Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Görsel ve İşitsel Sanat Yapıtları > Tiyatro Haberleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 27.02.2010, 13:59   #1
Çevrimdışı
SuLTaN
Fosforlu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Devlet Tiyatroları'na Ödül Yağmuru





Sanat Kurumu 2008 – 2009 Sezonu için 16 dalda verdiği geleneksel Tiyatro Ödülleri’nden 10’u Devlet Tiyatrolarına verilirken; Sanat Kurumu “Hizmet Ödülü”de Devlet Tiyatroları Genel Müdürü K. Lemi Bilgin’e verilecek.

Sanat Kurumu tarafından 1 Mart 2010 Pazartesi günü saat 19:30’da Küçük Tiyatro’da düzenlenecek olan ödül töreninde:



Yöneticiliği süresince, Devlet Tiyatroları’nın kuruluş ilke ve amaçları doğrultusunda; Türk tiyatrosu’nun seçkin eserlerini ve dünya klasiklerini sanatseverlerle buluşturan, ulusal ve uluslararası festivaller düzenleyen, uluslararası festivallere katılan, yaz-kış sezonu, tiyatro her yerde, sen neredeysen tiyatro orada, tren tiyatro, vb projeleri hayata geçiren, yeni projeler üreten, geçmişine sahip çıkıp belgesel nitelikli kitaplar yayımlayan, Devlet Tiyatroları’na yeni sahneler kazandıran, Devlet Tiyatroları’nın kuruluşu’nun 60. yılında 60 yeni yerli oyunu Türk tiyatrosuna kazandırmayı ve sahne sayısını 60’a çıkarmayı hedefleyen Devlet Tiyatroları Genel Müdürü K. Lemi Bilgin, başarılı çalışmalarından dolayı “Sanat Kurumu Hizmet Ödülü” nü alırken



En İyi Kadın Oyuncu “Sokrates’in Son Gecesi” ile Melek Baykal’a, “Fosforlu Cevriye” ile Nermin Uğur’a, Övgüye Değer Kadın Oyuncu “Eşik” ile Deniz Gökçe Kayhan’a, En İyi Erkek Oyuncu “Galilei’nin Yaşamı” ile Tamer Levent’e, En İyi Sahne Tasarımı “Fırtına” ile Elena Ivanova’ya, En İyi Giysi Tasarımı “Genç Osman” ile Gülümser Erigür’e, En İyi Işık Tasarımı “Fırtına” ve “Genç Osman” ile Şükrü Kırımoğlu’na, En İyi Sahne Müziği “Fosforlu Cevriye” ile Attila Özdemiroğlu’na, En İyi Hareket Tasarımı ve Dans Düzeni “Fosforlu Cevriye” ile Özden Aktürk’e, Yayın ve Tanıtım Tasarım Ödülü Gökhan Yolcu’ya verilecek.
__________________
"Dostlar bizi hatırlasın..."
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ödül, tiyatrolarına, yağmuru


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.