Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Eğitim | Öğretim > Terörle Mücadele

Terörle Mücadele SEN! Kendi geleceğin için ülkenin geleceğine sahip çık ve bu halinle yeryüzünde nefretin değil, sevginin temsilcisi ol!


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 21.11.2010, 23:11   #1
Çevrimdışı
The Wolf
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Post Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kuvvet Yapısı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile barış döneminde İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak görev yapan ve sefer durumunda Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine dahil olan Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığından meydana gelmektedir.




Türk Kara Kuvvetleri :

Kara Kuvvetleri Komutanlığının genel olarak kuvvet yapısı şu şekildedir ;
¨ 4 Ordu
¨ 10 Kolordu
¨ 2 Mekanize Piyade Tümeni
¨ 2 Mekanize Piyade Tümen Karargahı
¨ 1 Piyade Tümeni ve 1 Eğitim Tümeni
¨ 14 Mekanize Piyade Tugayı
¨ 14 Zırhlı Tugay
¨ 12 Piyade / İç Güvenlik Tugayı
¨ 5 Komando Tugayı
¨ 5 Eğitim Tugayı'ndan oluşmaktadır.
Bu Birlikler, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dört Ordu ve Lojistik Komutanlık ile Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) olarak teşkilatlandırılmıştır.





Türk Deniz Kuvvetleri:

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın genel olarak Kuvvet Yapısı şu şekildedir;
¨ 13 Denizaltı,
¨ 21 Fırkateyn,
¨ 22 Mayın Avlama/Tarama ve Dökücü Gemisi,
¨ 21 Güdümlü Mermili Hücumbot,
¨ 52 Çıkarma Gemisi/Aracı,
¨ 23 Deniz Karakol Uçağı/Helikopteri,
¨ 1 Amfibi Deniz Piyade Tugayı.
Bu Birlik ve Gemiler, Donanma Komutanlığı, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı ve Güney Deniz Saha Komutanlığı ile Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı olarak teşkilatlandırılmıştır.






Türk Hava Kuvvetleri:

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın genel olarak Kuvvet Yapısı şu şekildedir;
¨ 19 Muharip Filo,
¨ 2 Keşif Filosu,
¨ 5 Eğitim Filosu,
¨ 6 Ulaştırma Filosu,
¨ 1 Tanker Filosu,
¨ 8 SAM Filosu.
Bu Filo ve Birlikler, iki Taktik Hava Kuvveti Komutanlığı, iki Hava Ulaştırma Üs Komutanlığı, Tanker Filo Komutanlığı ile Hava Eğitim Komutanlığı ve Lojistik Komutanlık şeklinde teşkilatlandırılmıştır.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nin mevcut kuvvet yapısına göre halihazırda sahip olduğu imkan ve kabiliyetler şu şekilde özetlenebilir;

Türk Silahlı Kuvvetleri, 40-50 bin kişilik bir Kolorduyu, çok kısa bir ikaz süresi içerisinde, müşterek bir harekat için görevlendirebilmekte, 5-6 Taburluk bir gücü, gece ve gündüz havadan hücum indirmesiyle, uzak mesafelerdeki hedeflere, kısa sürede intikal ettirebilmektedir.
Türk Silahlı Kuvvetleri, aynı anda 4 ayrı yerde, Tabur seviyesindeki birlikler ile Barışı Destekleme Harekatı’na iştirak edebilecek imkan ve kabiliyete sahiptir.

Deniz Kuvvetleri’ne ait bir denizaltı, refakatsiz olarak, 15.000 mil mesafeyi kat ederek, Ana Üssüne dönebilmekte, Donanmamız, dünya denizleri ve limanlarında bayrağımızı dalgalandırarak, uluslararası operasyonlar ile tatbikat ve ikili faaliyetlerde bulunabilmektedir.

Hava Kuvvetleri, ABD’den sonra en fazla F-16 savaş uçağına sahip olup, uçaklarımız havada yakıt ikmal kabiliyeti ile Orta Avrupa’da atışlı bir tatbikata iştirak edip yurda dönebilmekte, Atlantik’i aşarak ABD’ne kadar gidebilmektedir. Ayrıca, Kosova Krizi sırasında icra edilen hava harekatı, Türk Hava Kuvvetleri’nin, NATO’da ABD’den sonra gece harekat icra edebilen tek Hava Kuvveti olduğunu ortaya koymuştur.
Türk Silahlı Kuvvetleri, 1999 yılında meydana gelen Marmara Bölgesi ve Düzce depremlerinde olduğu gibi, süratli bir şekilde doğal afet yardım harekatı icra edebilmekte ve bu imkan ve kabiliyetini her geçen gün daha da geliştirmektedir.
Türk Silahlı Kuvvetleri, 2000’li yıllarda, bu imkan ve kabiliyetlerine ilave olarak yürüttüğü modernizasyon faaliyetleriyle kazanacağı yeni imkan ve kabiliyetlerle, çok boyutlu ve karmaşık tehdit ve risklerin bulunduğu coğrafyamızda, belirsizlik ve istikrarsızlık ortamının ihtiyaçlarına daha iyi cevap verecek hale gelecektir.


Allah ordumuzu korusun her türlü beladan . Allah yar yardımcıları olsun. Ordumuz bizim herşeyimiz. Eger bugün evimizde rahatça oturyor bu güzel ülkemizde özgür ve hürsek Mustafa Kemal'in askerleri sayesindedir. Tüm mehmetçiklerimize burdan sevgiler ve saygılar...
__________________


Korku, karanlık tarafa giden yoldur. Korku öfkeye; öfke nefrete; nefret ise acıya yol açar ..
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz The Wolf'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.03.2012, 21:23   #2
Çevrimdışı
trenci
Yasaklı Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kuvvet Yapısı


,Türkiye'nin gerçek gücü ne?
Buna bakalım.
Bugün dünya ülkeleri ikiye ayrılıyor. Teknolojiyi üreten ülkeler, teknolojiyi alan ülkeler. Türkiye malesef ikinci kategoride ülkeler arasında yer almaktadır.
Hani şu beğenmediğimiz, küçümsediğimiz İsrail bile ABD nin desteği ile birinci kategori ülkeleri arasına girmiştir.
Türkiye son "van minüt" olayına kadar savaş tanklarının modernizasyonunu ve silah donanımını İsrail'e yaptırıyordu. Ayrıca henüz çıplak yani silahsız savaş tankı bile üretebilecek durumda değiliz
İnsansız hava araçları Heron'ları İsrail'den aldık. İlk gelen partinin kullanmasında acemiyiz. Heronlardan birisini havada kaldı, indiremedik. İsrail'i aradık. İsrail uzaktan kumanda ile heronu yere indirdi. Biz sadece izledik.

Birinci körfez savaşında Saddamın füzelerine karşı doğu ve güneydoğu illerimizin hepsi de savunmasızdı. ABD ye yalvararak zorla 4 adet patriot füzesi getittirip kurdurduk. Savaş bittikten sonra patriot'ların teknolojisini sözde stratejik müttefikimiz, dostumuz (!) ABD bize vermedi. İkinci körfez savaşında ABD den yine patriot istedik bu defa vermedi. Hollanda bize acıdı da verdi. Aldığımız 4 patriot'un ikisi çalışmadı. Savaş sırasında Tanrı bizi korudu ve Saddam Irak'a girme tezkeresi mecliste reddedildiği için Türkiye'yi düşman olarak görmedi ve füze atmadı. Böylece paçayı sıyırdık.

Şu her vesile ile öğündüğümüz savaşan şahin F16 uçaklarımız var ya!... İşte onların ucuş kodları ve yazılımlarını ABD veriyor. ABD düzenliyor. Dolayısıyla ABD nin izni ve bilgisi olmadan bizim uçaklar uçamazlar. Sadece uçaklar değil, savaş gemilerimiz bile savaşamazlar...
Bu yazılımlarda dost, düşman uçak veya gemi ayırımı ABD nin insiyatifindedir. Ayırımı ABD yapar. Demem o ki ABD nin izni olmadan bizim uçaklar ve gemiler örneğin İsrail uçaklarını veya gemilerini düşman olarak görüp savaşamazlar. İşin vehametini bilmem anlatabildimmi? Biz istediğimiz kadar Gazzeye yardım gemilerini bizim uçaklarımız koruyacak, gemilerimiz eşlik edecek İsrail'e karşı koruyacak diye şişinelim. İşin aslı malesef öyle değil. ABD İsrail'e bu yazılımları verdi. İsrail bu teknolojiye sahip. Şimdi kendisi istediği zaman istediği ülkeyi vurabiliyor. Yakında ABD nin bile izni ve haberi olmadan İran'ı vurursa şaşmam.
Bir ara Aselsan bu yazılımların yerlisini hazırladı diye haber basında yer aldı. Ama haberin arkası gelmedi. Keşke Aselsan bu işi başarsa da ABD nin güdümünden çıksak...
İran bu teknolojileri Rusya ve Çinden aldığı bilgi desteği ile kendisi üretti. Şimdi atom teknolojisini çözmek için uğraşıyor. Az kaldı başarmak üzere. İsrail ve ABD nin telaşı ve sıkıntısı bundan...
  Alıntı ile Cevapla
trenci'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kuvvet, kuvvetlerinin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.