Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Teknoloji | Bilgisayar > Teknoloji Haberleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 18.10.2020, 19:21   #1
Çevrimdışı
AutoCAD
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Mercedes Future Truck Sürücüsüz Kamyon ile Piste Çıktı

www.youtube.com/watch?v=RIe9gSRBQTk

Sürücüsüz kamyon modelleri konusunda en önemli firmalardan Einride, geliştirdiği modeli ile Top Gear pistinde bir ilke imza attı.

İsveç merkezli girişim Einride en son karşımıza 2021’de yollara çıkması hedeflenen Autonomous Electric Transport (AET) isimli yeni sürücüsüz kamyon modeli ile çıkmıştı. Hiçbir insana yer bulunmayan bu araç ile firma, kısa süre önce İngiltere merkezli orijinal Top Gear’ın efsanevi pistine çıktı. Bu pistte tur derecesi alan ilk elektrik temelli sürücüsüz kamyon olan model, tek olduğu için pistin sınıf rekorunu da eline almış oldu. Einride bu arada sürücüsüz kamyonu ile kısa süre içerisinde önemli bir gösterim daha yapacak. Firma “Goodwood Festival of Speed” kapsamında kısa bir gösteri sürüşü yapacak.

Top Gear hamlesi ile ses getiren Einride imzalı sürücüsüz kamyon AET için diğer detaylar şöyle

Elbette elektrikli bir altyapı üzerine kurulan araç, T-Pod ile oldukça benziyor ve genel olarak oldukça modern ve fütüristik görünüyor. Model için dört farklı versiyon tasarlanıyor deniyor. AET 1 ve AET 2 modelleri 30 km/s hıza çıkabiliyor ve 26 ton taşıyabiliyor. Bu modeller 130-180 km arasında menzil getiriyor. AET 3 ve AET 4 sürümleri ise 45 km/s ile 85 km/s hızalara çıkabiliyor. Bu sondaki iki versiyon daha çok uzun yola / otobana uygunken, 1 ve 2 daha çok şehir içi için planlanıyor.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
AutoCAD'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
çıktı, future, kamyon, mercedes, piste, sürücüsüz, truck


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.