Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Teknoloji | Bilgisayar > Teknoloji Haberleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 25.10.2013, 15:02   #1
Çevrimdışı
BilinçAltı
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart “Elektronik Kan” Devri


Bilgisayar ve mobil cihazlarda kullanılan işlemciler her mali dönemde performanslarını birkaç katına çıkarıyor. Ancak işlemcilerin aşırı ısınma sorunu, performans grafiğini etkileyen bir sorun olmaya devam ediyor. IBM, bu konuda radikal bir çözüm üzerinde çalışıyor.

IBM’in düşüncesi, insan vücudunun beyni soğutmak için kan kullandığı gibi, sıvıya başvurmak. IBM mühendisleri tarafından prototip olarak hazırlanan bilgisayar işlemcisi, elektronik donanımın içinden sıvı geçmesini sağlayan kanallara sahip. Patrick Ruch’un başını çektiği ekip, bataryaların içinde olduğu gibi bir elektrolitin donanımları soğutmakta işe yarayacağını düşünüyor.

Geliştirilecek sistemle, sadece ısının dağıtılması değil, aynı zamanda işlemcilere enerji aktarılması amaçlanıyor. Küçük kanallarda akan sıvıdan elektronları alacak olan elektrotlar, böylece akım oluşmasını sağlayacak.

Maliyet ve Enerji Tasarrufu

‘Elektronik kan’ ile geliştirilecek soğutma sistemi, işlemcilere daha yüksek işlem kapasitesi kazandıracağı gibi, işlemcilerin daha da küçülmesine yardımcı olacak. Böylece günümüzde kullanılan ve donanım içinde ısı hapsolmasının önüne geçemeyen fanlı sistemlere de alternatif bulunacak.

Elektronik kan, veri bankalarını soğutmak için büyük maliyetler altına giren teknoloji şirketlerine de iyi bir çözüm olabilir. Ancak yeni nesil soğutma sisteminin gelişmesi için çok küçük kanallara sahip işlemcilerin üretilmesini sağlayan teknoloji ve bu işlemcilere uyumlu elektrolit geliştirilmesi gerekiyor.

IBM’in elektronik kan projesindeki asıl amacı ise sistemi insan beyni gibi çalışan bir mekanizmaya dönüştürmek.

IBM’in doğal dilde sorulan soruları cevaplaması için geliştirdiği yapay zeka programı Watson, 84 kW elektrik üretiyor. İnsan beyninin harcadığı elektrik ise sadece 20 watt (1000 watt=1 Kilowatt). Sonuç olarak, amaç az enerjiyle yüksek performans gösteren ve az ısınan işlemciler geliştirmek.

Kaynak

__________________
Bugün doğumu mu anlatıyım ; yoksa sancıyı mı ? Bugün huzurlarımı mı anlatıyım ; çektiği acıyı mı ?
Bugün aşkımı mı anlatıyım ; bugün kadını mı ? Sen terk etmeyi anlatmadan terk edilmeyi mi anlatıyım ?
Neyse en iyisi bugün kendimi anlatıyım. Derken yapamam içimden bi ses durun der anlatmayın.
Bugün içimdekini mi anlatıyım ; bugün sesini mi ? Bugün seni mi anlatıyım ; tenimdeki nefesini mi ?
Bugün sahtekârı mı anlatıyım ; bugün dürüstlüğü mü ?
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
devri, gibi, için, kan”, “elektronik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.