Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Teknoloji | Bilgisayar > Teknoloji Haberleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 09.11.2020, 13:12   #1
Çevrimdışı
Arthur
Ne Mutlu Türk'üm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Çiftlik Bank Dolandırıcılığı Büyük Ders Oldu

Çiftlik Bank dolandırıcılığı büyük ders oldu




Bir zamanlar herkesin yüksek gelir umuduyla girdiği Çiftlik bank oyunları, dolandırıcılığın zirve noktası oldu. İyi ama bu tür sistemler nasıl dolandırıyor?

Bugüne kadar Türkiye’de çok farklı dolandırma yöntemleri ortaya çıksa bile Çiftlik Bank oyunları son derece ilginçti. Ponzi olarak isimlendirilen ve aslında saadet zinciri denilebilecek bu tür girişimler, kullanıcıları neredeyse soyup soğana çeviriyor. Birçok kişi evini arabasını veya çeşitli değerli mallarını kaybedebiliyor.

Bu tür sistemlere uzaktan bakanlar genellikle insanlar nasıl dolandırdıklarını anlayamaz. Zaten içine girmeden de anlamak pek mümkün değil. Bu tür sistemlerin en önemli özelliği, her zaman gelir getirecek gibi görünmesi.



Türkiye’nin geçtiğimiz yıllarda en çok konuştuğu konular içerisinde yer alan Çiftlik Bank dolandırıcılığı, bunların en net örnekleri arasındaydı. Şirketin yöneticisi olan Mehmet Aydın, insanlara oyun üzerinden hayvancılık yapmalarını söylüyordu. Bunu yapan kişiler sanki gerçek hayatta hayvan yetiştiriyormuş gibi kazanç sağlıyordu.

Mehmet Aydın tarafından yapılan girişimler ile birlikte, hayvanlar için 365 gün gibi bir süre biçildi. Bu süre zarfında oyuncuların çiftliklerde hayvanlar için yem ve depolama gibi masrafları karşılaması gerekiyordu. Bunun sonucunda hayvanlardan elde edilen ürünler gerçek hayatta satışa sunuyordu.

Buraya kadar her şey oldukça karlı gibi görünse bile çok büyük bir eksik vardır. Bu faaliyetlerin Menkul Kıymetler Borsası’nda kaydı yoktu. Böylece güvenilir olduklarını kanıtlamak imkansızdı. Ayrıca getiriler piyasaya göre dalgalanıyordu ve çok fazla sabitti.

Çiftlik Bank’tan sonra şimdi de Sütbank olayı patlak verdi!

Yatırımlar, genellikle yüzde 100 garantili olmaz. Bu nedenle her yatırımın ciddi bir riski vardır. Ancak bu sistemde riskli bir şey yoktu ve gerçekten de çok büyük bir dolandırıcılık yaptılar. Sizce bu tür sistemler neden çok fazla kullanıcı bulabiliyor?

Kaynak
__________________
Korkularına esir düşen kimse
Mükemmel şeylere imza atamaz.
  Alıntı ile Cevapla
Arthur'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bank, büyük, çiftlik, ders, dolandırıcılığı, oldu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.