalkaniresimi bırakılır.

19 Ekim 1941'den sonra medyaya bu konu hakkında haber yayınlamak yasaklanır. Almanya'daki son Yahudilere et, buğday, süt, bal gibi gıdalar verilmesi yasaklanır. Hasta Yahudilere ilaç vermek yasaklanır. Mahkemeye başvurma hakları da ellerinden alınir.

Yahudilerin üzerlerinde taşımaya zorunlu tutuldukları "Davud'un kalkanı






Yahudi bir bayan ile evlenen Alman erkeğin boynuna asılan levhaya ben ırkımın yüzkarasıyım yazılmış





  Alıntı ile Cevapla
16 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.03.2009, 21:18   #3
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Holokost - Yahudi Soykırımı

Ölüm Kampları

İlk ölüm kampı 1933'te Münih yakınındaki Dachau kentinde inşa edilmişti. Polonya'da uygulanan toplu halde kurşuna dizmeli katliam şekli, Nazilerin görüşüne göre çok az etkiliydi ve bu yüzden büyük kapsamlı bir "Temizleme" için, yeni yöntemler aranmaya başlandı.















1941 yılının sonbaharından itibaren "Gazlama-Kamyonları" kullanmaya başlamışlardı. Bu kamyona başka bir kampa götürüleceklerini sanan Yahudiler doldurulduktan sonra, Kamyonun egzoz dumanını kamyonun arka kısmına bağlıyorlardı ve bu yolla kamyondaki Yahudilerin egzoz gazından boğulması sağlanıyordu.

1939-41 yıllarında, Ruhsal ve bedensel engelliler, sabit "Gaz odalarına" Kamyon egzozu bağlanarak öldürülüyorlardı. Kurbanların üzerinde Nazi doktorları bir sürü yeni öldürme metodları denemişti.

Kamyon egzozu ile öldürme metodu da Nazilerin beklentilerini tatmin etmeyince, nihayet Fabrika usulu bir öldürme endüstrisi kurulmaya başlandı. "Öldürme Fabrikaları" şu yerlerde inşa edildi:

  • Auschwitz-Birkenau (1941)
  • KZ Chelmno (ya da Kulmhof) (1941)
  • KZ Treblinka Varsau (1942)
  • KZ Majdanek Lublin (1942)
  • KZ Belzec Lublin yakınında (1942)
  • KZ Sobibor Polonya
  • KZ Maly Trostinez Mins

Yahudileri vagonlara doldurulup bu Fabrikaların içine kadar Tren ile götürülüyorlardı. Duş odası görünümüne sahip olan Gaz-Odalarına toplu halde giriyorlardı. Böylece rahatlıkla, en etkili öldürme gazı olan Zyklon B bu odalara pompalanıp, öldürülebiliyorlardı. Bu gaz 20 dakika süren çok eziyetli bir ölüme yol açıyordu. Sonra bu cesetler, sırf bu amaç için üretilmiş olan fırınlarda yakılıyordu


Auschwitz – Birkenau / Krematoryum






Alman doktorları ve bilim adamları kurbanların üzerinde sınırsız deney imkânı bulmuşlardı. Insanlar, fazla yüksek veya fazla düşük basınçlı odalara kapatılıp, hava basıncının insan üzerinde etkileri, buzlu suya sokulup ne zaman öldükleri araştırılıyor, insanların vücuduna petrol şırınga edilip yaşayıp yaşamadıkları kontrol ediliyor, bakterilerle enfekte edilip etkileri izlenip yeni ameliyat yöntemleri deneniyordu. Bu deneylerde en meşhur isim Alman doktor Josef Mengele olmuştur.


Dr. Josef Mengele



Dr. Mengele özellikle çocukların arasından ikizleri seçip, onların üzerinde deneyler yapardı.

Kadınların göğüslerini kesip, kurbanlarının bacaklarında açtığı yaralara Bakir Sülfat döküp, etkilerinin ne olacağını test ederdi. Bu deneyleri çoğunlukla kurbanlarını uyuşturmadan yapardı.
Öldürülenlerin altın dişleri toplanıp devlet bankasına gönderiliyor ve bazı iddialara göre hatta kesilen saçları döşek üretiminde, vücut yağları ise sabun üretiminde kullanılıyordu.

Yahudilere ait altın dişler ve evlilik yüzükleri









Yahudiler öldürülmeden önce üzerlerinden çıkarılan elbiseler, ayakkabılar, kesilen saclar, gözlükleri


  Alıntı ile Cevapla
17 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.03.2009, 21:28   #4
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Holokost - Yahudi Soykırımı

Kurbanların Sayısı
Nürnberg mahkemesi duruşmalarında 1946 yılında, öldürülen Yahudilerin hakkında ilk kez 6 milyon sayısı ortaya konulmuştur. 1945'e kadar emniyet bakanlığında çalışmış olan Wilhelm Höttl adlı memur, Adolf Eichmann'ın kendisine anlattıklarını mahkeme karşısında şöyle açıklamışdır:

Ölüm kamplarında toplam dört milyon, diğer biçimlerde 2 milyon Yahudi öldürülmüşdür. Diğer biçimlerde öldürülenlerin çoğu Rusya'ya doğru ilerleyen ordunun içindeki SS komandoların bulduğu Yahudileri kurşuna dizmesi ile ölmüştür.

1953 yılında ingiliz tarihçi Gerald Reitlinger ölen Yahudilerin sayısını 4,2 - 4,7 milyon civarında tahmin etmiştir. ABD'li tarihçi Raul Hilberg ise 1961 yılında 5,1 milyon sayısını öne sürmüştür. Diğer bir ingiliz tarihçi Martin Gilbert 1982 yılında 5,7 milyon sayısını ortaya koynuştur.



1990 yılında, o zamana kadar tanılmayan belgeler dolu olan sovyet arşivleri, tarihçilere açılmıştır. Bu arşiv'de kamplara taşınanlar listeleri, sürgün için kullanılan trenlerin kalkış planları ve Yahudi cemaatlarının Holokost'dan önce ve sonra ki sayılarını içeren belgeler bulunmuştur. Bu belgelerin yardımı ile öldürülenlerin sayıları tekrar hesaplanmış ve örneğin Auschwitz ölüm kampında 1,1 milyon (900.000'i Yahudi) ile sanıldığından daha az insan öldürüldüğü ortaya çıkmıştır. Diğer ülkelerde öldürülenlerin sayılarıda daha ayrıntılı hesaplanabilmiştir.
Wolfgang Benz'in yazdığı „Dimension des Völkermords“ (1991, 2'nci basım 1996) adlı kitap'da, günümüzde en güvenilir bilgilere ve kaynaklara dayanarak yapılmış olan hesapların neticesi en güvenilir sayılar olarak kabul edilmektedir.

Burkhard Asmuss'un 2002'de ortaya koyduğu daha kaba hesaplardan sonra, kabul edilen en modern sayılar en az 5,6 milyon ve en fazla 6,3 milyon sayıları arasında hareket etmektedir. Bu sayılar yaralarından ölenleri ve sürgün sırasında ölenleride dikkate almaktadır.


"Soykırımın boyutları"adlı kitabın verdiği sayılara göre, kurban sayılarının bölgesel dağılımı şöyledir (Nazi yönetimi altında olan dönemlerinde):

  • Arnavutluk : ------ 600
  • Bulgaristan : ------11.000
  • Danimarka : ------161
  • Almanya : --------165.000
  • Fransa/Belçika : --32.000
  • Yunanistan : ------60.000
  • Italya : ------------7.600
  • Yugoslavya :------55.000 - 60.000
  • Luxemburg :------1.200
  • Hollanda : --------102.000
  • Norveç : ----------735
  • Avusturya : ------- 65.000
  • Polonya :--------- 2.700.000
  • Romanya :------- 211.000
  • Sovyetler B. : ----- 2.100.000 – 2.200.000
  • Çekoslovakya : --143.000
  • Macaristan :------ 502.000
(Almanca Wikipedia'nın maddesinin 4. Agustos 2006 tarihli sürümünden alinti yapilmistir.)



Soykırım İnkarcılığı

Dünyanın birçok ülkesinde Yahudi Soykırımı'nı tartışmaya açmak suçtur. ABD'deki nefret yasagi gereği Yahudi soykırımını tartışmak toplumdaki nefreti artıracağından bu konuyu tartışmak yasaklanmıştır. Avrupa'da ise bir İngiliz yazar, Yahudi soykırımının çok büyük çaplı olmadığını, ölen birçok Yahudinin tifo gibi hastalıklardan öldüğünü söyleyip, Almanya'nın hiçbir kampında gaz odasının bulunmadığını iddia ettiği için 3 yıl hapse mahkum edilmiştir.
İran cumhurbaskani Mahmut Ahmedinejat ise Yahudi Soykırımı'nın, Yahudileri Filistin'e yerleştirmek için uydurulmuş bir yalan olduğunu iddia etmiştir. Bu iddiaları geniş yankı bulmuş ve Müslüman ülkeler de dahil olmak üzere, bir çok kesimin ilgisini üzerine çekmiştir..

Ölen Yahudilerin anısına Berlin Brandenburg yakınında açılan Anıt yer.





Yapımına 2003 yılında başlanmış 10.05.2005 tarihinde acılısı yapılmıştır.


  Alıntı ile Cevapla
15 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.03.2009, 21:41   #5
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Holokost - Yahudi Soykırımı

Auschwitz-Birkenau - (1940 – 1945 )




Nazi Almanyasi tarafından II. Dünya Savaşı döneminde
kurulmuş en büyük toplama, zorunlu çalışma ve imha kampı.






Nazi Almanyasi tarafından II. Dünya Savaşı döneminde
kurulmuş en büyük toplama, zorunlu çalışma ve imha kampı.






Auschwitz I'in giriş kapısı ve ünlü slogan,
"Arbeit macht frei" çeviri: "Çalışma insanı özgürleştirir."






Kampın tasfiye edilmesinden kısa süre sonra
Buchenwald toplama kampındaki aşırı zayıf esirler.






Arda kalan eski ayakkabılar.






Yemek sırasında





İnsanlık ayıbının mimarı
Adolf Hitler (20.04.1889 30.04.1945 )




Ve daha bunlar gibi bir sürü resimler.....

Derlemedir
  Alıntı ile Cevapla
Eski 20.03.2009, 23:29   #6
Çevrimdışı
**EMEL**
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Holokost - Yahudi Soykırımı

Lalecim konu çok güzel ve içaçıcı değil ama araştırma ve hazırlama safhaları alkışa şayan...

Tebrik ve teşekkür ederim...
__________________
Hayat dediğiniz 1 çay
İnsan ise sadece 1 şeker
Karıştırdıkça hayattan tat aldığını sanırsın
Oysaki;
Hayatın seni erittiğini çay bitince anlarsın..




  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz **EMEL**'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.03.2009, 00:03   #7
Çevrimdışı
YOLCU
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Holokost - Yahudi Soykırımı

Piyanist filmini tekrar izledim sanki..

Kesinlikle vahşet...

Ama bu Yahudilerde az bi kendilerini güçlü hissettimi farklı şeyler yapmıyorlar diğer insanlara...
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz YOLCU'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.11.2009, 14:41   #8
Çevrimdışı
aysunsemerci
Yeni Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Holokost - Yahudi Soykırımı

bu izlediklerim ve okuduklarım gerçekten insanlığın en büyük utanç tabloları Allah bir daha hiçbir millete yaşatmasın...
__________________
Forum Gerçek Türkiye'nin Forumu
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz aysunsemerci'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.11.2009, 14:47   #9
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Holokost - Yahudi Soykırımı

Umarım yaşatmaz.

Çıkar uğruna ülkelere yapılan saldırılar, saldırı sonrası o ülkenin halkına uygulanan zulüm de bunun bir halkası gibi.
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.12.2009, 18:14   #10
Çevrimdışı
denise
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Holokost - Yahudi Soykırımı

Insanin, sirf kimliginden dolayi oldurulmesi ne kadar uzucu..
__________________
ForumGerçek Türkiye'nin Forumu
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz denise'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
holokost, soy kırım, soykırım, soykırımı, yahudi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.