Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Eğitim | Öğretim > Terörle Mücadele

Terörle Mücadele SEN! Kendi geleceğin için ülkenin geleceğine sahip çık ve bu halinle yeryüzünde nefretin değil, sevginin temsilcisi ol!


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 04.05.2011, 09:02   #1
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dünyadaki Terör Örgütleri

Dünyadaki Terör Örgütleri



ETA Bask Vatanı ve Özgürlüğü ya da ETA (Baskça:Euskadi Ta Askatasuna), İspanya ve Fransa sınırları içinde yaşayan Bask kökenli topluluğa ait bağımsız bir devlet kurma amacı güden Marksist-Leninist örgütün adıdır.





1959 yılında Franco diktatörlüğüne karşı kurulan örgüt, İspanya´nın kuzeydoğusundaki ve Fransa´nın güney batısındaki Bask bölgesinin bağımsızlığı için 1968 yılından bu yana faaliyetlerde bulunan ETA zaman içinde kültürel hakların savunuculuğu düzleminden, silahlı eylem biçimine yönelmiştir.1979´da hükümet tarafından Bask Bölgesinde yaşayan yaklaşık iki milyon kişiye önemli ölçüde özerklik tanınmasına rağmen tam bağımsızlık için silahlı mücadeleye devam etmişlerdir.





Batasuna ismiyle bilinen ve şu an yasaklanmış durumda olan parti de örgütün siyasi kanadını oluşturmaktaydı. Bu parti Bask Bölgesi´nde oyların genelde %10 ile %20 sini toplamaktaydı.Ayrıca 1968’den bu yana düzenlediği kanlı eylemlerle 850 kişinin ölümüne neden olan ETA, İspanya’nın yanı sıra Avrupa Birliği ve ABD tarafından da terör örgütleri listesine alındı.ETA, 24 Mart 2006´da yapılan ateşkesi ihlal etmiş ve 30 Aralık 2006´da Madrid Havaalanı´nda bir bombalı saldırı gerçekleştirmişti.





AUM SHİNRİKYO Shoko Asahara tarafından 1987 yılında kurulmuştur. Başlıca hedefi ilk olarak Japonya’yı daha sonrasında ise dünyayı ele geçirmektir. Japon kanunlarınca 1989 yılında dini bir örgüt olarak tanınmıştır. Örgüt, 1990 parlamento seçimleri için kendi üyeleri arasından aday göstermiştir. Örgüt mensupları, dünyanın sonunun, ABD’nin Japonya ile girişeceği üçüncü dünya savaşı ile geleceğine inanmaktadır. Japon Hükümeti, 1995 yılında örgütün dini grup kimliğine son vermiştir.





20 Mart 1995 tarihinde örgüt üyeleri Tokyo’nun çeşitli metro istasyonlarına aynı anda kimyasal sinir gazı olan sarin gazı yaymış, 12 kişinin ölümüne, 6.000’den fazla kişinin yaralanmasına neden olmuştur. Grup, 1994’te Japonya’da meydana gelen diğer esrarengiz kimyasal kazalardan da sorumlu tutulmaktadır. Biyolojik maddeler kullanarak yaptığı terörist saldırılar başarısızlıkla sonuçlanmıştır.





Örgütün kurucusu Asahara Mayıs 1995’te Japon polisince tutuklanmış, Şubat 2004’te, 1995 saldırılarındaki rolü nedeniyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştır.





1999’da çıkarılan bir kanun, Japon Hükümetine ileride herhangi bir terörist saldırı düzenleme ihtimaline karşı örgütün polis gözetiminde tutulmasını sağlayacak yetkiyi vermiştir. Örgüt Ocak 2000’de, Fumihiro Joyu liderliğinde ismini Aleph olarak değiştirmiş ve kurucusunun şiddete dayalı öğretilerini reddettiğini deklare etmiştir.





EBU SAYYAF Grubu (ASG) Ebu Sayyaf Grubu Filipinler’de faaliyet gösteren, küçük, eylemlerinde şiddet yönü ağır basan, Müslüman ayrılıkçı bir terör örgütüdür. Örgüt liderlerinden bazılarının Sovyet savaşı sırasında Afganistan’da savaştıkları ve radikal İslami öğretilerin
savunucuları tarafından eğitildikleri iddia edilmektedir.





Örgüt, fidye için adam kaçırma, bombalama, suikast ve zorla haraç alma faaliyetlerinde bulunmaktadır.





Bunun dışında 2000’de birkaç yabancı gazeteci, üç Malezyalı ve bir ABD vatandaşını zorla alıkoymuştur. 27 Mayıs 2001’de üç ABD vatandaşı ve 17 Filipinli’yi kaçırmıştır. İçinde bir Amerikan vatandaşının da bulunduğu rehinelerden bazıları öldürülmüştür. Filipinler yetkilileri örgütün, Zamboanga’da bulunan Filipinler askeri üssüne yapılan, 3 Filipinlinin ve bir ABDlinin ölümüne, 20 kişinin yaralanmasına sebep olan bombalamada da rolü olduğunu tahmin etmektedirler. Örgütün 200 ile 500 arasında üyesi bulunduğu bilinmektedir.





EL KAİDE El Kaide, 1988 yılında, Sovyet birlikleri ile savaşmak amacıyla, soğuk savaş döneminde SSCB´nin Afganistan´ı işgal edebileceği öngörüsü üzerine kurulmuştur.





SSCB - Afganistan işgali sırasında Afgan topraklarını korumuştur. Fakat Soğuk Savaş sonrasında yüksek gücüyle denetimsiz kalan El-Kaide Terörist faaliyetlere girişerek kendisine ana felsefe olarak İsrail´in yok olması ve Müslüman ülkelerde halifelik inancı altında büyük bir devlet kurma inancını benimsemiştir.





El-Kaide Dünya üzerinde birçok terörist eylemden dolaylı veya direkt sorumlu tutulan silahlı bir köktendinci silahlı örgütüdür. Liderliğini Usame Bin Ladin´in yürüttüğü düşünülen bu örgüt dünyanın birçok ülkelerine yayılmış çok sayıda hücrelerden oluşmaktadır. Bu örgütün sorumluluğunu üstlendiği 11 Eylül 2001 Saldırıları dünyanın en büyük terör saldırı eylemi olarak tarihe geçmiş ama eylemi bu örgütün tasarladığı ya da gerçekleştirdiği somut olarak ispat edilememiştir.





El Kaide ile ilişkili belli başı terör örgütleri şunlardır: - Taliban - Özbekistan İslami Hareketi - Ceyş-i Muhammed-Muhammed’in Ordusu - Laskar-ı Tayyiba-Kutsal Asker Örgütü - Haraket-Ül Ansar-Mücahidin - Hizb-Ül Mücahidin - Mısır Cemaat-i İslamiye (İslami Cemaat Grubu)





Mısır Al-Cihad (Cihat Tala El Fetih) - Silahlı İslami Grup (GIA) - Lübnan Hizbullahı - HAMAS-İslami Direniş Hareketi - Filistin İslami Cihat Hareketi-Örgütü (FİCH) - Beyyiat-El İmam (İmamlar Birliği) Örgütü - Ogadin İttihad-ı İslam Hareketi - Moro İslami Özgürlük Cephesi - Abu Sayyaf Grubu-Örgütü.





17 KASIM ÖRGÜTÜ Radikal solcu görüşü benimsemiş olan örgüt, Yunanistan´daki 1973 askeri cuntasını protesto eden bir grup öğrenci anısına 1975 tarihinde kurulmuştur. Yunan, ABD, Türkiye ve NATO karşıtı bir yapılanma olup temel amacı ABD üslerinin Yunanistan´dan, Türk askeri güçlerinin Kıbrıs’tan çıkarılmasını sağlamak, Yunanistan’ın NATO ve AB ile olan ilişkilerinin asgariye indirilmesini sağlamaktır.




ABD yetkilileri ile Yunan kamu yetkililerine suikastlarda bulunmuştur. 1980´lerde bombalı eylemlerde de bulunmaya başlamıştır. 1990´lı yıllarda AB tesisleri ile Yunanistan´da yatırım yapan yabancı şirketler de hedefleri arasına girmiştir. Ayrıca saldırı metotlarına roket saldırılarını da eklemiştir.
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.05.2011, 09:12   #2
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dünyadaki Terör Örgütleri


Temel finansman kaynağını banka soygunları oluşturmaktadır. Haziran 2002´de Atina´da Piraeus limanına düzenlediği başarısızlıkla sonuçlanan bombalama girişimi, örgütün o zaman dek olmadığı kadar yakın takibe alınarak birçok üyesinin tutuklanmasına neden olmuştur. Aralık 2003´te 15 örgüt üyesi yüzlerce suçtan sorumlu bulunmuş bunlardan beşi birkaç kez müebbet hapse mahkum edilmiştir. Dört örgüt üyesi de delil yetersizliğinden suçsuz bulunarak serbest bırakılmıştır. Tam olarak bilinmemekle birlikte üye sayısının az olduğu tahmin edilmektedir. 2002´de 19 örgüt üyesi polis tarafından tutuklanmıştır. Başlıca faaliyet alanı Yunanistan özellikle Atina´dır.





IRA (RIRA) (32 İlin Egemenlik Komitesi) 1998’de, başlıca amacı İngiliz kuvvetlerini Kuzey İrlanda’dan çıkararak üniter bir İrlanda kurmak olan siyasi baskı grubu “32 İlin Güvenlik Komitesi Hareketi”nin gizli silahlı kanadı olarak kurulmuştur. RIRA ayrıca Kuzey İrlanda barış sürecini bozmayı amaçlamaktadır. Başlıca faaliyetleri bombalama, suikast ve soygunlardan oluşmaktadır. Örgütün şu anki birçok üyesi eski geçici IRA mensubu olup IRA’nın ateşkes ilan etmesiyle bu örgütü terk ederek RIRA’ya katılmışlardır. Örgütün başlıca hedeflerini siviller, İngiliz ordusu, Kuzey İrlanda polisi ve Kuzey İrlanda’daki Protestan topluluklar oluşturmaktadır. Ekim 1999’dan bu yana örgüt 80’den fazla terörist saldırı gerçekleştirmiştir.





RIRA’nın en önemli saldırılarından biri, Ağustos 2002’de Londra Askeri Üssüne düzenlenen ve bir yapım işçisinin ölümüyle sonuçlanan saldırıdır. Örgütün 100 ile 200 arasında aktif militanı bulunmakla birlikte IRA’nın imzaladığı ateşkesten memnun olmayanlarla Cumhuriyetçilerden oluşan sempatizanları da bulunmaktadır. Yaklaşık 40 RIRA mensubu İrlanda hapishanelerinde bulunmaktadır.





Kuzey İrlanda, Birleşik Krallık ve İrlanda Cumhuriyeti’nde faaliyet göstermektedir.2005 yılında silahlı mücadeleyi bırakmış olduğunu açıklamıştır.





CEYŞ-İ MUHAMMED (Muhammed´in Ordusu) (Tehrik ul-Furqaah, Khuddam-ul-İslam) 2000 yılında Pakistan´da Mesut Azhar tarafından kurulmuş İslami radikal bir gruptur. Örgütün başlıca amacı Pakistan ile Keşmir´i birleştirmektir. Politik olarak “Fazlur Rahman İslam Alimleri Cemiyeti” isimli radikal siyasi parti ile ilişki içindedir. 2003 yılı itibariyle örgüt, Kuddam ül İslam ve Cemmat ül Furkan adlı iki gruba bölünmüştür. Pakistan, 2003 yılında Kuddam ül İslam´ı illegal kabul etmiştir. Örgütün lideri Mesut Azhar, Aralık 1999´da Hindistan hapishanesinden, Hindistan hava yollarına ait kaçırılan bir uçakta bulunan 155 Hindistanlı rehinenin salıverilmesi karşılığında serbest bırakılmıştır.




Ceyş-i Muhammed, 1 Ekim 2001 tarihinde Sriganar´daki Jammu ve Keşmir parlamento binalarına yapılan ve 31 kişinin ölümüne neden olan bombalı intihar saldırısını üstlenmiş ancak bir müddet sonra reddetmiştir. Hindistan Hükümeti, 13 Aralık 2001 tarihinde Hindistan Parlamentosuna yapılan ve dokuz kişinin ölümüne, 18 kişinin yaralanmasına neden olan saldırıdan dolayı Laşkar-ı Tayyiba örgütünün yanı sıra Ceyş-i Muhammed´i de sorumlu tutmuştur. Pakistanlı yetkililer, 2002´de İslamabad´daki Hıristiyan karşıtı terör saldırılarının da bu örgüt tarafından gerçekleştirildiğinden şüphelenmektedir.





Örgüt eylemlerinde hafif ve ağır makinalı silahlar, suikast tüfekleri, havan topları, patlayıcılar ve roket atarlar kullanmaktadır. Örgüt kadrosunun büyük kısmını İslami Cihat Hareketi (Harakat ul-Cihad-i-Islami)´ye mensup militanlar oluşturmakta ve bu örgütten maddi destek sağlanmaktadır. Afgan Araplarla ve Taliban´la yakın ilişki içindedir. Örgüte Usame Bin Laden tarafından finansal destek sağlandığı tahmin edilmektedir. Örgüt ayrıca bağış kampanyaları, magazin ve kitap satışlarından da gelir elde etmektedir. Pakistan Hükümetinin mal varlığına el koyması ihtimaline karşı banka hesaplarındaki paralarını çekerek ticaret, emlak ve mal ve hizmet üretimiyle ilgili legal işletmelere yatırmıştır.





CEMAA İSLAMIYA (JI) Cemaa İslamiya, El Kaide ile bağlantılı, Güney Asya kökenli bir terör örgütüdür. Örgüt, Brunei, Endonezya, Malezya, Singapur, Güney Filipinler ve Güney Tayland´ı kapsayan alanda bir İslam devleti kurmak amacıyla 1990´ların sonlarında üye edinme ve terörist eğitme çalışmalarına başlamıştır. JI, 5 Ağustos 2003´te Cakarta´daki J. W. Marriott Hotel´in bombalanması, 12 Ekim 2002´de Bali bombalamaları ile Ağustos 2000´de Filipinler Büyükelçisine yapılan saldırıyı gerçekleştirmiştir.





Singapurlu yetkililer Aralık 2001´de JI´nın ABD ve İsrail Büyükelçilikleri ile İngiliz ve Avustralya diplomatik binalarına yönelik saldırı hazırlıklarını ortaya çıkarmıştır. Araştırmalar, Aralık 2000´de Endonezya ve Filipinler´de toplam 37 kişinin (22´si Filipinler´de, 15´i Endonezya´da) ölümüne yol açan patlamaların JI terör örgütünce düzenlendiğini ortaya koymuştur. JI´nın lideri ve El Kaide´nin Güneydoğu Asya sorumlusu Endonezyalı Riduan bin Isomoddin (Hambali)´nin yakalanması JI´ya zarar vermiş olsa da, örgüt, bölgedeki Batı hedeflerine yönelik terörist saldırı düzenleme imkan ve kabiliyetine sahiptir. Araştırmalara göre örgüt, kendi finansmanını sağlamanın yanında Orta Doğu ve Güney Asya bağlantılarından, çeşitli sivil toplum kuruluşlarından ve diğer gruplardan (El Kaide) mali ve lojistik yardım almaktadır.





FİLİPİNLER KOMÜNİST PARTİSİ/Yeni Halk Ordusu Yeni Halk Ordusu, Filipinler Komünist Partisinin silahlı kanadı olup 1969´da Maoist bir grup olarak kurulmuştur. Başlıca amacı gerilla savaşı ile hükümeti yıkmaktır. Kurucusu Jose Maria Sison´dur. Örgütün siyasi kanadı olan Ulusal Demokratik Cephe´nin sorumlusu Luis Jalandonidir. Örgüt, başlarda kırsal temelli gerilla bir grup olsa da kentlerde de aktif şekilde terör saldırıları ve suikastlar düzenleme altyapısına sahiptir. Örgütün başlıca hedeflerini Filipin güvenlik güçleri, politikacılar, yargıçlar, hükümet yetkilileri ve diğer ayrılıkçı gruplar oluşturmaktadır.





Filipinler´deki herhangi bir ABD varlığına karşıdır. ABD hedeflerine saldırılarda bulunmuş ve birkaç ABD´li yetkilinin ölümüne neden olmuştur. 2001´de iki kongre üyesine düzenlenen suikastların sorumluluğunu üstlenmiştir. 10.000´den fazla üyesinin bulunduğu ve bu sayının her geçen gün arttığı bilinmektedir.





FAS İSLAMİ MÜCADELE GRUBU 1993 yılında kurulmuş olup başlıca amacı Kuran´ın Sünni inanca göre tanımlanmış prensiplerine sımsıkı bağlı, Şer´i kurallara dayalı bir hükümet kurarak halifeliğin yeniden inşasını sağlamaktır. Örgütün, Avrupa´daki destekçilerinden ve El Kaide´den finansal yardım aldığı bilinmektedir.





HARAKAT UL-MÜCAHİDİN (HUM) (Kutsal Savaşçılar Hareketi) HUM, Pakistan´da kurulmuş, özellikle Keşmir´de faaliyet gösteren İslami militan bir gruptur. “Fazlur Rahman İslam Alimleri” isimli siyasi parti ile politik olarak müttefiktir. Grubun uzun zaman liderliğini yapmış olan Fazlur Rahman Halil, Şubat 2000 tarihinde örgütün emirliğinden istifa ederek görevi Faruk Keşmiri´ye devretmiştir. Usame Bin Laden (UBL) ile bağlantılı olan ve UBL´nin Şubat 1998´de ABD ve Batı hedeflerine saldırı çağrısında bulunan fetvasına imza atan Halil, örgütün genel sekreterliği görevini üstlenmiştir. HUM, 2001´de Koalisyon hava saldırıları tarafından saldırıya uğrayana dek doğu Afganistan´da terörist eğitim kamplarında faaliyet göstermiştir. Örgüt, 2003´te Cemaat el Ensar adını kullanmaya başlamıştır.





Hint askeri birlikleri ile Keşmir´deki sivil hedeflere yönelik çeşitli saldırılarda bulunmuştur. Temmuz 1995´te beş Batılı turisti kaçıran Keşmirli militan grup el-Faran ile bağlantılıdır (kaçırılanlardan birinin Ağustos 1995´te, diğer dördünün aynı yıl Aralık ayında öldürüldüğü bildirilmiştir). HUM, 24 Aralık 1999´da bir Hindistan havayollarına ait bir uçağı kaçırmıştır. Bu operasyon sonrası HUM´ın önceki liderlerinden 1994´te hapsedilmiş Mesud Azhar ile Şubat 2002´de ABD´li gazeteci Daniel Pearl´in ölümünden sorumlu olan Ahmet Ömer Şeyh serbest bırakılmıştır. Muzaffarabad, Rawalpindi ve Pakistan´ın diğer kasabalarında yerleşmiş bulunmasına rağmen örgüt üyeleri genellikle Keşmir´de faaliyet göstermektedir. Örgüt mensupları Afganistan ve Pakistan´da eğitilmektedirler.





KOLOMBİYA DEVRİMCİ SİLAHLI KUVVETLERİ 1950´li yıllarda liberal ve muhafazakar milisler arasındaki savaş ve karışıklık ortamında ortaya çıkan FARC, 1964 yılında Kolombiya´nın kırsal kesiminde, Komünistlerin kontrolü altında bölgeler oluşturulmasını savunan Kolombiya Komünist Partisi tarafından kurulmuştur.





Örgüt, Latin Amerika´nın en eski, en geniş imkan ve kabiliyetlere sahip ve en iyi ekipmanla donatılmış Marksist orijinli örgütüdür. Askeri çizgide örgütlenmiş olup Bogota gibi önemli kırsa.



Kaynak
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.05.2011, 21:18   #3
Çevrimdışı
niyazican
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dünyadaki Terör Örgütleri

bütün dünyanın özelliklede TÜRKİYE'nin sorunu.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz niyazican'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.05.2011, 21:58   #4
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dünyadaki Terör Örgütleri

PKK eksik kalmış.


Müslüman terör örgütlerine bakınca adını bırakın, kişilerin görüntüsü ürkmeye yetiyor.
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.02.2013, 23:07   #5
Çevrimdışı
Kerim
Yeni Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dünyadaki Terör Örgütleri

Asala ve Pkk terör örgütleri eksik kalmış.
__________________
Forum Gerçek Türkiyeli'nin Resmi Forumu
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Kerim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.07.2014, 12:52   #6
Çevrimdışı
Gulbade
DadLuCadI..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dünyadaki Terör Örgütleri



IŞİD NEDİR

Irak ve Suriye'de faaliyet gösteren aktif isyancı bir gruptur. Irak Savaşı'nın ilk yıllarında kurulan ve 2004 yılında El Kaide'ye bağlılığını ilan eden grup bir süre sonra Irak El-Kaide'si adını aldı. Grup genelde Sünni topluluklar olmak üzere Mücahidin Şûra Konseyi, el-Kaide, Jaysh el-Fatiheen, Jund el-Sahaba, Katbiyan Ansar el-Tevhid vel Sunnah, Jeish el-Taiifa el-Mansoura gibi farklı isyancı gruplardan oluşur ve onların desteğini alır. Irak ve Levant'te Sünni nüfusun yoğun olduğu bölgelerde halifeliği kurma hedefi vardır.

Irak Savaşı'nın yoğun olarak yaşandığı dönemlerde Irak'ın Anbar, Nineve, Diyala, Babil, Kerkük ve Selahaddin illerinde çok büyük etkinlik gösterdi. Bakuba'yı başkent ilan etti. Halen devam eden Suriye İç Savaşı'nda Suriye'nin İdlip, Rakka ve Halep bölgelerinde varlık göstermektedir.

IŞİD, binlerce sivil Iraklı, Irak hükümet üyeleri ve onların uluslararası müttefiklerinin ölümlerinden sorumlu tutulmaktadır. Irak Savaşı'nın son evrelerine doğru grup gerilemeye başladıysa da, 2012'de gücünü tekrar yenilediği ve üye sayısını iki katından fazla arttırdığı öne sürülür.

2013 yılında El-Cezire'ye sızdırılan bir mektup ve ses kaydıyla El-Kaide lideri Aymen el Zevahiri bu grubun Suriye kanadını tasfiye ettiğini açıkladı. Fakat IŞİD emiri Ebu Bekir Bağdadi bu tasfiye kararını reddetiğini ve grubun Suriye'deki operasyonlarına devam edeceğini açıkladı. Nisan 2013 ile birlikte IŞİD Suriye'nin kuzeyinde hızlı bir şekilde askeri güç kazanmaya başladı. Suriye'nin kuzeyindeki en güçlü gruplardan biri oldu. Grup Suriye'de etkin olduğu bölgelerde şeriat kanunlarını icraya başladı ve rakip gördükleri askerleri, yabancı gazetecileri, yardım kuruluşlarına üye insanları sürgüne gönderdiler veya hapsettiler.

10 SORUDA IŞİD

1.) Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD), Irak ve Suriye’de faaliyet gösteren silahlı bir örgüt. Selefi ideolojiye sahip IŞİD Irak, Suriye, Filistin ve Ürdün topraklarını içine alan bölgede Şeriat'a dayalı bir devlet kurmak istiyor. IŞİD ve lideri Ebu Bekir Bağdadi, ABD, AB ve Türkiye’nin “terörizm listesi”nde yer alıyor.

2.) Örgüt 2004 yılında “Tevhid ve Cihat” adıyla Ebu Musa Zerkavi tarafından Irak’ta kuruldu. Sonrasında Usame Bin Ladin liderliğindeki El Kaide’ye katıldı. El Kaide’ye katıldıktan sonra adını “Mezopotamya’da El Kaide” olarak değiştirdi.

3.) 2006’da yayınlanan bir videoda Zerkavi, “Mücahitler Şurası Konseyi”ni kurduklarını açıkladı. Irak’taki Zerkavi, 7 Haziran 2006’da ABD güçlerince düzenlenen bir operasyonda öldürüldü. Yerine Ebu Hamza el Muhacir geçti. 2006 yılının sonlarında El Kaide’ye yakın Ebu Ömer el Bağdadi ise liderliğini yaptığı “Irak İslam Devleti”ni kurduklarını açıkladı.

4.) 2010 Nisan’ında, ABD ve Irak güçleri, Sisar bölgesinde Ebu Ömer el Bağdadi ve Ebu Hamza el Muhacir’in kaldıkları eve ortak bir operasyon düzenledi. Operasyonda her ikisi de öldürüldü. Ebu Bekir El Bağdadi örgütün yeni lideri oldu.

5.) IŞİD’i kuran Ebubekir El Bağdadi, küresel terörü yeni bir düzeye taşıdı. Dünyanın bir yıldır takip ettiği Ebubekir Bağdadi, şimdilerde Irak, Suriye ve Ortadoğu'nun geleceğini şekillendirmeye niyetli bir örgütün lideri olarak öne çıkıyor.

6.) 2013 Şubat’ında, El Kaide, Suriye’deki IŞİD’i tanımadığını ilan etti ve örgütün Suriye’yi terk etmesini istedi. El Kaide Suriye’deki temsilcisinin Nusra Cephesi olduğunu açıkladı. Nusra Cephesi ve IŞİD arasında birçok cephede çatışmalar yaşandı. En sonuncusu ise IŞİD’in Nusra Cephesi’nin kontrolündeki Deyr Ez-Zor kentinde kontrolü sağlamasıyla son buldu.

7.) IŞİD’in Suriye’deki askeri gücünün 6-7 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Savaşçılarının çoğunluğu yabancılar. Irak’taki silahlı üyelerinin sayısının ise 10 binin üstünde olduğu tahmin ediliyor.

8.) Suriye muhalefeti IŞİD’in Suriye’de devrimin sabote edilmesi için Şam yönetimince desteklendiğini iddia ediyor. Şam rejimi Suriye’de muhaliflerin elindeki bölgelere düzenli olarak varil bombası atarken, IŞİD’in kontrolündeki bölgelere saldırmıyor. IŞİD, Rakka’da çıkardığı petrolü de Suriye rejimine satıyor.

9.) ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, IŞİD'in Irak'taki ilerlemesinden son derece endişe duyduklarını belirtti. IŞİD'in Suriye'de de güçlendiğini anımsatan Psaki, "IŞİD Yalnızca Irak ve Suriye için değil, tüm bölge için bir tehdit. Irak'taki ilerlemesi de gösteriyor ki tüm taraflar ortak düşmana karşı mücadele etmeli, bu teröristleri halktan ayırmalı" dedi.

10.) Irak'ın Musul kentinde Irak ordusu ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, İskenderun'dan Musul'un Geyara İlçesi'ndeki termik santrale mazot götüren 32 Türk şoförü IŞİD tarafından rehin alındı


Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.10.2014, 20:31   #7
Çevrimdışı
Asi_lurtz
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dünyadaki Terör Örgütleri

Eta'yı listeden kaldırdılar diye hatırlıyorum ama bence en sağlamı IRA.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Asi_lurtz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.10.2014, 23:35   #8
Çevrimdışı
Cliff Durden
... Cliff 'Em All...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dünyadaki Terör Örgütleri

IRA terör örgütü he mi..

Michael Collins'e hakaret..

big fellah
__________________
Yerli dizilerle ilk tanışmam TV'de değildi. 12 yaşındaydım, bir ilçede arkadaşlarla geyik yapıyorduk. Arkadaş bir diziden bahsetmişti:

''Abi şimdi bir adamın yengesi var ona yürüyor, yenge de çocuğa yürüyor, amca teyzeye yürüyor...''

Ana fikir açık, basit ve doğruydu. En sonunda Cem Yılmaz ve diğerlerinin öğrendiği şeyi öğrendim;

Bahçevan aşçıya, aşçı evin büyük oğluna, büyük oğul yengeye, sonra hep beraber uşağa

Kurt Sutter bazılarının neyine la, bu imza yeter. He bu suç değildir inşallah.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Cliff Durden'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.10.2014, 02:08   #9
Çevrimdışı
Asi_lurtz
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dünyadaki Terör Örgütleri

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Cliff Durden Mesajı göster
IRA terör örgütü he mi..

Michael Collins'e hakaret..

big fellah
Onların yaptığı suikasti kimse gerçekleştirmemiştir.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Asi_lurtz'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 09.10.2014, 15:31   #10
Çevrimdışı
Cliff Durden
... Cliff 'Em All...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dünyadaki Terör Örgütleri

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Asi_lurtz Mesajı göster
Onların yaptığı suikasti kimse gerçekleştirmemiştir.
Onlara yapılanları da bir Allah'ın kulu çekmemiştir.
__________________
Yerli dizilerle ilk tanışmam TV'de değildi. 12 yaşındaydım, bir ilçede arkadaşlarla geyik yapıyorduk. Arkadaş bir diziden bahsetmişti:

''Abi şimdi bir adamın yengesi var ona yürüyor, yenge de çocuğa yürüyor, amca teyzeye yürüyor...''

Ana fikir açık, basit ve doğruydu. En sonunda Cem Yılmaz ve diğerlerinin öğrendiği şeyi öğrendim;

Bahçevan aşçıya, aşçı evin büyük oğluna, büyük oğul yengeye, sonra hep beraber uşağa

Kurt Sutter bazılarının neyine la, bu imza yeter. He bu suç değildir inşallah.
  Alıntı ile Cevapla
Cliff Durden'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
örgütleri, terör


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.